La cât timp spălam pernele

ConexClean > Blog > La cât timp spălam pernele

La cât timp spălam pernele

Pernele sunt lucruri foarte personale. Există o mulțime de persoane care indiferent unde pleacă își iau perna cu ele, căci nu pot dormi decât pe ea. Perna ne oferă confort și relaxare.

Dormim pe perne in fiecare zi. Le folosim adesea, uneori chiar și ca saltea șezut, dar de multe ori uităm ca pernele se îmbibă cu praf, se murdăresc și este important să le spălăm, așa cum facem cu lejeriile de pat, cu fețele de pernă etc.

Deși le înfățăm, în cele din urmă în perne se adună praf, bacterii și chiar păr sau piele moartă. O pernă murdară poate fi o sursă clară de bacterii.

Perna nu se spală la fel de ușor ca cearceafurile sau fețele de pernă. În primul rând, înainte de a le spăla ar trebui să ne uităm la eticheta cu instrucțiunile de spălare pentru a vedea dacă pot fi puse în mașina de spălat sau nu.

În cazul în care le spălăm la mână, cel mai indicat este să le putem fie într-un lighean, fie într-o cadă. Acolo încap fără probleme. Le acoperim cu apă și le spălăm cu detergent manual. Dacă perna este făcută din pene sau din materiale sintetice, este bine să utilizăm detergenți neutri și apa caldă. Lăsăm pernele la înmuiat circa 15 minute, astfel încât să se înmoaie bine și să se îndepărteze toată mizeria. Le clătim bine și le lăsăm să se usuce complet, cel mai bine în aer liber, dacă se poate.

Unele perne pot fi spălate în mașina de spălat. Cel mai bine este să nu le amestecăm cu alte articole de îmbrăcăminte și, în cazul în care acestea sunt perne mari, să le spălăm una câte una, să nu umplem tamburul mașinii noastre de spălat la maxim.

Pernele din latex sau viscoelastice sunt fabricate din material hipoalergenic tratat contra acarienilor și bacteriilor, astfel încât frecvența lor de spălare poate fi mult mai mică. Este indicat să nu le spălam foarte des sau chiar deloc, cu excepția cazului în care observăm o pată. Nu trebuie să uităm niciodată că aceste tipuri de perne nu se spală la mașină, ci manual.În ceea ce privește frecvența lor de spălare, tot la câteva luni ar fi bine să le spălăm (2 sau 6 luni).

De asemenea, acestea trebuie să poarte huse de protecție cu fermoar, care ar trebui să fie spălate cel puțin o dată pe lună.

Pentru ca pernele să fie mereu perfecte, spălarea lor ar trebui să se transforme în rutină. Este bine să le spălăm la fiecare câteva luni, deoarece sunt o sursă de acarieni și bacterii. Prin spălarea lor la fiecare câteva luni ele vor fi mai suave, praful acumulat va dispărea, iar pernele vor mai curate.

Nu este necesar să spălăm perna atât de des ca fața de pernă, dar nu trebuie să uităm că petrecem în jur de opt ore în fiecare zi respirând pe ele. Din această cauză, pernele reprezintă o cultură ideală de ciuperci, acarieni și unele bacterii, care își fac propriul ecosistem.

Cu toate că nu trebuie spălate decât o dată la câteva luni, este bine să le spălăm și după ce am scăpat de o boală virală precum gripa.

Pe măsura trecerii timpului și a spălărilor, umplutura pernelor se deteriorează. Așa că, cu cât le spălăm mai des, cu atât mai repede va trebui să le schimbăm cu altele noi, mai moi și mai pufoase. Înlocuirea lor ar trebui făcută după o anumită perioadă de timp.

Dacă nu vrem să pierdem timpul cu spălatul pernelor, cea mai bună soluție este să le ducem la o firmă specializată în spălarea pernelor. Același lucru este valabil și în cazul pernelor decorative de pe canapele sau scaune de la birou.

De asemenea, dacă dorim să facem curățenie generală în birouri, cea mai bună soluție este să apelăm la o firmă de curățenie din București, specializată în curățenie birouri și nu numai.

De ce vom avea parte dacă apelăm la o astfel de firmă? De servicii de cea mai bună calitate, de personal foarte bine instruit, de garanție 100% la servicii, de promptitudine și corectitudine. După cum se poate observa merită să lăsăm curățenia pe mână unor profesioniști ca cei de la Conex Clean.