6 sfaturi inteligente pentru curățenia de Paște

ConexClean > Blog > 6 sfaturi inteligente pentru curățenia de Paște

6 sfaturi inteligente pentru curățenia de Paște

Paștele este perioada în care trebuie să petreceți timp de calitate cu familia dvs. Ar fi plăcut să stați liniștiți, să vă relaxați și să inspirați aer curat într-o casă curată. O casă curată este un loc elegant și confortabil, unde puteți petrece sărbătorile pascale într-un mod cât mai plăcut.Un corp sănătos din punct de vedere fizic, o inimă pură și o casă curată pot transforma Paștele într-o sărbătoare de neuitat.

Având în vedere că se apropie Paștele, probabil vă faceți deja planuri pentru petrecerea acestei sfinte sărbători, acasă împreună cu prietenii și familia. Însă, înainte de această mare sărbătoare, trebuie să faceți curățenie în casă. Dacă sunteți îngrijorați cu privire la acest aspect, vă recomandăm să nu mai fiți stresați. Iată 6 sfaturi inteligente pentru curățenia de Paște. Aceste sfaturi utile vă vor ajuta să faceți rapid curățenie în casă.

Analizați casa și întocmiți o listă de sarcini

Gândiți-vă la zonele care trebuie curățate mai bine. Ce zone omiteți în timpul curățeniei de rutină? Acestea sunt zonele cu care trebuie să începeți curățenia de Paște. Indiferent de locul de unde veți începe curățenia, un plan de curățenie bine stabilit vă va ajuta să vă organizați mai bine.

De asemenea, și lista de sarcini vă va ajuta să vă organizați. Treceți pe listă tot ceea ce plănuiți să faceți în fiecare cameră. Respectând-o cu sfințenie veți ști exact ce aveți de făcut.

Aproviziționați-vă cu diverse produse și instrumente de curățenie

După ați întocmit lista de sarcini, cumpărați toate produsele necesare pentru curățenie. Depozitați-le într-o anumită zonă. Aceasta trebuie să fie bine ordonată și organizată. Dacă produsele de curățenie sunt într-un anumit loc, veți economisi timp și nu veți mai fi stresați. Veți ști întotdeauna unde să găsiți instrumentele sau produsele de care aveți nevoie.

Folosiți produse naturale la curățenie

În loc să investiți într-o mulțime de produse pentru curățenie și să cheltuiți prea mulți bani, îndreptați-vă atenția spre ceva mai puțin scump, dar la fel de eficient: bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu este o substanță magică. Îl puteți folosi la eliminarea petelor de grăsime din bucătărie, desfundarea chiuvetei de la baie și bucătărie, deodorizarea aerului din toata casa.

Oțetul, bicarbonatul, sarea și lămâia sunt esențiale pentru o curățenie bazată pe produse naturale. În cazuri dificile puteți folosi produse mai puternice, pe bază de ingrediente chimice, respectând întotdeauna instrucțiunile.

Produse homemade cu citrice

Pe lângă bicarbonat, puteți folosi produse de curățat pe bază de citrice. Coaja rasă de lâmâie, lime, portocală etc., puneți-o la înmuiat într-un borcan plin cu oțet alb. După 2-3 săptămâni sau chiar mai mult, transferați acest amestec într-o sticlă cu pulverizator. Produsul de curățat universal este gata de utilizare.

Nu mai este mult până la Paște, dacă vreți să folosiți un astfel de produs, este bine să îl pregătiți din timp.

Ordonați lucrurile prin casă ținând cont de principiul Feng Shui

Dezordinea întrerupe fluxul de energie. Eliminați tot ceea ce nu mai folosiți și curățați colțurile tuturor camerelor. Energia va circula mai bine și spațiul va fi mai armonios. În cele din urmă, fiți pozitivi, nu vă lăsați copleșiți de treburile casnice, faceți-vă timp pentru curățenia de Paște, o sărbătoare sfântă, plină de armonie, liniște și pace.

Aspirați tavanele, pereții și ferestrele

Folosiți accesoriul pentru tapițerie al aspiratorului sau o perie cu coada lungă. Puneți pe ea o cârpă curată, legând capetele. Dacă aveți lustră cu ventilatoare, curățați lamelele astfel încât praful acumulat să nu se răspândească când porniți ventilatoarele. Curățați ferestrele cu un amestec din apă cu săpun și oțet.

Curățați canapelele

Aspirați canapelele, folosind accesoriul special pentru tapițerie, insistând pe brațe și pe spate. Dacă puteți, scoateți pernele șezutului și spătarul pentru a aspira cadrul. Dacă descoperiți o pată uscată, eliminați-o cu amoniac sau spumă uscată. Rețineți că este mai ușor să eliminați petele atunci când apar. Dacă ați vărsat ceva lichid, absorbiți lichidul cu un burete sau cu o cârpă curată, fără a vă mișca, pentru a nu răspândi petele. Dacă ați murdărit canapeaua de grăsime, aplicați pudră de talc și apăsați pentru a pătrunde în material, lăsați-o să acționeze câteva ore și periați.

De asemenea, curățați lămpile și becurile cu amoniac diluat în apă, ștergeți întrerupătoarele cu un disc de bumbac înmuiat în alcool, curățați în profunzime fiecare cameră aspirând bine fiecare zonă.

Primăvara a sosit, în curând va sosi și Paștele, trebuie să vă pregătiți cum se cuvine respectând aceste câteva sfaturi sau contactându-i pe cei de la Conex Clean. Această firmă de curățenie profesională din București oferă diverse servicii de curățenie: curățenie generală, curățenie birouri, servicii DDD etc. Apelați cu încredere la specialiștii Conex Clean pentru o curățenie de Paște exemplară.