Curățenie în firme : igienizare sau dezinfectare?

ConexClean > Blog > Curățenie în firme : igienizare sau dezinfectare?

Curățenie în firme : igienizare sau dezinfectare?

În orice mediu ne-am afla ne dorim să ne bucurăm de spații curate, dar uneori nu reușim să obținem rezultatul dorit și comitem greșeli deoarece neștiind diferența dintre igienizare și dezinfectare nu știm ce să alegem.

Igienizarea și dezinfectarea sunt două activități diferite, dar din cauza lipsei de cunoștințe nu știm care este diferența sau când să utilizăm o tehnică sau alta. Igienizarea este un proces care constă în eliminarea mizeriei prezente pe o suprafață sau spațiu, în timp ce dezinfectarea are în vedere eliminarea tuturor microorganismelor și germenilor.

Igienizare

Igienizarea ne permite să ne asigurăm că spațiile în care ne desfășurăm activitatea sunt mereu în stare bună și ne conferă confortul necesar pentru a putea lucra într-un spațiu curat.

Igiena este importantă deoarece ne conferă bunăstare, dar și din următoarele motive:

– se diminuează probabilitatea să ne îmbolnăvim

– curățenia prelungește viața utilă a mobilierului și aparatelor electrice

-îmbunătățește imaginea locului în care ne desfășurăm activitatea

– cei care vin în vizită la firmă sunt plăcut impresionați de fiecare dată și se simt mult mai comod

Sarcinile în ceea ce privește curățenia sunt fundamentale când vine vorba de industria alimentară sau oricare altă firmă care are în vedere manipularea alimentelor precum restaurante, baruri sau servicii de catering.

În acest caz, folosirea produselor de curățenie, dar și a materialelor și instrumentelor adecvate trebuie luată în calcul având în vedere că, altfel, nu vom obține rezultatul așteptat.

În primul rând, trebuie curățate toate suprafețele, mobilierul și celelalte ustensile. Planificarea este fundamentală pentru a ne putea asigura că se realizează periodic.

Dezinfectare

Există zone unde probabilitatea de a se acumula bacterii este mai mare și, prin urmare, pot fi de mare risc pentru sănătatea persoanelor. Exemple de astfel de zone sunt bucătăria, băile sau birourile, locuri care vor trebui dezinfectate bine pentru a ne asigura că există condiții optime de igienă.

Aceste locuri trebuie igienizate și dezinfectate frecvent pentru a elimina orice urmă de bacterii care se pot acumula și pune sănătatea în pericol.

Sarcinile de dezinfectare trebuie să înceapă folosind produse chimice specifice pentru atingerea obiectivului având în vedere că au proprietăți antibacteriene, antifungice și germicide care asigură eliminarea microorganismelor nocive pentru sănătatea noastră.

Un bun produs dezinfectant are un acțiune amplă, adică probabilitatea de a elimina agenți patogeni este mai mare. O altă caracteristică a unui dezinfectant bun este faptul că nu este toxic și nici nu are componente corozive, adică poate fi ușor utilizat de către persoanele care dezinfectează.

Importanța ordinii

Pentru a obține un rezultat potrivit este important de ținut cont de ordinea în care sunt realizate sarcinile și să folosim produsele și instrumentele indicate atât pentru igienizare, cât și pentru dezinfectare.

În primul rând, trebuie făcută ordine în spațiul care urmează a fi igienizat, astfel va fi mult mai ușor de realizat igienizarea. Apoi trebuie utilizat un produs de curățat urmărind instrucțiunile de folosire.

Odată terminată igienizarea trebuie utilizat un produs dezinfectant pentru eliminarea bacteriilor și germenelor de pe suprafață. Spațiile precum băile, birourile și bucătăriile trebuie dezinfectate.

După cum se poate observa, atunci când vorbim despre curățenie în firme sau în orice alt spațiu în care ne aflăm, atât igienizarea, cât și dezinfectarea sunt importante. Din acest motiv, nu putem alege fie igienizare, fie dezinfectare. Este indicat ca atunci când se face curățenie să se și igienizeze spațiul, să se și dezinfecteze.

Însă pentru a obține un rezultat de cea mai bună calitate este foarte important să apelăm la profesioniști în curățenie. Adică să contactăm o firmă de curățenie profesională din București precum este Conex Clean.

Profesioniștii în curățenie de la Conex Clean intervin prompt ori de câte ori sunt solicități pentru a igieniza și dezinfecta orice spațiu folosind metode inovatoare de igienizare, dezinfectare și nu numai, împreună cu echipamente și produse de cea mai bună calitate întrebuințate pentru ca rezultatul să fie unul care să depășească așteptările clienților.

Conex Clean este firma care oferă servicii de curățenie birouri, curățenie după constructor, curățare mochetă, servicii DDD (dezinsecție, dezinfecție și deratizare) de cea mai bună calitate chiar și atunci când nimeni nu se uită, deoarece scopul lor este de a respecta și mulțumi clientul în orice clipă.

Conex Clean dă mereu dovadă de promptitudine, flexibilitate în stabilirea ofertelor și corectitudine în relațiile de afaceri. Prin urmare, este un partener de încredere pe care oricine se poate baza când vine vorba de curățenie exemplară.