Cum cureți canapeaua din piele albă

ConexClean > Blog > Cum cureți canapeaua din piele albă

Cum cureți canapeaua din piele albă

Mobilierul din piele reușește încă să dea oricărei camerei  un aer de eleganță și modernitate. Pe de altă parte, este o soluție confortabilă, foarte luxoasă și irezistibilă.

Aceste calități devin și mai vizibile dacă alegi o canapea din piele albă. Aceasta va deveni o piesă de mobilier izbitoare și va da luminozitate și spațiu încăperii.

Cu toate acestea, acest efect echilibrat al armoniei produse de culoarea albă poate fi umbrit dacă canapeaua ta din piele are un aspect neîngrijit, gălbui sau este pătată. Pentru a evita acest lucru, este bine să știi cum să o cureți și să o întreții.

Trucuri care facilitează curățarea canapelei din piele albă

O tapițerie din piele oferă de obicei avantaje mari în ceea ce privește rezistența și durabilitatea, ceea ce va ușura menținerea, dar trebuie apreciat și faptul că există anumite condiții de mediu care pot distruge o canapea din piele și pot face curățarea o sarcină foarte dificilă.

În general, pielea este afectată de condiții meteorologice extreme, cum ar fi căldură, umiditate și aer foarte uscat, aspecte cum ar fi expunerea directă la soare, căldură intensă sau vremea poate afecta în mod iremediabil aspectul său, cauzând producerea de fisuri, peeling, mucegai și pete urâte, astfel încât primul pas pentru a menține o canapea, pentru a avea o culoare frumoasă și impecabilă, este să ai grijă ca variațiile climatice să nu o deterioreze.

Curățare obișnuită

Datorită faptului că pielea este un material rezistent, nu necesită o curățare foarte frecventă. O curățare obișnuită la fiecare două săptămâni, va fi suficientă pentru a-ți menține canapeaua în stare bună. În plus,nu trebuie să uiți că, dacă nu vrei să deteriorezi pielea, curățarea nu trebuie să fie intensă și nici nu trebuie să folosești produse foarte abrazive.

În mod ideal, este indicat să optezi pentru o igienă simplă. În primul rând trebuie să o aspiri ușor pe toată suprafață. Acest lucru îți va permite să elimini tot praful și să previi acumularea și aderarea sa la tapițerie. După ce elimini praful, poți curăța întreaga suprafață cu o cârpă înmuiată într-un amestec de apă distilată și săpun, frecând ușor cu mișcări circulare.

Apoi înmoi bine un prosop în apă rece și cureți din nou canapeaua pentru a elimina toată mizeria. După eliminarea tuturor urmelor de murdărie, poți șterge canapeaua cu o cârpă curată, uscată, până când aceasta este complet uscată. Într-un timp scurt te vei bucura de o canapea complet curată.

 

Cele mai eficiente trucuri de curățare a unei canapele din piele albă

Pentru a îmbunătăți curățarea obișnuită și pentru a preveni apariția petelor, există câteva trucuri simple care te pot ajuta să ai grijă de o canapea din piele. Iată câteva dintre ele:

Șervețele pentru copii

Pentru curățarea regulată a canapelei poți folosi șervețelele umede pentru copii. Acestea reprezintă un produs foarte economic, care nu conține ingrediente abrazive, astfel încât nu deteriorează pielea, ci o lasă foarte curată și proaspătă.

Alcool

Folosirea unui prosop de bumbac îmbibat cu alcool poate fi o tehnică eficientă de curățare și poate chiar să faciliteze dispariția oricărei pete care a rămas pe canapea.

Bere

O altă opțiune bună de curățare este să ștergi canapeaua cu o cârpă umezită cu bere și apoi cu o alta cu apă curată.

Citrice

De asemenea, poți încerca să îndepărtezi o pată prin frecarea delicată a acesteia cu o coajă de lămâie sau de portocală. Uleiurile esențiale conținute de aceste citrice îți vor permite să cureți canapeaua fără să o deteriorezi.

Albuș

Deși poate părea dificil de crezut, un truc bun pentru eliminarea petelor de pe o piesă de mobilier din piele este albușul bătut spumă. Acesta se aplică pe pată și se freacă cu o cârpă până când pata dispare.

Nu uita să folosești un produs de protecție

Iată o soluție homemade pe care o poți aplica cel puțin o dată pe lună pe canapeaua din piele. Amestecă două părți ulei de in cu una de oțet alb. Pune amestecul într-un recipient cu pulverizator și pulverizează pe toată suprafața. Șterge canapeaua cu o cârpă curată. Suprafața va fi moale și strălucitoare.

De asemenea, pentru a avea parte de cele mai bune sfaturi și servicii de curățenie, apelează la o firmă de curățenie profesională din București. Conex Clean este o firmă cu o vastă experiență în domeniu care încă de la înființare și-a propus să ofere clienților săi servicii de înaltă calitate.

Oricine dorește curățenie impecabilă apelează la Conex Clean! De îndată ce sunt contactați, specialiștii companiei intervin pentru a oferi servicii de curățenie birouri, curățenie după constructor, printre multe altele.