Cum se curăță tapetul

ConexClean > Blog > Cum se curăță tapetul

Cum se curăță tapetul

Chiar și cea mai obsedată persoană după curățenie poate ajunge să ignore tapetul. Este ușor să uiți. De obicei, nu ne gândim la tapet până la curățenia de primăvară. Sau ne gândim la el când ne dăm seama că un copil creativ și-a descoperit prima pânză.

Tapetul atrage murdăria și praful. Prin urmare, majoritatea tapetului beneficiază de o curățare ocazională. În funcție de starea tapetului, curățarea acestuia poate necesita îndepărtarea prafului și petelor. Din fericire, acest lucru nu este imposibil de făcut. Cu materialele potrivite, o oarecare tenacitate și puțin efort, tapetul poate fi curățat.

Curățarea tapetului

Stabilirea tipului de tapet

Trebuie să vedeți ce tip de tapet aveți pe pereți. Tapetul din vinil nu este greu de curățat. Tapetul din material textil este uneori acoperit cu o peliculă acrilică sau din vinil care este ușor de spălat. Tapetul din hârtie simplă nu ar trebuie să se ude.

Puteți freca tapetul de vinil cu un burere, dar nu cu unul abraziv. Nu trebuie să folosiți un burete dur.

Curățați tapetul care nu are o peliculă protectoare cu un burete uscat. Cu un astfel de burete veți curăța ușor murdăria de pe tapet.

Curățarea tapetului

Se amestecă o cantitate mică de săpun, aproximativ două linguri, cu apă caldă, într-o găleată. Utilizați săpun curat pentru a evita colorarea tapetului. Înmuiați o cârpă moale sau un burete în soluția de curățat. Stoarceți bine cârpa sau buretele pentru a elimina excesul de apă.

Testați soluția prin utilizarea acesteia într-o zonă puțin vizibilă. Dacă observați că soluția nu a deteriorat tapetul, începeți să o folosiți. Ștergeți suprafața de sus în jos. Curățați în direcția cusăturilor verticale. Curățați o secțiune printr-o mișcare circulară.

Nu folosiți săpun în exces. Folosind o cantitate mare de săpun, murdăria se va lipi de pereți. Este bine să nu folosiți bureți abrazivi fiindcă aceștia sunt prea duri pentru tapet.

Testarea soluției de curățare într-o zonă mică și neobservabilă vă va împiedica să distrugeți întregul perete în cazul în care soluția nu este bună pentru tipul dvs. de tapet. Suprafața din apropierea plintelor este rareori vizibilă pentru alții și este un loc bun pentru testare.

Clătiți și uscați tapetul

Puneți apă curată intr-o altă găleată. Folosind apa curată și o cârpă nouă, clătiți fiecare parte a tapetului cu apă curată. Nu folosiți prea multă apă, pentru a nu uda pereții. Cu un prosop moale, uscați imediat suprafața, pentru a împiedica umezirea sa și ruperea tapetului.

Îndepărtarea prafului de pe tapet

Utilizați un aspirator

Cea mai eficientă metodă de îndepărtare a prafului de pe pereții dvs. este aspirarea. Atașați o extensie a periei de perete la aspirator înainte de a începe. În funcție de lungimea extensiei dvs., puteți utiliza o scară pentru a ajunge în părțile superioare ale peretelui. Această extensie vă va împiedica să vă zgâriați pereții. Începeți din partea de sus a peretelui, îndepărtând praful din toate zonele superioare.

Atâta timp cât nu frecați tapetul cu peria de la aspirator, puteți utiliza aspiratorul pe tapetul din material textil.

Ștergeți praful cu mătura

Luați o cârpă, de preferință o cârpă de praf din microfibră și puneți-o peste o mătură. Glisați mătura pe perete de la stânga la dreapta. Această metodă vă va ajuta să ștergeți praful din colțurile pereților.

Deplasați mătură și curățați praful în timp ce mergeți, din partea de sus a peretelui până în partea de jos. Asigurați-vă că nu lăsați nicio zonă neștearsă. Apoi, ștergeți și praful depus pe podea.

Ștergeți praful cu cârpa

Ștergeți pereții direct cu cârpa. Dacă pereții dvs. sunt înalți, puteți utiliza o scară cu trepte pentru a ajunge la colțuri. Începeți de la vârf și îndepărtați praful pe care îl vedeți. Pe măsură ce ștergeți tapetul de sus în jos, verificați cât de tare s-a murdărit cârpa. O cârpă murdară vă poate păta pereții.

Îndepărtați petele

Pentru a îndepărta urmele de degete folosiți o radieră. Frecați ușor cu radiera peretele. Radiera va absorbi grăsimea și mizeria lăsate de urmele de degete. Dacă tapetul este din vinil, puteți folosi săpun și apă pentru a îndepărta urmele.

Puteți folosi chiar și o bucată de pâine pentru a șterge peretele. Țineți bucata de pâine pe urme timp de 1 minut. Apoi, îndepărtați pâinea de pe perete. Glutenul din pâine va îndepărta petele de pe tapet.

Pentru a îndepărta petele de grăsime de pe tapet, puteți folosi pudră de talc. Puneți puțină pudră pe o lavetă. Puneți laveta pe pată. Pudra trebuie să stea pe pată 10 minute. Apoi, îndepărtați pudra cu o perie sau un burete uscat.

Dacă curățenia casei vi se pare obositoare, apelați la o firmă de curățenie profesională din București. Specialiștii Conex Clean sunt pregătiți să vă ofere cele mai bune servicii de curățenie. Nu ezitați să-i contactați pentru a beneficia de curățenie birouri, curățenie generală, curățare mochetă, servicii DDD etc.