Trucuri despre curățenia fațadelor

ConexClean > Blog > Trucuri despre curățenia fațadelor

Trucuri despre curățenia fațadelor

Fațada este cartea de vizită a unei clădiri, astfel încât pentru a menține o imagine bună este necesar să se curețe periodic.

Petele inestetice, mucegaiul, poluarea, excrementele de păsări și condițiile climatice, printre altele, fac ca pereții principali ai clădirilor să-și piardă aspectul frumos. Aceste probleme pot fi rezolvate cu o curățare temeinică parțială sau totală a fațadelor.

Pe de altă parte, jgheaburile plasate prost contribuie la apariția petelor, în unele zone în care în apa care se scurge se adună praf și alte mizerii, murdărind clădirile în partea de mijloc și de sus.

În zonele inferioare ale clădirilor se găsesc, de asemenea, pete de urină și alte rămășițe organice, care pot fi foarte greu de îndepărtat atunci când curățați fațadele.

În acest articol vă vom spune cum să eliminați diferite tipuri de murdărie de pe pereții casei și, de asemenea, care sunt cele mai frecvente proceduri profesionale în curățarea fațadelor.

Cum eliminați eflorescențele atunci când curățați fațadelor

Eflorescența este un fenomen fizic care produce un reziduu ce conține sare pe suprafețe de cărămidă, beton, pietre naturale care generează pete de culoare albicioasă sau cenușie.

Pentru a elimina acest tip de pete de sare atunci când curățați fațadele, care pot fi produse de aceleași substanțe chimice sau alte tipuri de expunere la apă dură, există diferite metode în funcție de tipul de material care trebuie curățat.

În orice caz, procedeul cel mai puțin riscant constă întotdeauna în frecarea fațadei în vederea îndepărtării petelor de pe perete, cu ajutorul unei perii cu peri tari.

O altă soluție de curățare pe care o puteți încerca, în funcție de materialul fațadei, se prepară dintr-un amestec de săpun delicat și apă. Se înmoaie în acest amestec o perie și se freacă pata, apoi se clătește doar cu apă.

În cele din urmă, în cadrul proceselor umede, puteți utiliza și o mașină de curățat cu presiune, proiectând apă pe pete pentru a le elimina definitiv.

Există și alte produse, cum ar fi oțetul și substanțele chimice care pot ajuta în cazul petelor mai rezistente, dar trebuie să știți efectele pe care aceste tratamente le pot avea asupra fiecărui tip de material, deci nu vă recomandăm să le folosiți dacă nu sunteți complet siguri.

Cum eliminați graffiti-ul când curățați fațadele

Există din ce în ce mai mulți pigmenți care sunt mai greu de îndepărtat de pe suprafețele poroase ale pereților clădirilor. Atunci când curățați fațade de acest tip, este mai bine să cereți mai multe informații despre cât costă diversele servicii oferite de firmele de curățenie specializate în fațade, pentru a obține garanțiile necesare.

Dar dacă încercați să curățați graffiti-ul pe cont propriu, puteți încerca să îl frecați cu o perie de păr din aluminiu, efectuând un test anterior într-o zonă mai puțin vizibilă, pentru a verifica dacă nu afectează materialul fațadei.

Pe piață există diferiți solvenți pentru a elimina graffiti-ul, dar, așa cum am spus, este foarte important să cunoașteți tipul pigmenților utilizați în realizarea graffiti-ului și reacția pe care produsul o poate declanșa asupra materialului fațadei, informații care se obțin numai prin cunoștințe și experiență profesională.

Cum eliminați petele de rugină atunci când curățați fațadele

Acest tip de pete care apar pe fațade sunt, de obicei, foarte persistente, motiv pentru care este nevoie de produse chimice pentru a le elimina.

În acest caz, puteți aplica înălbitor într-un punct foarte mic de pe suprafață și pentru a vedea reacția asupra materialului, apoi clătiți cu apă, înainte de a aplica pe întreaga zonă pătată.

Cum eliminați petele de mucegai atunci când curățați fațadele

Pentru a elimina mucegaiul și ciupercile pe o fațadă, trebuie să așteptați să se usuce, profitând de zilele însorite pentru a o curăța cu o perie cu peri tari. Frecați fațada până când rămășițele uscate dispar.

Puteți utiliza și un produs fungicid specific pentru curățarea fațadelor cu acest tip de pete. Pentru a elimina petele aplicați produsul conform instrucțiunilor și lăsați-l să acționeze. În final, îndepărtați-l scoateți-l cu apă sub presiune sau clătiți fațada folosind alte mijloace.

Există produse fungicide care, pe lângă faptul că dau culoare fațadelor vopsite, le protejează de ciuperci și mucegai, fiind o bună soluție pentru acest tip de pereți.

Există multe trucuri pentru curățarea fațadelor, care sunt cunoscute cel mai bine de o firmă de curățenie profesională din București. Este vorba de Conex Clean, o firmă cu experiență în domeniul curățenie.

Specialiștii săi oferă și servicii de curățenie birouri, curățenie mochetă, ii servicii DDD etc. Conex Clean reprezintă oricând soluția unei curățenii perfecte.