WhatsApp

Produse de curatenie pe care le poti prepara acasa

Spre deosebire de detergentii conventionali, produsele de curatenie preparate acasa nu miroasa foarte tare, dar sunt foarte bune. Cele mai multe retete sunt preparate din ingrediente precum: bicarbonat de sodiu, otet alb, ulei, sare, sapun si apa.

Folosind astfel de ingrediente vei crea produse de curatenie non-toxice cu care vei putea curata vasul de toaleta si cada, lustrui mobilierul din casa etc.

De exemplu, datorita produsului pe baza de ulei de lavanda, lamaie si apa vei putea scapa de mucegaiul din casa. Uleiul de lavada poate fi folosit pentru a curata diverse suprafete. Are actiune antiseptica, elimina germenii si are un miros placut. Este ideal pentru curatarea chiuvetelor, cazilor din baie, wc-ului etc. Aceleasi proprietati le au si uleiurile esentiale din arbore de ceai si lamaie.

Uleiul de arbore de ceai este un puternic fungicid natural. Poti utiliza acest ulei pentru a elimina mucegaiul adaugand in jur de zece picaturi de ulei de arbore de ceai intr-o sticla cu pulverizator umpluta cu apa. Stropeste suprafetele dure in care exista urme de mucegai si lasa solutia sa actioneze. Apoi curata mucegaiul. Repetand aceasta procedura cu acest preparat natural, mucegaiul va disparea complet si nu va mai aparea din nou. Aceasta solutie trebuie agitata bine inainte de fiecare utilizare, deoarece uleiurile se vor separa.

Crearea unor astfel de produse nu este deloc dificila. Din contra, este un proces simplu, ecologic si ieftin. In principal, pentru a prepara produse de curatat in casa, exista cateva produse de baza pe care le poti folosi. Ele se pot combina sau nu cu altele, in functie de nevoi.

Bicarbonatul de sodiu cu apa si lamaie este un foarte bun produs de curatat: inalbeste, este anti-mucegai si bun odorizant (elimina mirosurile).

Sarea: se foloseste la curatat inca din antichitate. Poti folosi jumatate de lamaie pe care o amesteci cu sare pentru a indeparta calcarul din baie. Poti curata chiuveta, robinetele, cada, dusul, vasul de toaleta etc.

Lamaia are actiune antiseptica si elimina petele. Asadar, daca vrei sa elimini petele de pe cada si wc, foloseste lamaie.

Otet. Cu ajutorul otetului combinat cu apa poti dezinfecta suprafetele si indeparta petele de grasime de pe podea. De asemenea, rade sapun de casa si pune-l in apa, apoi freaca podeaua. Aceasta va fi curata si stralucitoare.

Daca vrei sa cureti masina de spalat vase, foloseste bicarbonat de sodiu amestecat cu suc de lamaie.

Covoarele si canapelele le poti curata cu un produs preparat din ulei esential si bicarbonat. Acest produs va elimina mirosurile urate, iar rezultatul va fi un mediu mult mai placut.

Pentru a lustrui metalele poti folosi coada-calului. Aceasta planta medicinala, pe langa faptul ca este foarte benefica pentru sanatate, curata foarte bine metalele. In plus, poti folosi un produs obtinut din bicarbonat si sare pentru a le curata.

Curata rugina cu sare si lamaie. Daca la chiuveta din baie sau la cada au aparut urme de rugina, mergi in bucatarie si ia sarea si jumatate de lamaie. Stoarce lamaia in jurul zonei ruginite. Apoi adauga suficienta sare pentru a forma o pasta. Lasa pasta cateva ore, apoi indeparteaza pasta si rugina.

Datorita apei dure, in toalete se formeaza de cele mai multe ori calcar. Produsele anti-calcar din comert, pe langa faptul ca sunt toxice, acestea pot deteriora cromul si otelul inoxidabil, precum si finisajele din alama, bronz sau nichel. Otetul dizolva calcarul fara a afecta vasul de wc, chiuveta, cada de baie.

Amesteca otet cu bicarbonat de sodiu, fa o pasta si aplic-o pe zona cu calcar. Las-o sa actioneze cateva ore, apoi clateste suprafetele. In cazul depunerilor de calcar mai dificile este bine sa aplici aceasta solutie de mai multe ore.

Daca instalatiile sanitare nu mai functioneaza cum trebuie este posibil ca acestea sa fie infundate. Pentru a le desfunda, toarna 1/2 ceasca (120 ml) de bicarbonat de sodiu si 235 ml de otet. Las-o sa actioneze 10-20 de minute si apoi da drumul la apa fierbinte. Aceasta solutie va disfunda chiuveta si va elimina murdaria de pe instalatie.

Daca dusul tau curge incet, inmoaie capul de dus o ora in 120 ml de bircabonat de sodiu amestecat cu 235 ml de otet. Monteaza-l si da drumul la apa fierbinte timp de cateva minute.

Daca nu poti demonta capul de dus, pune intr-o punga amestecul amintit, baga capul in punga, lasa-l o ora, iar apoi scoate-l si da drumul la apa fierbinte timp de cateva minute.

Daca vreti sa faceti curatenie la birou, cea mai buna solutie este sa contactati specialisti nostri. Acestia au experienta in curatenie birouri si servicii DDD. Specialistii Conex Clean sunt solutia ideala pentru servicii de calitate.


Joomla SEF URLs by Artio