4 lucruri pe care trebuie sa le știi despre mucegai

ConexClean > Blog > 4 lucruri pe care trebuie sa le știi despre mucegai

4 lucruri pe care trebuie sa le știi despre mucegai

Ce este mucegaiul

Mucegaiul este o ciupercă pe care o găsim atât în aer liber cât și în interior. Nimeni nu știe câte specii de ciuperci există, dar se estimează că pot exista zeci de mii până la trei sute de mii sau mai mult. Mucegaiul se dezvoltă cel mai bine în condiții calde, umede și se răspândește și se reproduce prin intermediul unor spori. Sporii de mucegai pot supraviețui în condiții de mediu, cum ar fi uscăciunea, care nu favorizează creșterea normală a mucegaiului.

De ce nu vrem mucegai în casă

Sporii de mucegai se pot dezvolta pe pământ și pot începe să colonizeze pe suprafețe umede sau pot începe să crească pe un burete umed sau pe ciment sau pe o mulțime de suprafețe din baie. Practic orice suprafață umedă poate fi cuprinsă de mucegai. Mucegaiul s-ar putea să nu fie vizibil dar ar putea mirosi.

Există multe probleme de sănătate legate de mucegai, de aceea ne facem griji în privința lui. Sporii de mucegai sunt considerați alergeni și pot provoca scurgeri nazale, strănut, ochi roșii, erupții cutanate și, în cazuri mai grave, pot duce la crize de astm. Persoanele cu sistemul imunitar slăbit pot fi foarte afectate de mucegai. Mucegaiul poate fi iritant, dar poate fi și toxic.

Prin urmare, dacă aveți o problemă serioasă de mucegai, ar trebui să rezolvați această problemă cât mai repede. Mucegaiul din baie poate afecta grav sănătatea, așadar trebuie eliminat imediat. Există o mulțime de problemele de sănătate asociate mucegaiului. Ar fi bine să aflați mai multe lucruri despre ele, pentru a ști cum să le preveniți.

Cum se curăță mucegaiul

  1. Oțetul este un produs care trebuie folosit nediluat, deci va fi foarte puternic. Însă este exact ceea ce aveți nevoie atunci când luptați împotriva mucegaiului. Atunci când îl folosiți asigurați-vă că oțetul nu deteriorează suprafața respectivă. Nu folosiți oțet pe piatră naturală și pe alte suprafețe sensibile

Dacă puteți folosi oțet, pur și simplu aplicați-l nediluat (sau oțet concentrat, dacă aveți) pe suprafața cuprinsă de mucegai, lăsați oțetul să acționeze timp de 30 de minute și curățați puternic cu o perie. Clătiți, uscați și repulverizați cu oțet, lăsați-l să se usuce. Acest lucru va ajuta la tratarea suprafeței și va împiedica reapariția mucegaiului.

  1. Folosiți înălbitor pe bază de oxigen sau peroxid de hidrogen. Puneți un amestec de 50/50 din orice înălbitor lichid pe bază de oxigen sau pulbere de peroxid de hidrogen în apă, aplicați-l pe zona cu mucegai. Lăsați amestecul să acționeze timp de 10 minute și frecați. Apoi, clătiți și repulverizați înălbitor pe bază de oxigen pe zona afectată de mucegai și așteptați să se usuce, aerisind locul.

Înălbitorul pe bază de oxigen nu este același lucru cu clorul, care este o alternativă sigură și eficientă și foarte folosită.

Cum puteți evita apariția mucegaiului

Nu este surprinzător faptul că prevenirea este cheia. Cea mai ușoară cale de a face față mucegaiului este de a preveni formarea acestuia în primul rând.

Mucegaiul este favorizat de umiditate, deci dacă puteți controla umiditatea din casa dvs., puteți controla și mucegaiul. Prin urmare, iată câteva sfaturi utile pentru a preveni această problemă dezgustătoare:

– Dați drumul la ventilatorul din baie, pentru a aerisi spațiul. Doar pentru asta l-ați montat în baie. Ventilatorul va contribui la eliminarea excesului de umezeală din baie, mai ales după dușuri. Dacă nu aveți unul, lăsați ușa deschisă sau fereastra deschisă (dacă există).

– Curățați perdelele de duș cu regularitate. Acest lucru ajută la reducerea reziduurilor de săpun în zona de duș care alimentează mucegaiul.

– Folosiți gurile de aerisire care permit trecerea aerului astfel încât umiditatea să nu se acumuleze în aceste zone

– Strângeți prosoapele umede. Puneți-le la uscat astfel încât să împiedicați apariția mirosului de mucegai. Dacă prosoapele nu sunt uscate corect acesta apare imediat. Același lucru este valabil și pentru bureți. Lăsați prosoapele și bureții să se usuce complet, astfel încât să nu miroasă.

Nu uitați că mucegaiul nu va apărea dacă în casa dvs. nu există umezeală. O casă uscată va împiedica apariția mucegaiului.

Dacă nu reușiți totuși să scăpați de mucegai, apelați la specialiștii Conex Clean, firma de curățenie București, care oferă servicii de curățenie birouri, servicii DDD, curățenie generală, curățare mochetă etc. Apelați cu încredere la serviciile acestei firme, căci nu veți regreta.