Alergiile și astmul : curățenia face diferența

ConexClean > Blog > Alergiile și astmul : curățenia face diferența

Alergiile și astmul : curățenia face diferența

Când o persoană suferă de astm sau alergii, curățenia face diferența.  Dacă doriți să evitați aceste probleme de sănătate, este necesar să puneți în practică anumite tehnici, astfel încât curățenia să fie sigură și să nu reprezinte un risc pentru sănătate.

Controlarea alergiei și astmului prin intermediul curățeniei

Dacă cineva suferă de oricare dintre aceste probleme de sănătate, există mulți factori care le pot provoca. Fiecare persoană poate fi vulnerabilă la unul sau mai mulți alergeni, factori care declanșează o alergie sau o criză de astm. Cei mai frecvenți și care, fără îndoială, pot exista în casa fiecărei persoane sunt: ​​păsări de companie, gândaci, acarieni de praf, mucegai și polen.

Curățenia face, fără îndoială, diferența. Aceasta reprezintă cel mai important pas pentru reducerea alergiilor și crizelor astmatice. Din acest motiv, modul în care este realizată curățenia este crucial.

Dacă curățenia este făcută în mod corespunzător, simptomele astmului și alergiilor se agravează. Prin urmare, este esențial să  țineți cont de sfaturile pe care vi le vom da în cele ce urmează.

Sfaturi privind curățenia pentru a evita episoadele astmatice sau alergice

Participarea și sprijinul întregii familii pot face diferența. Lucrul în echipă pentru urmărirea unui obiectiv comun (evitarea episoadelor) este cel mai bun pentru o persoană vulnerabilă. Toată lumea ar trebui să știe ce ar trebui făcut și ce nu ar trebui făcut.

Persoana astmatică sau alergică trebuie să-și aleagă sarcinile care nu pot provoca eventuale alergii sau crize astmatice.

Când vine vorba de curățenie, persoana astmatică sau alergică ar trebui să iasă din cameră, pentru că, chiar dacă nu se văd, în timpul curățenie alergenii sunt împrăștiați prin tot spațiul.

Când utilizați produse de curățat, citiți mai întâi instrucțiunile privind cantitatea corectă și modul de utilizare a acestora, astfel încât să nu fie vreun risc.

Dacă veți utiliza un spray este indicat ca mai întâi să-l pulverizați pe o cârpă decât pe o anumită suprafață.

Mai bine folosiți produse neparfumate. Încercați diferite produse până găsiți produsul care se adaptează cel mai mult la persoanele astmatice sau alergice.

De fiecare dată când faceți curățenie este bine să deschideți ușile și ferestrele camerei. După ce ați terminat curățenia, lăsați-le deschise mai mult timp.

Mai bine, în loc să măturați, folosiți aspiratorul și, în loc să ștergeți praful cu un pămătuf pentru praf, șterge mobila cu cârpă umedă. Scopul este evitarea răspândirii alergenilor prin aer.

Alte sfaturi privind evitarea alergiilor și astmului prin intermediul curățeniei

Bucătărie

Utilizați un ventilator pentru a elimina fumul care se poate acumula în timp ce gătiți și pentru a reduce umiditatea. Depozitați alimentele – inclusiv alimentele pentru animalele de companie – în recipiente închise etanș și aruncați lucrurile mucegăite sau învechite.

În fiecare săptămână, ștergeți podeaua cu mopul, dulapurile, scaunele și electrocasnicele. Curățați blaturile cu detergent și apă și verificați eventuale scurgeri. Ștergeți frigiderul pentru a evita dezvoltarea mucegaiului.

Goliți și curățați recipientele din frigider. Spălați suportul pentru pus vase și ștergeți întrerupătoarele, telefonul și coșul de gunoi.

Periodic, goliți și curățați interiorul frigiderului și sertarele pentru ustensile. Curățați filtrul de la hotă.

Dormitorul

Folosiți fețe de pernă și huse pentru saltele pentru a le proteja de praf. Spălați cearceafurile, pernele și păturile săptămâna. Schimbați și spălați cuvertura de pat.

Curățați săptămânal covoarele și mochetele cu un aspirator cu filtru cu particule mici sau HEPA. Săptămânal, curățați parchetul. Utilizați perdele din bumbac sau țesătură sintetică și spălați-le în fiecare anotimp.

Baie

Amplasarea unui ventilator în baie poate reduce umiditatea ce se acumulează în timp ce faceți duș. Folosiți covorașe speciale pentru baie. Puneți în baie faianță sau dați pereții cu var lavabil, rezistent la mucegai.

Uscați prosoapele și cada după utilizare. Curățați mucegaiul de pe robineți. Curățați sau înlocuiți perdelele pentru duș. Reparați imediat orice scurgere.

Pentru a nu vă chinui cu curățenia și pentru a vă bucura de o curățenie care face diferența, apelați la o firmă de curățenie profesională din București. Este voba de Conex Clean, o firmă cu vastă experiență în acest domeniu.

Specialiștii săi sunt pregătiți să intervină oricând este nevoie pentru a vă oferi cele mai bune servicii de curățenie birouricurățenie după constructor, servicii DDD etc.

Așadar, apelați la Conex Clean pentru a evita episoadele alergice și astmatice cu ajutorul unei curățenii de cea mai bună calitate.