Cum cureți corect cuptorul cu microunde

ConexClean > Blog > Cum cureți corect cuptorul cu microunde

Cum cureți corect cuptorul cu microunde

Folosești zilnic cuptorul cu microunde, dar nu știi cum să-l cureți? Acest aparat de uz casnic în marea majoritate a locuințelor este unul dintre cele mai practice, deoarece facilitează încălzirea rapidă și eficientă a alimentelor. Și fiindcă este folosit frecvent, se murdărește. În acest articol vrem să îți oferim câteva dintre cele mai bune trucuri pentru curățarea cuptorului cu microunde.

Utilizarea de zi cu zi a cuptorului cu microunde contribuie la acumularea unei cantități mari de mizerie: stropi și resturi alimentare, grăsimi sau mirosuri sunt unele dintre cele mai frecvente probleme pe care le întâlnim, care, de asemenea, pot cauza performanța acestui aparat.

De aceea este important să nu te grăbești, ci să cureți cu atenție cuptorul. Așa cum îți faci timp pentru a încălzi mâncarea, așa trebuie să-ți faci pentru îngrijirea și întreținerea sa pentru ca acesta să funcționeze o perioadă cât mai lungă de timp.

Curățarea cuptorul nu va dura prea mult timp, îți va lua câteva minute de fiecare dată când îl folosești. Odată curățat va străluci și va mirosi frumos. În felul acesta vei prelungi durata de viață utilă a acestui aparat atât de folosit în bucătărie. În plus, trebuie să ții cont de faptul că este locul în care încălzești mâncarea, de aceea este foarte important să-l menții curat. Iată cu cele mai bune trucuri pentru curățarea cuptorului cu microunde.

Apă și lămâie pentru a curăța cuptorul cu microunde

Această soluție pe care o poți prepara în casă te ajută să elimini murdăria depusă în interiorul sau exteriorul cuptorului. În plus, este una dintre cele mai populare și mai eficiente. Începi cu o lămâie, pe care o poți stoarce sau o poți tăia în două părți. Odată făcut acest pas, pui bucățile de lămâie într-un recipient (de exemplu, un pahar) cu 300 ml de apă, plus puțin bicarbonat sau o câteva frunze de pătrunjel.

Apoi pui recipientul în cuptorul cu microunde și îl încălzești timp de cinci minute la putere maximă până când interiorul acestuia se aburește – acest lucru va înmuia murdăria. După scurgerea minutelor, deschizi ușa și scoți recipientul. Apoi freci cu cârpa înăuntru. Acesta este modul în care vei curăța ușor cuptorul cu apă și lămâie, lăsând o aromă plăcută.

Cum să utilizezi oțetul pentru a șterge resturile de alimente din cuptorul cu microunde

Pe lângă faptul că este bun la salate, oțetul este utilizat pentru a curăța cuptorul. Este un bun aliat în dezinfectarea acestui aparat. Pentru asta torni o lingură de oțet alb într-un vas de sticlă umplut cu 300 ml de apă. Îl pui în cuptor timp de 3-5 minute. După trecerea timpului, scoți recipientul și cureți interiorul cu o lavetă sau o cârpă. Dacă există încă urme de mâncare sau miros, poți umezi cârpa cu altă soluție preparată cu apă, oțet și bicarbonat de sodiu.

Și tava din cuptorul cu microunde trebuie curățată

Atunci când cureți cuptorul în interior nu trebuie să uiți să acorzi atenție și tăvii rotunde din interiorul său, roților și inelului din componența sa. Trebuie să o scoți și să o cureți cu un burete așa cum speli vesela. Vei face același lucru și cu cercul. Peste roți vei trece o cârpă înmuiată în apă cu detergent.

Poți curăța cuptorul cu microunde cu săpun

Dacă faci parte dintre persoanele care nu știu cum să trăiască fără o mașină de spălat vase, iată câteva sfaturi utile: poți folosi săpun pentru spălarea cuptorului. Spre deosebire de produsele chimice, acest produs este inofensiv și nu este coroziv. Pentru a-l folosi, încălzește o ceașcă cu apă în care ai pus o lingură de detergent, timp de un minut. Apoi, umezește un burete cu această soluție și șterge cuptorul. De asemenea, poți adăuga puțin bicarbonat de sodiu, care va lăsa un miros plăcut.

Bicarbonatul de sodiu este foarte bun pentru curățarea cuptorului cu microunde

L-am menționat mai sus împreună cu alte produse, dar îl poți folosi și separat pentru a curăța cuptorul. În acest caz, vei folosi un burete umed pe care vei aplica puțin bicarbonat de sodiu, curățând noi atât ​​interiorul, cât și exteriorul acestui aparat.

Și când vrei să faci curățenie în toată casă, apelează la Conex Clean, o firmă de curățenie profesională din București. Specialiștii săi oferă cele mai bune servicii de curățenie generală, curățare mochetă, curețenie birouri etc.

Spor la curățenie îți dorim!