Cum scoatem urmele de pix

ConexClean > Blog > Cum scoatem urmele de pix

Cum scoatem urmele de pix

Urmele de pix sunt printre cele mai greu de îndepărtat. Nu este o sarcină ușoară, dar nici nu este imposibilă și există câteva trucuri care sunt de obicei eficiente, deși pot depinde în mare măsură de tipul de material pătat sau de suprafața pătată.

Înainte de toate, trebuie ținut cont de faptul că, cu cât scoatem petele de pix mai devreme, cu atât va fi mai ușor, deoarece odată fixate devin din ce în ce mai greu de îndepărtat.

Cum scoatem urmele de pix de pe îmbrăcăminte

Dacă pata este recentă, este indicat să puneți un prosop de hârtie și să apăsați, astfel încât să absoarbă pasta. Trebuie însă să fiți atenți să nu răspândiți urma prin frecarea hainei.

Un produs foarte eficient, cu condiția ca petele să nu fie foarte vechi, este alcoolul. Pulverizați pe pete, iar acestea treptat vor dispărea.

Un alt produs pe care îl puteți folosi pentru scoaterea urmelor de pix este laptele. Aveți nevoie doar de puțin lapte, un ingredient natural foarte folosit în gospodărie. Pentru a scoate urmele respectați acești pași:

Încălziți un pahar cu lapte.

Așteptați până când devine foarte fierbinte și, înainte de a începe să fiarbă, luați-l de foc.

Turnați-l într-un castron și, imediat după aceea, băgați haina pătată de pix.

Lăsați haina la înmuiat pe timpul nopții, astfel încât laptele să-și facă efectul și să aibă suficient timp pentru a elimina pata.

Următoarea zi frecați pata energic astfel încât să dispară complet. Spălați apoi haina la mașina de spălat, la un programul obișnuit. După ce o veți scoate din mașină, veți observa că pata a dispărut complet.

O altă metodă de îndepărtare a urmelor de pix este aplicarea de glicerină caldă pe pată. Ulterior, clătiți haina pătată cu apă în care ați adăugat câteva picături de amoniac.

Cum scoatem urmele de pix de pe perete

Dacă copiii și-au exprimat talentul artistic pe pereții casei și vreți să știți cum să eliminați urmele de pix , puteți pune în aplicare acest truc simplu. Iată de ce aveți nevoie:

  • O periuță de dinți veche.
  • Pastă de dinți.
  • O cârpă curată.
  1. Aplicați pe perie o cantitatemică de pastă de dinți.
  2. Îndepărtați urmele de pix cu mișcări circulare folosind peria de dinți. Faceți acest lucru până când fiecare zonă este curată.
  3. Clătiți peria, reaplicați puțină pastă de dinți și repetați operația până când fiecare urmă este îndepărtată.
  4. Repetați procedura de câte ori este necesar pentru a curăța complet peretele.
  5. După curățarea petelor, ștergeți peretele cu o cârpă umedă pentru a îndepărta pasta de dinți.
  6. Când peretele se usucă, petele vor dispărea. Dacă mai există vreo urmă de pix, puteți repeta procedura până când peretele este complet curat.

Cum scoatem urmele de pix de pe tapițerii

Urmele de pix de pe fotolii, tapițeria scaunelor, canapelelor și de pe orice material texil cu care este decorată casă, pot fi îndepărtate cu ușurință cu un truc vechi. Aveți nevoie doar de o cârpă de bumbac și puțină sare.

Umeziți cârpa într-un colț cu apă caldă și presărați sare. Apoi frecați urmele de pix și veți observa cum încep să dispară de pe tapițerii.

Acest truc ajută la eliminarea unei urme tipice de pix de pe canapea sau scaun, nu pentru a scoate pete mari de pix în cazul în care acesta s-a spart și a curs. De asemenea, este important să verificați rezistența culorii materialului pentru a evita deteriorarea ei.

Alte trucuri de scoatere a urmelor de pix

Aveți încredere în produsele pe care le aveți în casă pentru a îndepărta urmele de pix.

Amidon de porumb

Urme de pix sau cerneală pe covor? Amestecați lapte cu amidon de porumb, faceți o pasta și apoi aplicați-o pe pată pentru a o îndepărta. Lăsați amestecul să se usuce pe covor timp de câteva ore, după care aspirați-l.

Cremă de tartar

Urme de pix pe cămașă?  Faceți o pastă amestecând 2 linguri de cremă de tartar cu 2 linguri de suc de lămâie. Acoperiți pata cu pasta timp de 3 până la 4 ore, apoi îndepărtați pasta și spălați cămașa.  

Sare

Turnați sare pe pata încă umedă, frecați ușor cu un prosop umed de hârtie și apoi îndepărtați sarea. Repetați până când pata dispare complet.

Vreți soluții profesionale de curățenie? Contactați specialiștii Conex Clean și le veți primi de îndată. Conex Clean este o firmă de curățenie profesională din București care oferă servicii de curățenie generală, curățenie birouricurățenie după constructor, servicii DDD etc., de înaltă calitate. Apelați cu încredere la această firmă, căci nu veți regreta.