Cum să faci rapid curățenie

ConexClean > Blog > Cum să faci rapid curățenie

Cum să faci rapid curățenie

Nu mai pierde timpul făcând curățenie ! Iată câteva idei despre cum să faci rapid curățenie.

Elimină zgârieturile de pe mobilierul vechi

Cea mai simplă cale este amestecarea uleiului de măsline cu pastă de dinți. Aplică amestecul pe suprafața deteriorată. În cazul în care mobilierul este închis la culoare, adaugă un vârf de cafea solubilă în produsul de curățat obișnuit sau în amestec. Dacă zgârieturile sunt ușoare, este suficient să freci cu un cățel de usturoi până refaci zona deteriorată. Apoi lăsă zona să se usuce și îndepărtează excesul cu o cârpă.

Ulterior trebuie să aplici un strat de ceară pe mobilier pentru a proteja suprafața.

Curăță rosturile dintre plăcile de faianță sau gresie

Pentru asta ai nevoie de un detergent pudră alcalin.  Amestec-o cu apă pentru a forma o pastă, pe care o vei pune peste rosturi. Apoi las-o să acționeze câteva ore.

În cele din urmă, cu ajutorul unei periuțe de dinți, curăță puțin zonele pentru a elimina murdăria compactă, urmele de mizerie, mucegaiul etc. Pentru a elimina murdăria, șterge rosturile o cârpă umedă, scăpând de excesul de produs. Apoi curăță plăcile de gresie sau faianță cum faci de obicei.

Curăță grătarul

Pentru această sarcină ai avea nevoie de detergent pe bază de amoniac, o pungă de gunoi de dimensiunea grătarului, mănuși și mască de protecție. Aceasta din urmă este pentru siguranță, deoarece detergenții cu amoniac sunt foarte agresivi.

Pentru curățarea corectă a grătarului, așază-l într-un sac de gunoi și toarnă o ceașcă de detergent. Strânge bine sacul și asigură-te că nu iese aer. Este indicat să folosești un elastic pentru a lega bine sacul. Este important să îl ții închis bine, deoarece curățarea se bazează pe gazele pe care detergentul le eliberează, reacționând la murdăria de pe gratar. Lasă grătarul la soare până a doua zi. Amoniacul este o substanță toxică, deci asigură-te că nu-l lași lângă plante sau animale.

Când scoți grătarul a doua zi, pune-ți mănușile și masca. Gazele de amoniac sunt foarte puternice și pot provoca iritarea pielii și a ochilor. Scoate grătarul și spală-l cu apă până când elimini toată mizeria.

Încearcă să faci acest lucru într-o zonă aerisită. Dacă nu, deschide ferestrele timp de cel puțin 15 minute.

Curăță mașina pe interior

Amestecă o lingură de detergent de vase și o lingură de oțet alb într-o sticlă cu pulverizator.  Poți adăuga și câteva picături de ulei de esențe (vanilie, căpșuni, lămâie) pentru a da aromă. Adaugă două cești de apă caldă și amestecă totul.

Împrăștie pe covor sau pe zona care trebuie curățată bicarbonat de sodiu. Lasă-l să acționeze  câteva minute sau de pe o zi pe alta dacă pata este foarte puternică.

Îndepărtează praful cu un aspirator sau cu o perie. Stropește zona cu soluție de săpun și oțet. Las-o să acționeze timp de câteva minute și apoi cu o cârpă freacă suprafața pentru a elimina excesul de lichid. În sfârșit, las-o să se usuce.

Curăță mobilierul din piele sintetică

Mai întâi îndepărtează impuritățile și praful cu o perie moale și pulverizează alcool pe cea mai afectată suprafață, care este bine acoperită. Apoi, cu un burete sau un prosop de bucătărie, freacă suprafața pe care ai pulverizat alcool. Pentru a finaliza acțiunea, mai poți freca o dată suprafața după ce se usucă. Astfel, va avea un finisaj frumos.

Curăță chiuveta

În primul rând, pulverizează chiuveta cu oțet alb, produsul de curățat ecologic. Apoi, împrăștie bicarbonat de sodiu pe suprafața chiuvetei și lasă-l să acționeze timp de 10 minute. În timp ce aștepți, poți fierbe o oală cu apă. După asta, spală chiuveta cu apa fierbinte pentru a îndepărta oțetul și praful.

Pentru a finaliza acțiunea, poți freca chiuveta cu încă puțin bicarbonat pe care poți să-l amesteci cu puțin detergent. Elimină produsul cu multă apă fierbinte și șterge chiuveta cu o cârpă cu puțin ulei de măsline pentru a-i da strălucire.

Și dacă în ciuda acestor trucuri rapide nu ai timp suficient pentru o curățenie așa cum îți dorești, nu intra în panică. Poți oricând apela la profesioniștii în curățenie.

Contactează o firmă de curățenie profesională din București precum Conex Clean și treaba e ca și rezolvată. În plus, această firmă oferă și servicii de curățenie birouri, curățenie după constructor, curățenie generală, servicii DDD etc.

Specialiștii Conex Clean vor face curățenie exemplară și te vor scuti de multe dureri de cap. Apelează la serviciile acestei firme, căci nu vei regreta.