Cum să cureți rosturile gresiei și faianței

ConexClean > Blog > Cum să cureți rosturile gresiei și faianței

Vrei să afli cum să cureți rosturile gresiei și faianței din baie și bucătărie? Citește cu atenție acest articol și vei afla. Îți vom spune ce produse de curățat sunt bune pentru a albi rosturile înnegrite de mizerie, pentru ca podelele și pereții să arate din nou impecabil.

Cum să cureți rosturile înnegrite ale gresiei

Te întrebi cum să cureți rosturile gresiei porțelanate sau de ceramică. Ei bine, cu  câteva produse despre care îți vom vorbi în continuare, le vei putea curăța cu ușurință.

Cu amidon și apă oxigenată

– Fă un amestec dintr-o ceașcă cu apă oxigenată și 3 linguri de amidon.

– Aplică pe rosturile gresiei.

– Lasă amestecul să acționeze cel puțin o oră.

– Îndepărtează cu apă și cu o perie.

Cu amoniac

Diluează amoniac în apă.

– Aplică pe rosturile gresiei.

– Lăsă soluția să acționeze câteva minute.

– La final, clătește.

Cu bicarbonat, oțet și apă caldă

Bicarbonatul este un produs perfect pentru curățarea rosturilor gresiei și faianței. Bicarbonatul contribuie la eliminarea oricărui tip de mizerie și în același timp dezinfectează orice încăpere. Bineînțeles, și mizeria care se acumulează între rosturi este eliminată rapid de acest ingredient. Trebuie doar să-l amesteci cu oțet alb ( de asemenea, infailibil) și apă fierbinte. Trebuie aplicat direct pe rosturi. Ulterior, se îndepărtează cu o periuță de dinți.

Cum să cureți rosturile înnegrite ale faianței

Curățarea rosturilor înnegrite ale faianței din baie sau bucătărie poate fi o muncă titanică, fiindcă nu doar se depune mizerie, ci se acumulează mucegai și ciuperci. Nu dispera însă. Și pentru curățarea rosturilor faianței îți vom oferi câteva sfaturi utile. Sunt soluții simple care vor funcționa de minune.

Cu bicarbonat de sodiu

 După cum deja am precizat, bicarbonatul de sodiu este un produs  foarte bun pentru curățarea rosturilor. El este întotdeauna prezent atunci când vine vorba de curățenie.

Așadar, fă o pastă de curățat amestecând puțin bicarbonat de sodiu cu apă caldă.

– Aplic-o pe rosturi cu o periuță de dinți și freacă pentru ca pasta să pătrundă bine printre rosturi.

– Lasă pasta să acționeze cel puțin 30-40 minute.

– Îndepărteaz-o cu o cârpă moale și umedă.

– Repetă operațiunea, dacă este nevoie.

Cu oțet alb

Pe de altă parte, poți apela și la oțet, un produs care albește rosturile negre, în mod natural. Întotdeauna te scoate din încurcătură, atunci când trebuie să cureți ceva.

– Diluează 2 părți oțet cu o parte de apă.

– Pune soluția într-un recipient cu pulverizator.

– Pulverizează peste rosturile murdare

– Las-o să acționeze câteva minute.

– Clătește cu apă caldă.

– Usucă suprafața cu o cârpă moale.

Cu oțet de mere

Oțetul de mere este o bună alternativă și atunci când vorbim de curățenie. Pentru a curăța rosturile faianței ai nevoie de 1/2 ceașcă de oțet de mere (125 ml) 1/2 ceașcă de apă (125 ml), o perie.

Trebuie să diluezi oțetul în apă și să-l aplici pe rosturi cu o perie. Lasă-l să acționeze 5 minute și apoi curăță-l cu cârpă înmuiată în apă caldă.

Cu apă oxigenată

De asemenea, ține cont de apa oxigenată. Acest produs poate fi, de asemenea,  un bun agent de curățare a rosturilor și un bun dezinfectant. Nu te va dezamăgi.

-Aplică apa oxigenată pe rosturile faianței cu o periuță. Insistă pe rosturile faianței de la duș, fiindcă acolo există tendința de apărea mucegai și ciuperci.

– Las-o să acționeze câteva minute.

  – Îndepărteaz-o cu apă caldă.

Cu clor

Clorul este un înălbitor foarte eficient pentru rosturi. Cu toate acestea, va trebui să-l folosești cu grijă pentru a evita accidentele.

-Utilizează-l diluat, deoarece pur poate fi foarte coroziv.

-Aplică-l cu un vaporizator sau cu o perie. Nu uita să-ți pui mănuși de protecție.

-Lăsă-l să acționeze doar 5 minute.

-Clătește foarte bine.

Acestea sunt doar câteva dintre trucurile la care poți apela pentru a curăța rosturile gresiei și faianței. Dacă nu ai timp să pui în practică aceste trucuri, îți dăm un pont. Apelează la o firmă de curățenie.

Apelează la Conex Clean, firma de curățenie profesională care oferă servicii de curățenie de cea mai bună calitate. Pentru specialiștii săi calitatea înseamnă să faci lucrurile bine chiar și atunci când nimeni nu se uită.

Din acest motiv, te sfătuim să apelezi cu încredere la această firmă, căci nu vei regreta decizia luată. Vei avea parte de servicii de o calitate excepțională, care te vor determina să lași curățenia casei pe mână specialiștilor săi, de fiecare dată când vei avea ocazia.