Curățenia de primăvară: trucuri utile

ConexClean > Blog > Curățenia de primăvară: trucuri utile

Curățenia de primăvară: trucuri utile

De cate ori ai crezut că locuința ta are nevoie de o curățenie profundă? De îndată ce vine primăvara, profită de schimbarea sezonului: deschide ferestrele largi, împrospătează casa, ordoneaz-o și permite-i să se bucure de primăvară.

Aerisește și organizează

Începe prin deschiderea tuturor ferestrelor pentru aerisirea și reînprospătarea aerului din toate încăperile. Planifică curățenia pe zone, începând cu cele în care nu faci curățenie zilnic și cu cele cele mai înalte (nu uita părțile înalte ale dulapurilor). Praful va cădea și îl vei putea curăța ușor.

Fă ordine în casă ținând cont de principiile Feng Shui

Dezordinea întrerupe fluxul de energie. Elimină tot ceea ce nu mai utilizezi și curăță colțurile tuturor camerelor: energia – sau chi – va circula mai bine și spațiul va fi părea mai armonios. În cele din urmă, dă dovadă de pozitivitate: nu te lăsa copleșită și fă curățenie fără să te grabești.

Optează pentru produse naturale

Oțetul, bicarbonatul de sodiu, sarea și lămâia sunt esențiale pentru o curățare ecologică. Și dacă pentru cazuri dificile alegi produse mai puternice, cu compoziție chimică, folosește-le conform instrucțiunilor și nu le amesteca.

Curăța pereții văruiți

Cu săpun neutru diluat în apă. Pregătește cantitatea necesară pentru întreg peretele, deoarece dacă te oprești la jumătate, puteți crea o urmă greu de eliminat. Începe din partea de jos și curăță până ajungi în partea de sus. Dacă cad picături, este mai ușor să le îndepărtezi de pe o suprafață deja curată.

Aspiră pereții

Îi poți curăța cu accesoriul pentru tapițerie al aspiratorului sau cu o perie cu coadă lungă pe care o acoperi cu o cârpă curată, legând capetele. Dacă ai ventilatoare în tavan, curăță lamelele astfel încât praful acumulat să nu se răspândească când le pornești.

Îmbracă camera de zi de primăvară

Înlocuiește textilele de iarnă cu cele mai subțiri și mai răcoroase, de bumbac sau in, în culori deschise. Înainte de a depozita accesoriile de iarnă, spală-le și pune-le în pungi din material textil pentru a putea respira.

Pune covoare mai subțiri

Cele de iarnă presară-le cu bicarbonat de sodiu și lasă-l să acționeze 15 minute. Apoi, aspiră-le. Se vor curăța și astfel vei evita paraziții și mirosurile neplăcute. Dacă preferi să folosești spumă uscată, aplic-o și las-o puțin să acționeze, apoi șterge-o cu o cârpă. Rulează covoarele înainte de a le depozita. Astfel nu se vor deforma.

Fără urme de mobilier

Greutatea mobilierului lasă urme pe covoare, deoarece zdrobește părul zonei pe care se stă. Pentru a-l ridica și pentru a evita ca aceste urme să se observe, pune un cub de gheață pe vârful urmei și lasă-l să se topească, așteaptă până când se usucă și apoi aspiră bine cu aspiratorul.

Alcool pentru întrerupătoare

Curăță-le mai întâi cu o cârpă umedă și, dacă există vreo pată, elimin-o cu un disc de bumbac înmuiat în puțin alcool. Dacă în interiorul marginilor există mizerie, ar trebui să scoți rama cu o șurubelniță și să o cureți bine.

Soluție homemade de șters suprafețele de sticlă

Amestecă oțetul și apa și aplică soluția cu un pulverizator pe orice suprafață de sticlă. O altă opțiune este să adaugi unui pic de detergent de spălat vase și câteva picături de amoniac în apă și apoi să ștergi suprafața cu ziar. Nu uita să examinezi jaluzelele și ramele ferestrelor.

Pardoseală din lemn, fără dungi

Șterge pardoseala în mod regulat cu mopul și folosește o cârpă umedă pentru a elimina petele. Dacă aceasta este rezistentă la apă, o poți curăța cu un mop bine stors. Pentru a elimina zgârieturile, freac-o cu un burete de sârmă și apoi aplică bitum maro amestecat cu ceară. Nu vor rămâne niciun fel de urme.

Curăță în profunzime canapelele

Aspiră canapelele utilizând accesoriul special pentru tapițerie, insistând pe brațe și pe spate. Dacă poți, scoate pernele șezutului și spătarul pentru a aspira cadrul. Și dacă descoperi o pată uscată, elimin-o cu amoniac sau spumă uscată. Nu uita că este mai ușor să elimini petele atunci când apar. Dacă se varsă lichide, absoarbe-le cu un burete sau o cârpă curată, fără a te mișca, pentru a nu răspândi petele. Dacă cad alimente grase, aplică pulbere de talc și fă în așa fel încât să pătrundă în țesătură, las-o să acționeze câteva ore și apoi perie canapeaua.

Dacă nu ai timp să faci curățenie în casă așa cum ți-ai dori, apelează la Conex Clean, o firmă de curățenie profesională din București, care prestează cele mai bune servicii de curățenie, precum curățenie birouri, curățenie după constructor, servicii DDD etc. Spor la curățenie!