Cum eliminați petele de sânge

ConexClean > Blog > Cum eliminați petele de sânge

Petele de sânge sunt foarte greu de îndepărtat, dar citind acest articol veți vedea că le puteți curăța mult mai ușor decât credeți. În cele ce urmează vă vom dezvălui câteva metode pentru a elimina petele de sânge de pe diferite suprafețe și materiale. De asemenea, vă vom spune produsele de curățat de care aveți nevoie.

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să îndepărtați pata de sânge înainte de curățarea și uscarea sa, dar dacă acest lucru nu funcționează, nu vă faceți griji, există anumite metode de îndepărtare a sângelui uscat din țesături și așternuturi. Iată câteva trucuri utile:

Cum eliminați petele proaspete / recente de sânge

În acest caz, cu cât acționați mai repede și eliminați pata, cu atât pata se va impregna mai puțin în țesătură.

Curățați pata cu săpun

Dacă nu aveți apă oxigenată sau sare la îndemâna, acest truc vă poate ajuta. Este similar metodei cu sare și apă, dar în loc de sare, puteți freca săpun sau gel direct pe pată.

Dacă utilizați această metodă pe covoare, saltele sau mobilier, este important să nu folosiți prea mult săpun, deoarece va fi dificil de spălat ulterior.

Urmați acești pași:

Înmuiați zona pătată cu apă rece.

Frecați o cantitate generoasă de săpun sau gel pe pată.

Frecați suprafața cu palmele îndreptate una spre celălaltă.

Se va forma multă spumă. Adăugați mai multă apă dacă este necesar.

Clătiți cu apă rece și repetați procedura până când pata și spuma au dispărut. Nu utilizați apă caldă, deoarece pata se va fixa mai tare.

Utilizați sare și apă pentru țesături delicate

Utilizarea de sare și apă este o modalitate foarte bună de a scăpa de petele de sânge de pe articolele care nu se pot spăla la mașină, cum ar fi saltelele.

Urmați acești pași:

Clătiți pata sub jet de apă rece. Puneți pata sub jetul de apă și lăsați-l să treacă prin ea. În acest fel, puteți elimina cu ușurință sângele.

Dacă pata este pe covor sau mobilier, amestecați niște gheață și apă într-un recipient. După asta, ștergeți pata cu un prosop de vase sau un burete umezit cu acest amestec. Scurgeți mai întâi prosopul sau buretele.

Frecați țesătura sub jet de apă, dacă este posibil, pentru a îndepărta cât mai mult pata rămasă (pliați materialul și frecați-l de el însuși). Dacă reușiți să scoateți pata în primele 10 minute, veți putea să o curățați complet. Dacă încă există semne de sânge, aplicați puțină sare.

Se amestecă o cantitate mică de apă cu sare pentru a face o pastă. Trebuie să saturați pata cu sare. Cantitatea de pastă de care aveți nevoie va depinde de dimensiunea petei.

Frecați pasta de sare și apa pe zona pătată. Rugozitatea boabelor de sare și proprietățile lor de deshidratare vor elimina urmele de sânge și le vor îndepărta de pe fibre.

Clătiți sarea cu mai multă apă rece.

Când pata a dispărut sau nu o mai puteți șterge, puneți articolul într-un ciclu normal de spălare cu detergent.

Dacă articolul pătat nu poate fi introdus în mașina de spălat, utilizați cât mai multă apă rece pentru a clăti sângele și sarea.

Clătiți îmbrăcămintea cu apă rece

Acesta este cel mai simplu mod de a elimina o pată de sânge proaspătă, dar pentru a obține un rezultat bun, trebuie să o clătiți imediat după apariția petelor. În cazul în care pata este pe covor, saltea sau vreo piesă de mobilier, utilizați o cârpă curată sau burete pentru a elimina pata.

Nu utilizați apă fierbinte, deoarece sângele se va impregna și mai mult în țesătură.

Clătiți îmbrăcămintea cu peroxid de hidrogen (apă oxigenată)

Peroxidul de hidrogen poate elimina petele de sânge de pe suprafețele poroase sigur și eficient, dar trebuie să țineți cont de faptul că ar putea să le albească, să subțieze sau să păteze anumite materiale. Utilizați-l cu prudență și asigurați-vă că încercați peroxidul de hidrogen într-o zonă mică, puțin vizibilă.

Urmați acești pași:

Puneți peroxidul de hidrogen peste pată. Diluați apa oxigenată cu 50% apă, dacă curățați țesături delicate. Aveți grijă să nu lăsați spuma să se extindă din zona petei inițiale.

Reaplicați apă oxigenată de mai multe ori, deoarece acțiunea chimică va încetini și spuma va deveni stabilă.

Ștergeți spuma cu o cârpă și turnați din nou puțin peroxid de hidrogen până când pata dispare sau aproape se observă.

Spălați articolul pătat cu apă rece și săpun sau detergent.

Dacă nu este o țesătură delicată, puteți înmuia îmbrăcămintea direct în peroxid de hidrogen. Lăsați-o să stea timp de 15 până la 20 de minute. Apoi, scoateți îmbrăcămintea pătată din apa oxigenată și clătiți-o cu apă.

Pentru rezultate de excepție și într-ale curățeniei locuinței și nu numai, Conex Clean este soluția perfectă. Fiind o firmă de curățenie profesională din București, cu vastă experiență în domeniu, specialiștii săi pot presta servicii de curățenie birouri, curățenie generală, curățare mochetă etc.