Întreținerea covoarelor din lână și mătase

ConexClean > Blog > Întreținerea covoarelor din lână și mătase

Întreținerea covoarelor din lână și mătase

Covoarele mereu reprezintă o problemă. Covoarele transformă locuința într-un spațiu intim și elegant, dar sunt greu de curățat și întreținut. Acestea se murdăresc foarte repede și atrag acarienii, determinând apariția alergiilor. Ce se poate face? Iată câteva trucuri pentru întreținerea covoarelor de lână și mătase.

 

Trucuri pentru întreținerea covoarelor de lână

Covoarele de lână sunt obiecte de decor foarte frumoase. Rezistentă și moale, lâna este materialul ideal pentru covoare. Merită să investiți în covoare de lână dacă știți cum să le întrețineți. Covoarele dvs. vor arăta frumos o lungă perioadă de timp dacă veți urma sfaturile noastre.

Îngrijirea și întreținerea covoarelor de lână

 

Cum să elimini petele de pe covoarele de lână

Petelor ar trebui să li se acorde o atenție deosebită pentru a preveni deteriorarea permanentă a covoarelor de lână. De asemenea, este important să utilizați metodele corecte de curățare,care nu vă vor deteriora covoarele de lână. Utilizați următoarele sfaturi pentru a elimina petele de pe covoarele de lână.

Pentru a îndepărta petele de cerneală, amestecați o linguriță de detergent de vase cu apă. Ștergeți pata cu o cârpă înmuiată în acest amestec.

Pentru a îndepărta petele de grăsime, asigurați-vă că mai întâi eliminați orice urmă de mâncare solidă. Utilizați o soluție preparată dintr-o lingură de detergent de vase adăugată în apă și ștergeți pata cu o cârpă înmuiată în această soluție. Apoi, uscați zona umedă.

Dacă animalul dvs. de companie a făcut mizerie pe covorul de lână, nu vă temeți. Mai întâi, ștergeți mizeria pentru a elimina excesul de lichid. Apoi amestecați detergent de vase, oțet alb și apă. Ștergeți mizeria cu această soluție.

Pentru a elimina urmele de marker de pe covorul de lână, folosiți o soluție de curățat covoare. Funcționează cel mai bine. Aplicați puțină soluție pe o cârpă și ștergeți pata. Apoi, folosiți apă caldă pentru a elimina soluția de curățat și urmele de pe covor.

Înainte a îndepărta noroiul, asigurați-vă că nu există urme de noroi uscat pe covor. Dacă pata este încă destul de umedă, eliminați lichidul în exces folosind o cârpă uscată sau un prosop de hârtie. Apoi, aplicați pe pată o soluție preparată din detergent de vase și apă. Folosind o cârpă ștergeți pata, apoi uscați zona umedă.

Pentru a elimina o pată de vin roșu, eliminați lichidul în exces folosind un prosop de hârtie. Apoi, amestecați detergent de vase, oțet alb și apă pentru a crea o soluție pentru scos pete. Pulverizați pe pată sau curățați pata cu acest amestec. Frecați pata până când o îndepărtați.

 

Trucuri privind întreținerea covoarelor de mătase

Covoarele de mătase au o strălucire naturală și textura netedă, moale, care nu se compară cu a altor materiale. Compusă în mare parte dintr-o proteină numită fibroină, mătasea este, de asemenea, surprinzător de puternică.

Covoarele de mătase trebuie protejate în permanență pentru a nu avea probleme cu ele. Nu le așezați în camere cu trafic intens sau unde există se pot vărsa des lichide. În caz contrar, veți fi nevoiți să le curățați des și astfel se vor deteriora.

De asemenea, nu așezați covoarele de mătase în lumina directă a soarelui, deoarece se pot decolora, iar fibrele de mătase se pot deteriora .

Trebuie să aspirați frecvent covoarele de mătase, pentru a nu permite ca murdăria să pătrundă în fibre. Cu toate acestea, rețineți că nu ar trebui să utilizați o perie pentru a îndepărta murdăria. O altă alternativă sigură este să scoateți covorul de mătase afară și să-l bateți pentru a îndepărta praful și murdăria. Dacă îl scoateți afară, de asemenea, se va aerisi.

Când curățați covoarele de mătase nu:

– folosiți apă caldă sau abur, căldura poate micșora mătăsea;

– nu frecați covoarele, pentru a evita deteriorarea fibrelor;

– nu aplicați clor pe covoarele de mătase, deoarece clorul va decolora covorul și va distruge fibrele;

-nu băgați covoarele în apă.

Pentru pete serioase, nu ezitați să apelați la o firmă de curățenie din București. Specialiștii în curățenie vă vor curăța covoarele fără a le deteriora.

Pentru petele mai puțin serioase, puteți prepara o soluție în casă. Atunci când pe covor au apărut pete, este indicat să acționați cât mai repede. Nu așteptați să se usuce pata lichidă înainte de a încerca să o îndepărtați.

Utilizați mai întâi un prosop de hârtie pentru a elimina lichidul în exces. Nu frecați sub nicio formă covorul.

Amestecați într-o sticlă cu pulverizator părți egale de apă și oțet, asigurându-vă că soluția este rece sau cel mult caldă. Pulverizați soluția pe zona pătată și ștergeți cu grijă. Repetați acest procedeu până când pata a fost complet eliminată. Apoi, lăsați covorul să se usuce în mod natural.

Contactați-i pe specialiștii Conex Clean, firma de curățenie București, pentru a vă da cele mai bune sfaturi în ceea ce privește curățenia. Aceștia vă oferă cele mai bune servicii de curățenie birouri, curățenie generală etc.