Cum evitați alergiile la praf?

ConexClean > Blog > Cum evitați alergiile la praf?

În prezent, un număr destul de mare de persoane suferă de un tip de alergie, numărul lor fiind mai mare în orașele afectate de poluare.

Deși există cunoștințe despre existența alergiilor din cele mai vechi timpuri, începând cu secolul XIX a început să fie studiată riguros din cauza creșterii febrei de fân în țările care se confruntau cu un “boom” industrial. Mai târziu, în secolul XX, a avut loc descoperirea mecanismelor de imunitate, care au consolidat în continuare cercetarea în acest domeniu.

Simptomele și cauzele alergiei la praf

Datorită acestui fapt, astăzi știm că anumiți factori externi pot favoriza simptomatologia alergiilor. Schimbările bruște de temperatură, mediile umede sau vântul pot afecta grav persoanele care suferă de alergii la praf.

În mod similar, poluarea, fumatul și substanțele chimice pot intensifica intens dezvoltarea alergiilor și apariția simptomelor lor. Totuși, așa cum sunt cunoscuți factorii care favorizează sau facilitează reacția organismului, există și metode pentru a obține efectul opus.

Printre principalele simptome ale alergiilor la praf sunt strănutul, presiunea facială, mâncărimea nasului sau a gâtului și chiar dificultăți în respirație.

Soluții pentru alergia la acarieni

Acestea sunt câteva dintre cele mai utile recomandări pentru prevenirea alergiilor cauzate de praf în casă:

Evident, păstrați casa cât mai curată posibil. Folosirea unui aspirator cu filtru HEPA și mopuri de praf va fi o idee foarte bună pentru acest lucru. De asemenea, păstrați toate revistele, ziarele și jucăriile de pluș în interiorul unui dulap. De asemenea, este important să nu folosiți mochete, ci covoare lavabile sau lăsați pardoselile neacoperite.

Patul este, de asemenea, o parte fundamentală a prevenirii. Uitați de pernele cu pene și de păturile de lână, este mult mai bine să folosiți perne de poliester și pături lavabile. De asemenea, este indicat să folosiți fețe de pernă și huse pentru saltel antialergice e. Spălați așternuturile săptămânal la o temperatură mai mare de 60 ° C

Pentru toaletă este de preferat să evitați utilizarea covorașelor. În plus, spălați regulat dușul și restul băii cu un detergent care conține înălbitor.

Pentru a menține spațiul în casă uscat, utilizarea unui dezumidificator sau a aerul condiționat este o idee excelentă.

În cele din urmă, deși sunt ideale pentru decorare, plantele din interior nu ajută deloc la prevenire, deci este mai bine să le puneți în exteriorul casei.

Pentru curățarea birourilor vă recomandăm să apelați la o echipă de profesioniști precum cea de la Conex Cleean, deoarece veți avea partea de servicii de curățenie birouri excepționale. Curățarea birourilor este o chestiune mai complexă decât curățarea casei.

Prin punerea în aplicare a acestor sfaturi simple veți putea distruge acarienii, o subclasă de arahnide de dimensiuni microscopice, care proliferează în mediile casnice și depozite și care sunt favorizate de mediile cu climă temperată și o umiditate relativă ridicată.

Aceste creaturi mici se proliferează în special în fibrele textile, cum ar fi covorașe de baie, perne sau pături.

Acarienii domestici ar putea fi considerați ca fiind inofensivi, deoarece nu pișcă sau nu răspândesc boli, dar excrementele lor prin volatilizarea și amestecarea cu mucoasa nazală și mucoasa bronșică a indivizilor, sunt capabile de a provoca simptome severe la persoanele alergice.

Deși primăvara este momentul în care cu toții ne gândim că apar mai multe simptome de alergii la praf, datorită polenizării, și în sezonul de toamnă milioane de oameni au simptome alergice, de aceea nici în acest sezon nu trebuie neglijată prevenirea alergiilor.

Vreți să aveți parte de un birou curat, astfel încât praful să nu pătrundă? Apelați la specialiștii Conex Clean. Această firmă de curățenie profesională din București, are vastă experiență în domeniul curățeniei, prin urmare, știe exact cum trebuie să procedeze pentru a nu mai avea probleme cu alergiile și a vă bucura de un birou mereu curat.

Specialiștii Conex Clean sunt pregătiți să intervină oricând este nevoie pentru a face o curățenie impecabilă.

De ce să optați pentru Conex Clean? Deoarece veți beneficia de garanție 100% (intervenția va fi gratuită dacă nu sunteți mulțumiți de curățenie), de serviciile unui personal motivat financiar și foarte bine instruit. Și asta nu e tot, dar mai multe veți afla odată ce veți începe colaborarea cu adevărații specialiști în curățenie.