Produse de curățenie pe care le poți prepara acasă

ConexClean > Blog > Produse de curățenie pe care le poți prepara acasă

Produse de curățenie pe care le poți prepara acasă

Spre deosebire de detergenții convenționali, produsele de curățenie preparate acasă nu miroasă foarte tare, dar sunt foarte bune. Cele mai multe rețete sunt preparate din ingrediente precum: bicarbonat de sodiu, oțet alb, ulei, sare, săpun și apă.

Folosind astfel de ingrediente vei crea produse de curățenie non-toxice cu care vei putea curăța vasul de toaletă și cada, lustrui mobilierul din casă etc.

De exemplu, datorită produsului pe bază de ulei de lavandă, lămâie și apă vei putea scăpa de mucegaiul din casă. Uleiul de lavadă poate fi folosit pentru a curăța diverse suprafețe. Are acțiune antiseptică, elimină germenii și are un miros plăcut. Este ideal pentru curățarea chiuvetelor, căzilor din baie, wc-ului etc. Aceleași proprietăți le au și uleiurile esențiale din arbore de ceai și lămâie.

Uleiul de arbore de ceai este un puternic fungicid natural. Poți utiliza acest ulei pentru a elimina mucegaiul adăugând în jur de zece picături de ulei de arbore de ceai într-o sticlă cu pulverizator umplută cu apă. Stropește suprafețele dure în care există urme de mucegai și lasă soluția să acționeze. Apoi curăță mucegaiul. Repetând această procedură cu acest preparat natural, mucegaiul va dispărea complet și nu va mai apărea din nou. Această soluție trebuie agitată bine înainte de fiecare utilizare, deoarece uleiurile se vor separa.

Crearea unor astfel de produse nu este deloc dificilă. Din contră, este un proces simplu, ecologic și ieftin. În principal, pentru a prepara produse de curățat în casă, există câteva produse de bază pe care le poți folosi. Ele se pot combina sau nu cu altele, în funcție de nevoi.

Bicarbonatul de sodiu cu apă și lâmâie este un foarte bun produs de curățat: înălbește, este anti-mucegai și bun odorizant (elimină mirosurile).

Sarea: se folosește la curățat încă din antichitate. Poți folosi jumătate de lămâie pe care o amesteci cu sare pentru a îndepărta calcarul din baie. Poți curăța chiuveta, robinetele, cada, dușul, vasul de toaletă etc.

Lâmăia are acțiune antiseptică și elimină petele. Așadar, dacă vrei să elimini petele de pe cadă și wc, folosește lămâie.

Oțet. Cu ajutorul oțetului combinat cu apă poți dezinfecta suprafețele și îndepărta petele de grăsime de pe podea. De asemenea, rade săpun de casă și pune-l în apă, apoi freacă podeaua. Aceasta va fi curată și strălucitoare.

Dacă vrei să cureți mașina de spălat vase, folosește bicarbonat de sodiu amestecat cu suc de lămâie.

Covoarele și canapelele le poți curăța cu un produs preparat din ulei esențial și bicarbonat. Acest produs va elimina mirosurile urâte, iar rezultatul va fi un mediu mult mai plăcut.

Pentru a lustrui metalele poți folosi coada-calului. Această plantă medicinală, pe lângă faptul că este foarte benefică pentru sănătate, curăță foarte bine metalele. În plus, poți folosi un produs obținut din bicarbonat și sare pentru a le curăța.

Curăță rugina cu sare și lămâie. Dacă la chiuveta din baie sau la cadă au apărut urme de rugină, mergi în bucătărie și ia sarea și jumătate de lămâie. Stoarce lămâia în jurul zonei ruginite. Apoi adaugă suficientă sare pentru a forma o pasta. Lăsă pasta câteva ore, apoi îndepărtează pasta și rugina.

Datorită apei dure, în toalete se formează de cele mai multe ori calcar. Produsele anti-calcar din comerț, pe lângă faptul că sunt toxice, acestea pot deteriora cromul și oțelul inoxidabil, precum și finisajele din alamă, bronz sau nichel. Oțetul dizolvă calcarul fără a afecta vasul de wc, chiuveta, cada de baie.

Amestecă oțet cu bicarbonat de sodiu, fă o pastă și aplic-o pe zona cu calcar. Las-o să acționeze câteva ore, apoi clătește suprafețele. În cazul depunerilor de calcar mai dificile este bine să aplici această soluție de mai multe ore.

Dacă instalațiile sanitare nu mai funcționează cum trebuie este posibil ca acestea să fie înfundate. Pentru a le desfunda, toarnă 1/2 ceașcă (120 ml) de bicarbonat de sodiu și 235 ml de oțet. Las-o să acționeze 10-20 de minute și apoi dă drumul la apă fierbinte. Această soluție va disfunda chiuveta și va elimina murdăria de pe instalație.

Dacă dușul tău curge încet, înmoaie capul de duș o oră în 120 ml de bircabonat de sodiu amestecat cu 235 ml de oțet. Montează-l și dă drumul la apă fierbinte timp de câteva minute.

Dacă nu poți demonta capul de duș, pune într-o pungă amestecul amintit, bagă capul în pungă, lăsă-l o oră, iar apoi scoate-l și dă drumul la apă fierbinte timp de câteva minute.

Dacă vreți să faceți curățenie la birou, cea mai bună soluție este să contactați specialiști noștri. Aceștia au experiență în curățenie birouri și servicii DDD. Specialiștii Conex Clean sunt soluția ideală pentru servicii de calitate.