Cum curățam obiectele din argint

ConexClean > Blog > Cum curățam obiectele din argint

Cum curățam obiectele din argint

În prezent, există obiecte decorative din argint, care aproape nu se înnegresc deoarece sunt realizate printr-un proces de galvanizare cu rodiu.

Cu toate acestea, multe bijuterii și obiecte de argint se înnegresc odată cu trecerea timpului datorită expunerii lor constante la praf și alți agenți de mediu.

Spre deosebire de ceea ce mulți cred, acest material nu oxidează, dar are o reacție cu hidrogenul sulfurat, ceea ce îl face să devină mai opac.

Din fericire, nu trebuie să cumpărați produse scumpe pentru a curăța argintul și a-i reda strălucirea.

Ținând cont de câteva trucuri casnice puteți curăța obiectele din argint pentru a-și recăpăta strălucirea naturală.

  1. Apă cu sare

O soluție simplă de apă cu sare este utilă pentru recuperarea strălucirii obiectelor mici, cum ar fi bijuteriile și lanțurile.

Ingrediente

1 lingură de sare (10 g)

1 ceașcă de apă (250 ml)

Ce ar trebui să faceți?

Se toarnă o lingură de sare într-o ceașcă de apă clocotită și se pun obiectele din argint la înmuiat peste noapte.În dimineața următoare, se scot din apă și se lustruiesc cu o cârpă uscată.

  1. Bicarbonat de sodiu cu oțet

Combinația dintre bicarbonat de sodiu cu oțet alb este unul dintre cele mai practice trucuri pentru curățarea multor articole de uz casnic.

Proprietățile sale contribuie la recăpătarea strălucirii obiectelor de argint. Acestea vor fi curățate și vor arăta minunat.

Ingrediente

1 lingură de bicarbonat de sodiu (10 g)

¼ ceașcă de oțet alb (62 ml)

Ce ar trebui să faceți?

Adăugați bicarbonatul în oțet puțin câte puțin. Când s-a dizolvat tot, scufundați obiectele de argint sau frecați obiectele cu ajutorul unei cârpe curate. Finalizați lustruirea cu o cârpă uscată și, dacă este necesar, repetați operațiunea.

  1. Pasta de dinți

Unul dintre cele mai folosite produse pentru curățarea obiectelor de argint sau altor obiecte metalice este pasta de dinți.

Ingrediente

Pastă de dinți (necesară)

Apă caldă

Săpun neutru

Ce ar trebui să faceți?

Spălați obiectele cu apă caldă și săpun neutru și frecați-le cu pastă de dinți. Lustruiți obiectele timp de 5 minute, clătiți din nou și uscați-le bine cu o cârpă absorbantă.

Folie din aluminiu

Trucul cu folie de aluminiu este unul dintre cele mai populare. Odată folosit, obiectele de argint vor fi ca noi.

Ingrediente

Folie din aluminiu (necesară)

Apă caldă

1 lingură de sare (10 g)

Ce ar trebui să faceți?

Luați o bucată mare de folie de aluminiu și puneți-o într-un castron de mărime medie. Umpleți castronul cu apă fierbinte și apoi adăugați sare.Introduceți obiectele de argint și lăsați-le timp de 10 minute. Uscați-le și ștergeți-le cu o cârpă moale pentru a le da strălucire.

Coajă de banana

Partea interioară de la coaja de banană conține ingrediente active și proprietăți care ajută la îndepărtarea murdăriei de pe obiecte metalice.

 

Ingredient

1 coajă de banană

Ce ar trebui să faceți?

Luați o coajă proaspătă de banană și folosiți-o pentru a lustrui obiectul de argint preferat.Dacă este necesar, repetați această operațiune de mai multe ori, schimbând coaja.

Lămâie

Lămâia este des folosită la curățarea casei. Ea este un aliat bun pentru curățarea și păstrarea argintului în stare perfectă.

Ingrediente

1 lămâie

1 linguriță de sare (5 g)

Ce ar trebui să faceți?

Tăiați o jumătate de lămâie, adăugați sare și folosiți-o pentru a lustrui argintul.Lăsați-o să acționeze timp de câteva minute, clătiți și frecați cu o cârpă moale.

Bitartrat de potasiu sau cremă de tartar

Unul dintre produsele mai puțin cunoscute în acest scop este crema de tartar. Acest ingredient elimină praful și poate fi folosit la lustruirea obiectelor din argint, ajutându-le să-și recapete strălucirea incredibilă.

Ingrediente

1 lingură de cremă de tartar (15 g)

1 linguriță de sare (5 g)

1 litru de apă

Ce ar trebui să faceți?

Se adaugă cremă de tartar, apă și sare într-o oală.Se amestecă totul bine și se pune la foc mediu. Adăugați obiectele de argint și lăsați-le să fiarbă timp de 5 minute. După asta, scoateți-le, așteptați să se răcească și lustruiți-le cu o cârpă.

Sfaturi finale

Ori de câte ori curățați acest tip de obiecte, este important să vă protejați mâinile cu mănuși și să încercați să le curățați într-o zonă aerisită. Rețineți că uneori produsele de curățat pot elibera anumiți vapori care pot fi dăunători pentru sănătate.

Pentru ca obiectele de argint să nu devină prea opace, încercați să le curățați, cel puțin o dată pe lună.

Dacă vă doriți mai multe sfaturi despre curățenie, apelați la specialiștii Conex Clean. Această firmă de curățenie București pune la dispoziția clienților săi diverse servicii de curățenie, precum curățenie generală, curățenie birouri, servicii DDD etc. Contactați-i și vă veți convinge!