Cum să cureți parchetul

ConexClean > Blog > Cum să cureți parchetul

Cum să cureți parchetul

Ne place parchetul, conferă o eleganță deosebită, distincție și dă o senzație de căldură. Cu toate acestea, cu toții știm că întreținerea parchetului necesită timp și efort (deși nu este imposibil).

În acest articol îți vom oferi câteva informații despre cum să-l cureți astfel încât pardoseala să fie curată și în stare perfectă.

Cum se curăța parchetul: Instrucțiuni generale

Una dintre cele mai frecvente întrebări este despre cum se curăță parchetul. De fapt, curățarea parchetului este o sarcină relativ ușoară și rapidă. În cele ce urmează, îți vom oferi cele mai bune trucuri și soluții privind curățarea parchetului, pentru ca acesta să arate impecabil.

Cel mai important lucru pentru păstrarea parchetului în stare optimă este îngrijirea zilnică. Evitarea zgârieturilor și vărsarea lichidelor pe parchet este esențială, dacă vrei ca acesta să fie mereu în stare perfectă.

Zgârieturi

Este esențial să eviți zgârierea parchetului, indiferent dacă este parchet laminat, realizat din material sintetic sau din lemn masiv. Avantajul unui parchet din lemn masiv este faptul că se poate rașcheta de câte ori este necesar. Parchetul din material sintetic, în cazul unei zgârieturi sau fisuri semnificative, va trebui înlocuit complet.

Parchetul poate fi zgâriat în special de unghiile animalelor de companie. De asemenea, evită mersul prin casă cu pantofi. Tocul pantofilor de damă poate zgâria în mod constant parchetul. Descalță-te înainte de a intra în casă pentru a evita zgârierea parchetului și pentru a evita murdărirea lui.

Acordă atenție picioarelor mobilierului. Cea mai bună opțiune este să acoperi picioarele mobilierului din casă, în special picioarele meselor și fotoliilor, deoarece acestea sunt obiectele cele mai des deplasate dintr-un loc într-altul.

Razele directe ale soarelui

În acest sens, parchetul sintetic este mult mai rezistent la razele directe ale soarelui. Cel din lemn masiv poate fi afectat de razele solare. Prin urmare, evită expunerea sa la soare.

Produse și obiecte destinate curățării

De multe ori, fără să ne dăm seama, deteriorăm parchetul când îl curățăm necorespunzător. Măturile, neutilizarea unui mop pentru parchet, produsele abrazive nespecifice și curățarea cu apă excesivă sunt doar câteva din lucrurile pe care le facem și care sunt contraproductive pentru parchetul din lemn masiv.

Curățarea parchetului

Parchetul necesită doar o curățare pe săptămână. Nu trebuie curățat prea des deoarece acest lucru poate deteriora lemnul. Cum poți curăța parchetul?

Curățarea va depinde de obiectivul stabilit. În acest sens, unele trucuri vor fi mai eficiente decât altele.

Cum să cureți parchetul în mod obișnuit

Pentru a menține parchetul în stare bună, trebuie doar să îndepărtezi praful și mizeria o dată pe săptămână. Cel mai bun sfat este să folosești un aspirator, evitând astfel firele groase ale măturii care pot produce zgârieturi.

Pentru a curăța parchetul, este mai bine să utilizezi un mop și un produs specific care să nu afecteze stratul de lac care protejează pardoseala. Astfel, într-o găleată vei amesteca apa și produsul nediluat, în proporția indicată de producător. Înainte de a șterge parchetul cu acest amestec, asigură-te că ai scurs bine mopul (reține că parchetul este foarte sensibil la umezeală).

După curățarea parchetului, ar trebui să-l usuci cât mai repede posibil. Aerisește cu atenție zona și îndepărtează umezeala excesivă cu o cârpă moale și uscată.

Dacă ai vârsat lichid trebuie să-l ștergi repede pentru ca parchetul să nu-l absoarbă și să se deteriozeze. 

Cele mai bune trucuri despre cum să cureți parchetul în timp util

Îndepărtarea urmelor de alimente și băuturi de pe parchet este relativ ușoară și se face rapid și eficient cu o cârpă semi-umedă. Cu toate acestea, există și alte tipuri de pete mai agresive, cum ar fi vopseaua sau grăsimea.

Dacă din diferite motive pe parchet au apărut pete de grăsime, respiră profund și urmează sfatul nostru pas cu pas:

Îndepărtează imediat produsul ce a contribuit la apariția petelor de grăsime.

Pe pete adaugă pudră de talc. Acest produs este ușor de găsit și foarte economic. El are capacitatea de a absorbi orice tip de grăsime sau lichide. Acoperă bine pata cu o cantitate suficientă de talc și las-o să acționeze cel puțin 24 de ore. După asta aspiră pudra cu aspiratorul.

Odată ce tot talcul este îndepărtat, curăță zona albicioasă. Poți curăța parchetul cu o cârpă moale sau semi-umedă curată, cu un amestec de apă și un produs specific pentru parchet.

Îndepărtează excesul de umiditate cu o cârpă uscată.

Dacă nu ai timpul necesar pentru a pune în practică aceste sfaturi de curățenie, te ajută specialiștii Conex Clean. Datorită lor casa ta poate sclipi de curățenie în scurt timp.

Cine este Conex Clean? Este o firmă de curățenie profesională din București, care oferă servicii de curățenie mochetă, curățenie generală, curățenie birouri etc., la cele mai avantajoase prețuri.

Sunt servicii de înaltă calitate care îi satisfac chiar și pe cei mai pretențioși clienți!