Bicarbonat de sodiu: Trucuri de curățenie

ConexClean > Blog > Bicarbonat de sodiu: Trucuri de curățenie

Bicarbonat de sodiu: Trucuri de curățenie

Căutați trucuri de curățenie cu bicarbonat de sodiu? Electrocasnicele dvs. sunt foarte murdare și nu știți cum să le curățați? Curățarea cuptorului cu oțet și bicarbonat pentru a-l face să strălucească din nou poate fi foarte simplă dacă urmați sfaturile noastre.

Când ne gândim la curățarea cu bicarbonat de sodiu, nu suntem conștienți de întrebuințările pe care acest mineral le are. Există mai multe remedii cu bicarbonat pentru curățenie, sănătate și cosmetică, printre altele. S-ar putea spune că acest compus are o mie și una aplicații.

 Putem curăța cu bicarbonat aluminiul, mașinile de spălat sau băile. Chiar și multe dintre sarcinile efectuate în vederea curățării birourilor sunt posibile cu ajutorul bicarbonatului. Iată câteva dintre trucurile și avantajele curățării cu bicarbonat.

Bicarbonat de sodiu pentru curățarea băilor și bucătăriilor

Bicarbonatul este ideal pentru curățarea băii și a bucătăriei. Un burete umed cu puțin bicarbonat va fi suficient pentru curățarea băii, lăsând suprafețele suave și strălucitoare. Odată curățate suprafețele se clătesc și se uscă.

De asemenea, este perfect pentru dezinfectarea toaletei și plăcilor de gresie și faianță. Pentru curățarea sigură și eficientă a plăcilor de gresie și faiață, a vasului de toaletă și a căzii se presară bicarbonat de sodiu pe un burete ușor umezit și se freacă cu el cada, gresia etc. Ulterior, clătiți bine și uscați.

Curățați mașina de spălat vase cu bicarbonat de sodiu

O dată pe lună puteți folosibicarbonat de sodiu pentru a o curăța pe interior mașină de spălat. Turnați bicarbocat în lăcașul pentru detergent și dați drumul la un program, fără a pune rufe în mașină.

Cum să curățați cuptorul cu microunde cu bicarbonat de sodiu

Realizarea acestei sarcini este foarte ușoară:

Aplicați bicarbonatul de sodiu pe un burete umed curat. Ștergeți cuptorul cu microunde pe exterior și pe interior. Clătiți bine cu apă. Rezultatul va fi un cuptor cu microunde curat și strălucitor.

Curățați și îndepărtați grăsimea de pe plita ceramică și de pe aragaz

Când curățați vitroceramica, trebuie să fiți atenți deoarece este una dintre cele mai delicate zone ale bucătăriei. Puteți folosi pentru curățarea ei un truc homemade infailibil.  

Amestecați câteva linguri de bicarbonat de sodiu și oțet. După ce ați făcut o pastă din bicarbonat de sodiu și oțet, aplicați-o pe plita vitroceramică cu un șervețel de hârtie. Dacă murdăria persistă, răzuiți ușor. Ștergeți din nou cu șervețelul până când murdăria dispare.

Curățați tăvile

Înmuiați tăvile într-o soluție din apă, bicarbonat de sodiu și detergent. De asemenea, folosiți bicarbonatul de sodiu pe un burete sau o cârpă curată și umedă, sub formă de pulbere, pentru a evita zgârierea.

Cum se curăță pardoseala

Îndepărtați murdăria de pe pardoseala (fără urme de zgârieturi nedorite) fără gresie.

Adăugați 1/2 cești de bicarbonat de sodiu într-o găleată cu apă caldă. Curățați și clătiți pentru a face pardoseala strălucitoare.

Pentru urmele produse de uzură

Utilizați bicarbonat de sodiu pe un burete curat, apoi clătiți.

Dacă nu ați îndepărtat toate urmele de pe pardoseală, puteți folosi bicarbonat amestecat cu zeamă de lămâie. Dacă veți apela la un asemenea truc, în cameră va mirosi frumos.

Cum se curăță argintul cu bicarbonat

Pentru a lustrui argintul puteți să:

Umpleți chiuveta din bucătărie cu apă fierbinte. Adăugați o bucată de folie de aluminiu și  bicarbonat de sodiu.

Lăsați obiectele de argint să se înmoaie până când se curăță.

Aceasta este o modalitate ușoară de a curăța argintul. Dar puteți, de asemenea să:

-Utilizați o pastă preparată din bicarbonat de sodiu (3 părți bicarbonat de sodiu și 1 parte apă).

-Frecați argintul cu o cârpăcurată sau cu un burete.

-Clătiți bine și ștergeți obiectul din argint pentru a-l face să strălucească.

Acest truc poate fi folosit pentru a curăța monede, dar și orice alt tip de obiect de argint. De asemenea, este bun și pentru:

– Curățarea ochelarilor sau sticlei.

-Curățarea petelor de cafea și ceai și eliminarea gustul amar al ceștilor și aparatelor de cafea (utilizați o soluție de 1/4 ceașcă de bicarbonat de sodiu într-un litru de apă fierbinte).

Curățarea bijuteriilor

Aurul poate fi curățat cu bicarbonat de sodiu. Acest produs este un produs excelent pentru curățarea bijuteriilor, obiectelor de argintărie și metalelor. De asemenea, puteți curăța obiectele de cupru adăugând câteva picături de lămâie.

Totodată, puteți apela la Conex Clean, firma de curățenie profesională din București, care oferă servicii de calitate chiar și atunci când nimeni nu se uită.

Specialiștii Conex Clean vă vor putea oferi cele mai bune sfaturi de curățenie, dar și servicii de curățenie birouri, curățare mochetă, curățenie generală etc., la prețuri fără concurență. Spor la curățenie vă dorim!