Cum curățăm o canapea cu tapițerie din stofă cu bicarbonat și oțet

ConexClean > Blog > Cum curățăm o canapea cu tapițerie din stofă cu bicarbonat și oțet

Cum curățăm o canapea cu tapițerie din stofă cu bicarbonat și oțet

Odată cu trecerea timpului, este important să curățați canapeaua cu tapițerie din stofă pentru a-i îmbunătăți aspectul.

Cu siguranță, primul lucru pe care îl faceți atunci când vă gândiți la la curățarea acesteia, este să mergeți la supermarket și să cumpărați produse despre care ați aflat din reclamele de la televizor. Uitați însă că aveți produse la îndemână, care sunt mult mai ieftine și de multe ori și mult mai bune. Este vorba despre două produse de curățat infailibile: oțet alb și bicarbonat. Iată câteva trucuri pentru a elimina petele nedorite de pe canapeaua voastră.

Curățați o canapea cu oțet și bicarbonat de sodiu. Pas cu pas

În cazul în care vă întrebați cum să curățați o canapea cu oțet, este important să subliniem că nu este vorba de aplicarea oțetului direct pe țesături. Iată ce trebuie să faceți:

Pregătiți o soluție din aproximativ un litru de apă caldă în care adăugați un pahar de oțet și o linguriță de bicarbonat de sodiu.

Utilizați o cârpă adecvată (care nu pătează) și umeziți-o cu soluția pe care ați preparat-o anterior. Aveți grijă să nu o îmbibați prea tare cu lichid. Apoi folosiți-o pentru a șterge petele. Frecați-le cu mișcări circulare.

Insistați în locurile în care petele sunt evidente, examinați canapeaua pentru a vedea diferențele.

Alte trucuri de casă pentru curățarea canapelei cu tapițerie din stofă

Nu lăsați pata să se usuce sau să treacă mult timp după ce ați murdărit canapeaua sau ați vărsat ceva pe ea. Dacă lăsați pata să se usuce, va fi mai greu de îndepărtat.

Fiecare lichid poate fi contracarat cu un alt lichid. Așadar, dacă ați pătat canapeaua cu cafea, vin sau suc de portocale, folosiți puțin suc de lămâie pentru a elimina pata.

Nu folosiți niciodată săpun, chiar dacă știți că pH-ul său este neutru.

Dacă doriți să eliminați urmele de cerneală, utilizați alcool medicinal.

Pentru a elimina petele de grăsime trebuie să aplicați bicarbonat în stare pură pe zona afectată și să așteptați să acționeze și să absoarbă grăsimile.

În cele din urmă, încercați să efectuați o curățare de întreținere o dată pe săptămână. Curățați canapeaua în profunzime o dată pe lună.

Curățare uscată

În primul rând, cel mai bine este să folosiți o cârpă pentru a îndepărta resturile, firimituri și alte impurități care se pot depune pe canapea.

În plus, curățarea canapelei cu bicarbonat poate fi una dintre cele mai bune soluții. Bicarbonatul este foarte bun dacă doriți să eliminați bacteriile și să neutralizați mirosurile neplăcute (dacă aveți animale de companie).

În prezent, pe piață, există o gamă largă de produse pentru curățare uscată. Există spray-uri care se aplică pe zona afectată. Acestea fac spumă care, odată îndepărtată, înlătură și mizeria.

Înainte de a folosi un astfel de spray trebuie să aflați dacă materialul cu care este tapițată canapeaua nu va fi deteriorat de subtanțele din compoziția spray-ului.

De asemenea, este indicat să țineți cont de gama de culori din care face parte materialul canapelei. Există culori mai delicate decât altele. Există culori deschise, precum alb și bej care sunt foarte pretențioase. Dacă nu știți cum să curățați o canapea bej vă sfătuim să folosiți un săpun cu Ph neutru pentru haine.

Cum curățați o canapea din piele?

Mulți oameni au impresia că o canapea din piele are nevoie de o atenție deosebită. Iată un secret infailibil cu care puteți curăța cu ușurință canapeaua din piele.

Primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să o curățați cu o cârpă umezită cu apă, pentru a îndepărta praful și alte resturi.

Umeziți o cârpă curată cu puțin cu ulei de măsline sau cu cremă pentru a hidrata canapeaua din piele. Secretul acestui material este hidratarea sa. Pielea nu trebuie să se usuce fiindcă va crăpa în timp.

Dacă doriți să eliminați urmele de umiditate și mucegai de pe acest tip de canapea preparați o soluție din părți egale de apă rece și alcool medicinal pentru a îndepărta toți acarienii.

Pentru sfaturi despre curățenie de la profesioniști, contactați specialiștii Conex Clean. Datorită experienței vaste în domeniu, sunt cei mai în măsură să vă ofere cele mai bune sfaturi și cele mai bune servicii de curățenie.

Conex Clean este o firmă de curățenie profesională din București,care oferă cele mai bune și avantajoase servicii de curățenie birouri, curățenie generală, servicii DDD tuturor celor care vor să se bucure de o curățenie impecabilă, rapid și eficient.