După câți ani trebuie schimbată mocheta?

ConexClean > Blog > După câți ani trebuie schimbată mocheta?

După câți ani trebuie schimbată mocheta?

Este foarte important să știm când trebuie schimbată mochetă, deoarece acest lucru poate contribui la creșterea longevității acesteia. Nu trebuie să înlocuim întotdeauna mocheta când apare o pată sau să ne achiziționăm una nouă, dar fi bine să fim la curent cu problemele legate de mochetă și cu motivelor schimbării acesteia.

Vârsta

În general mocheta trebuie înlocuită la fiecare 5 ani. Mocheta poate fi într-o formă mai bună sau mai puțin bună, totuși, este bine să verificați starea și să decideți cum arată. Dacă circulați mult pe locul unde este amplasată, mocheta se poate uza mult mai repede, dar dacă se află într-un spațiu mai puțin circulat, poate rezista mai mult.

O modalitate de a testa rapid starea mochetei este să călcați pe ea. Dacă observați că este îmbibată de praf, neuniformă sau uzată pe alocuri, este timpul să o schimbați.

Pete și mirosuri

Dacă ați vărsat ceva pe mochetă, este posibil să eliminați pata și să uitați de ea. Dar, în unele cazuri, orice ați vărsat poate să pătrundă în țesătură și să contribuie la apariția mucegaiului sau să degaje un miros neplăcut. Lichidele precum benzina, laptele, oțetul degajă mirosuri puternice care nu sunt ușor de eliminat sau acoperit.

Mocheta reține mult praf, mizerie și alți alergeni care sunt greu de aspirat și curățat de-a lungul anilor. Dacă voi sau membrii familiei suferiți de diverse alergii, este important să fiți atenți la alergeni, deoarece mocheta murdară ar putea deveni o cauză a declanșării alergiilor.

Daune provocate de apă

Indiferent dacă este vorba de inundații sau o scurgere mare, dacă o cantitate mare de apă pătrunde în țesătură, mucegaiul și putregaiul își pot face cu ușurință apariția. Dacă nu înlocuiți mocheta, este absolut necesar să o uscați cât mai rapid și mai bine. Este indicat ca uscarea sa să se efectueze în 72 de ore de la incident pentru a vă asigura că nu se dezvoltă bacterii.

De asemenea,  în următoarele câteva săptămâni, asigurați-vă că nu apare niciun miros, deoarece acest lucru poate indica apariția mucegaiului. În acest caz, va trebui să înlocuiți mocheta cu una nouă.

Mochetă uzată și ruptă

Dacă mocheta voastră este decolarată, uzată sau ruptă, acest lucru indică că aceasta este destul de veche și că trebuie să o înlocuiți în curând. Dacă numai anumite secțiuni ale mochetei voastre sunt uzate, puteți opta pentru recondiționarea acelor secțiuni, fără să înlocuiți mocheta. Dar dacă întreaga mochetă este uzată, este timpul să vă gândiți să o înlocuiți cu una nouă.

După cum se poate observa, atunci când mocheta dă semne de uzură este bine să fie schimbată. Însă pentru a o menține în stare bună o lungă perioadă de timp, vă dăm un pont. Apelați la profesioniștii în curățenie de la Conex Clean.

Conex Clean este o firmă de curățenie profesională din București care oferă servicii de cea mai bună calitate, la prețuri fără concurență. De îndată ce sunt contactați, profesioniștii săi intervin cu promptitudine și își fac parte treaba rapid și eficient.

Firma oferă servicii variate de curățenie reușind să-i mulțumească chiar și pe cei mai pretențioși clienți. Printre serviciile oferite se regăsesc cele de curățare mochetă, curățenie birouri ,curățenie generală, servicii DDD etc.

 Procesul de curățare mochetă este unul complet mecanizat și se realizează cu monodisc folosind tehnica de injecție-extracție.

Specialiștii în curățenie folosesc apă și detergent, iar în cazul în care sub mochetă există pardoseală din lemn natural sau parchet, folosesc spumă uscată.

Petele de cafea, sucuri etc. sunt scoase aproape în totalitate cu ajutorul unor soluții speciale.

Pentru aspirarea mochetei este folosită metoda de injecție-extracție. Apa este eliminată aproape în totalitate, astfel că mocheta se uscă întotdeauna rapid.

Conex Clean își dorește ca întotdeauna să depășească așteptările clienților și să le câștige încrederea și respectul, dând dovadă de promptitudine și flexibilitate pe parcursul colaborării cu aceștia.

Prin urmare, se poate spune cu certitudine că această firmă reprezintă soluția ideală pentru o curățenie bine făcută.

Oricând sunt contactați, reprezentații firmei sunt capabili să facă tuturor o ofertă personalizată pentru casa, biroul sau spațiul acestora.

Contactați-i, căci nu veți regreta decizia luată! În scurt timp vă veți convinge că este cea mai bună decizie pe care ați luată în ceea ce privește curățenia spațiului vostru.