Cum elimini mirosul de țigară din casă

ConexClean > Blog > Cum elimini mirosul de țigară din casă

Cum elimini mirosul de țigară din casă

Fumezi în interiorul casei, dar nu poți suporta mirosul generat? Ai invitat mai mulți prieteni și ați fumat în living? O aerisire zilnică corespunzătoare este esențială pentru eliminarea mirosului puternic de fum de țigară. Dar, dacă nici după aerisire mirosul de fum nu a dispărut, respectă sfatul nostru și mirosul va dispărea. Iată de ce ai nevoie pentru a-ți atinge obiectivul într-un timp cât mai scurt posibil.

 

Ingrediente

  • Oțet
  • Bicarbonat de sodiu
  • Șervețele și prosoape
  • Strecurătoare

Remedii pentru eliminarea mirosului de tutun din casă:

Pentru a elimina permanent mirosul de tutun din casă, vei avea nevoie de o serie de remedii pe care ți le vom explica în acest articol.

 

Folosește oțet pe țesături

Așa cum fumul de țigară pătrunde în țesătura hainelor, așa pătrunde în țesătura lucrurilor din casă atunci când ai musafiri și îi lași să fumeze în interior.

Astfel, un bun remediu pentru a elimina mirosul de tutun din casă, este tocmai eliminarea mirosului din țesătura canapelei, perdelelor, așternuturilor sau păturilor.

Cel mai bine este să pui lucrurile îmbinate cu miros de tutun în mașina de spălat și să dai la ciclul de spălare la rece, adăugând 2 cești de oțet la fiecare ciclu de spălare.

Pe de altă parte, nu utiliza temperaturi ridicate pentru a le usca. Căldura se pare că reactivează mirosul de fum și îl face să pătrundă mai mult în țesătură. Usucă lucrurile la temperatură scăzută sau, dacă ai posibilitatea de a le usca la soare, va fi și mai bine.

Pentru articolele mai mari și mai voluminoase, s-ar putea să fie nevoie să apelezi la o spălătorie. Așa că, te sfătuim să împachetezi articolele ce miroasă a tutun pentru a fi spălate de specialiști. Nu uita să le spui că vrei să elimini mirosul de fum.

Odată ce articolele de uz casnic au fost spălate și mirosul a fost înlăturat, așază-le în saci de gunoi mari și depozitează-le într-un loc sigur până elimini complet mirosul de tutun din casă.

 

Utilizează bicarbonat de sodiu pe covoare și mobilier

După îndepărtarea majorității obiectelor mici din cameră, este posibil să rămână obiecte mari, cum ar fi mobilierul, saltelele și covoarele. Pentru aceste articole, bicarbonatul de sodiu va fi cel mai bun prieten al tău.

Va trebui să pulverizezi o cantitate generoasă de bicarbonat de sodiu pe toate suprafețele moi din casa ta.

Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să folosești o cană gradată și o strecurătoare mare. Umple cana gradată cu bicarbonat de sodiu, apoi du-o în zona unde vrei să folosești bicarbonatul.

Pune puțin bicarbonat în strecurătoare și apoi presară bicarbonat pe covor sau țesătură. Acest lucru te va ajuta să-l răspândești uniform pe suprafață.

Continuă să te deplasezi prin cameră până când toate covoarele, țesăturile, mobilierul și saltelele sunt acoperite cu un strat de bicarbonat de sodiu. Ar trebui să semene cu un strat subțire de zăpadă.

Apoi, lăsă bicarbonatul să acționeze timp de 30-60 de minute. În acest timp, poți presăra bicarbonat pe suprafețe moi, frecând ușor cu mâna pe saltea sau pe mobilier.

În timp ce bicarbonatul absoarbe mirosurile de pe suprafețele moi, este timpul să cureți suprafețele dure.

 

Folosește oțet pe pereți

Indiferent dacă este vorba de țigări sau de o lumânare, fumul lăsă urme grase pe pereți și pe tavan, deoarece plutește prin aer și se depune pe prima suprafață dură cu care intră în contact.

Cea mai mare parte a mizeriei se lipește de zonele înalte, precum jumătatea superioară a pereților și tavanelor. Dacă a existat o cantitate semnificativă de fum în cameră, cu siguranță s-a depus pe pereți.

Cel mai bun pentru a îndepărta petele de fum de pe pereți este amestecul de oțet și apă. Umple o jumătate de găleată cu aproximativ 75% oțet și 25% apă. Dacă mirosul de oțet este prea puternic, poți adăuga puțin mai multă apă.

De asemenea, este indicat să umpli numai 1/3 sau 1/2 găleata cu acest amestec. Se va murdări foarte repede, deci este mai bine să folosești cantități mici de soluție de curățat și apoi să o schimbi frecvent, astfel încât să folosești mereu un amestec curat.

Înmoaie o cârpă în amestec și stoarce-o bine. Începând din colțul de sus al unui perete, curăță până la jumătatea peretelui, apoi clătește cârpa și repetă operațiunea cu următoarea jumătate.

După ce ai terminat acea parte a peretelui, continuă să cureți fiecare zonă în parte până când cureți toți pereții din cameră. Finalizează curățarea cu tavanul.

Să nu te sperie faptul că ai mult de curățat. Nu trebuie să cureți cu meticulozitate pentru ca acest proces să fie eficient. Scopul este pur și simplu să ștergi pereții rapid și să faci în așa fel încât amestecul de oțet să absoarbă mirosul.

După ce termini cu pereții, aspiră bicarbonatul de sodiu pe care l-ai aplicat prin casă. Și dacă nu ești pe deplin mulțumită de rezultat, apelează la Conex Clean, o firmă de curățenie profesională din București, căci vei avea parte de cele mai bune servicii de curățenie.

Specialiștii săi pot oferi și servicii de curățenie birouri, curățare mochetă, curățenie după constructor etc. Casa ta va mirosi frumos mai repede decât ți-ai închipuit.