Cum curățați cuptorul din bucătărie. Sfaturi pentru a-l curăța în siguranță

ConexClean > Blog > Cum curățați cuptorul din bucătărie. Sfaturi pentru a-l curăța în siguranță

Vă doriți un cuptor care să strălucească mereu de curățenie? Pentru a obține rezultatul dorit este esențial să folosiți produse potrivite. În plus, este important să curățați cuptorul după fiecare utilizare, astfel încât grăsimea să nu rămână impregnată pe suprafață. Vreți să știți mai multe? Continuați să citiți!

Cum să curățați cuptorul fără risc?

Curățarea cuptorului, chiar dacă nu arată așa, poate fi periculoasă dacă nu luați măsuri de precauție adecvate. Prin urmare, vă recomandăm să urmați următoarele sfaturi pentru a afla cum să curățați cuptorul fără risc:

Aerisiți bucătăria

Astfel încât gazele, vaporii și mirosurile pe care produsele le emană să nu vă afecteze, este ideal să deschideți ferestrele și să aerisiți bine bucătăria.

Deconectați cuptorul

Acest pas este fundamental. Curățarea unui cuptor conectat la rețeaua electrică poate fi foarte periculoasă, de aceea trebuie să îl deconectați înainte de a-l curăța.

Lăsați cuptorul să se răcească

Ai pregătit o mâncare delicioasă? Înainte de a începe curățarea lui, lăsați aparatul să se răcească. Pentru siguranță, nu se recomandă curățarea cuptorului cât este fierbinte, deoarece poate genera reacții inutile și chiar poate provoca arsuri.

Puneți-vă mănuși de protecție

Folosiți mănuși de cauciuc reutilizabile pentru a curăța cuptorul. Le puteți găsi în orice supermarket la un preț foarte accesibil. Purtându-le pielea nu va intra în contact direct cu lichidele și suprafața, și astfel o veți proteja.

Eliminați resturile de produse alimentare

Trebuie să efectuați o curățare temeinică a cuptorului. Resturile de alimente rămase în cuptor pot contamina restului de alimente și pot provoca probleme de sănătate.

Acestea, în plus, pot provoca apariția microorganismelor. Prin urmare, este important să le eliminați.

 

 

Scoateți tăvile și grătarul

Vă recomandăm să deschideți ușa cuptorului, să îndepărtați aceste componente și să le lăsați să se înmoaie cu puțin detergent. Această măsură nu este doar eficientă, este și sigură și mai indicată pentru spate. În mod ocazional, acest proces poate fi realizat în cadă, dar ideal este să nu faceți asta.

Aerisiți cuptorul

Ai terminat curățenia? Trebuie să lăsați cuptorul deschis între 2 și 3 ore pentru a elimina gazele emanate de produsele de curățat.

Dacă urmați aceste instrucțiuni, veți curăța cu ușurință cuptorul și nu vă veți face griji pentru siguranța dvs.

Cum să curățați cuptorul cu bicarbonat de sodiu și oțet

Acesta este un mod natural și foarte interesant de curățare a cuptorului. Bine, bicarbonatul în sine este un produs chimic, dar folosit corect nu provoacă nicio problemă. Ingredientele sunt ușor de obținut, preparatul este simplu și, mai presus de toate, foarte economic.

Acestea pot fi utilizate împreună sau separat. Pentru a utiliza ambele în același timp, trebuie să umpleți un pahar de bicarbonat de sodiu, o jumătate de pahar de oțet alb și o jumătate de pahar de apă fierbinte.

Luați cele trei pahare și turnați-le într-un castron. Apoi amestecați bine cu o lingură până când obțineți o pastă. Aplicați pasta pe o cârpă și frecați cuptorul. Lăsați să acționeze puțin și apoi ștergeți din nou. Veți vedea că veți putea îndepărta cu ușurință mizeria.

Produsele pot fi, de asemenea, folosite separat și pot fi la fel de utile pentru curățarea cuptorului. În plus, oțetul va distruge toate bacteriile, rapid și eficient. Fără îndoială, există 3 modalități excelente dacă doriți să știți cum să curățați cuptorul ușor și eficient.

Cum să curățați cuptorul cu lămâie

Ce este mai natural decât o lămâie? Acest fruct ucide microorganismele, elimină rapid grăsimea și lasă un miros foarte plăcut.

Pregătirea sa este foarte ușoară. Luați o lămâie din frigider, tăiați-o în jumătate și stoarceți lichidul. Apoi, turnați-l într-o cratiță și puneți-l în cuptor timp de 30 de minute, la temperatură medie. După asta, scoateți vasul din cuptor. Ștergeți cu o cârpă cuptorul și veți vedea cât de ușor veți îndepărta mizeria.

Cum să curățați cuptorul când este foarte murdar

Totul are o soluție. Cu produsele de care v-am vorbit înainte, și anume bicarbonat de sodiu, lămâie și oțet, veți obține rezultate excelente. De fapt, ele pot fi combinate.

De asemenea, puteți utiliza produse industriale concepute în acest scop. Desigur, atât cu unele, cât și cu celelalte, cu siguranță va trebui să curățați de mai multe ori pentru a fi arăta perfect.

Odată aplicate, lăsați cuptorul să se răcească și îndepărtați mizeria și grăsimea. Apoi estr indicat să ștergeți bine cuptorul cu o cârpă înmuiată în apă curată.

Și dacă nu aveți timp să faceți curățenie așa cum se cuvine, cel mai indicat este să apelați la o firmă de curățenie profesională din București.Aceasta poate fi Conex Clean. Având în vedere că are o vastă experiență în acest domeniu oferă cele mai bune servicii de curățenie birouri, curățare mochetă, servicii DDD etc.