Cum exterminăm șobolanii

ConexClean > Blog > Cum exterminăm șobolanii

Atât șobolanii, cât și șoarecii, gândacii și muștele au obiceiul urât de a încerca să coexiste cu noi, deși nu sunt o companie plăcută.

Cazul șobolanilor este și mai alarmant, deoarece, deși unele specii sunt folosite în laboratoare sau servite ca delicatețe în anumite părți ale lumii, ei provoacă dezgust și frică în general.

Aceste rozătoare, care colonizează întreaga planetă, au o reputație proastă din mai multe motive. Se înmulțesc foarte rapid și au o capacitate enormă de adaptare. Putem preveni prezența acestor rozătoare neplăcute și de temut, urmând câteva sfaturi.

În orașe sau în mediul rural, nu este ușor să scăpăm de prezența lor. În apartamentele și casele situate în centrele urbane, trebuie luate în considerare următoarele riscuri:

Șobolanii de obicei vin din canale, subterane, garaje, spații de depozitare și parcuri, de unde pot intra în case în căutare de hrană.

Aceștia de obicei intră în casă de pe stradă prin jgheaburi și canale de scurgere, urcând pe pereți sau folosind scobiturile și șanțurile.

Prin urmare, o bună întreținere a zonelor comune este fundamentală, deoarece fără curățarea grădinilor, containerelor de gunoi comunitare, galeriilor comune și grădinilor de cartier, le vom încuraja apariția.

Dacă locuim la etaj inferior sau partener, este indicată instalarea de gratii de metal la ferestre sau chiar obloane pe care să le închidem pe timp de noapte, în plus față de jaluzele, deoarece în timpul zilei este mult mai dificil pentru ei să intre din cauza zgomotului și mișcării. Auzul lor fin îi va ține pe loc.

Dacă detectăm prezența rozătoarelor în clădire, nu trebuie să depozităm prea multă hârtie, carton sau țesături, dacă nu este cu adevărat necesar, iar dacă facem acest lucru, trebuie să le schimbăm frecvent locul și să-l curățăm în profunzime.

De asemenea, trebuie să scoatem gunoiul zilnic și să-l păstrăm cu capacul coșului bine închis. Pe piață există diverse modele de coșuri de gunoi cu închidere automată.

Dacă locuim la țară, este și mai indicat să ne protejăm ferestrele.

Dacă situația este alarmantă sau există depozite sau încăperi închise în apropierea casei noastre, pline de mizerie necurățată, de unde i-am văzut intrând și ieșind, este bine să anunțăm persoanele responsabile pentru a se ocupa de deratizare.

În comunitățile de vecini, magazine și clădiri de birouri, cel mai bine este să apelăm la serviciile firmelor de curățenie, deoarece multe dintre ele, pe lângă serviciile de curățenie, au servicii de combatere a dăunătorilor, rezolvând problema prevenirii și eliminării.

Conex Clean, o firmă de curățenie profesională din București oferă servicii DDD de cea mai bună calitate, la prețuri excepționale. De asemenea, specialiștii săi în curățenie oferă pe lângă acestea și servicii de curățenie birouri, curățenie generală etc.

Evitarea și împiedicarea apariției șobolanilor printr-o curățenie exemplară

Există o cauză directă între apariția șobolanilor și a șoarecilor și murdăria dintr-o casă în care nu se face curățenie.

Șobolanii, ca orice alte animale, preferă să-și facă culcuș într-un loc mai sigur și mai confortabil pentru pui și unde pot găsi mâncare.

Deși putem găsi un șobolan sau un șoarece în orice parte a casei, locul preferat va fi bucătăria, cămara și baia.

Curățarea suprafeței nu este suficientă, mai ales dacă există deja semne ale prezenței lor, cum ar fi urme de excremente. Putem urma următoarele sfaturi privind curățenia:

-Scoaterea mobilei de bucătărie sau curățarea pe sub ea și în interiorul ei. Înlăturarea oricărui tip de resturi din colțurile pardoselei, sertare, mobilier sau blat, folosind mai întâi un aspirator și apoi o cârpă impregnată în peroxid de hidrogen, alcool sau amoniac.

Pentru a igieniza zonele și materiale care vin în contact cu produsele alimentare sau accesibile copiilor mici și animalelor de companie putem curăța cu oțet, sau folosi lămâie, care este, de asemenea, un dezinfectant și un aliat bun în curățenie. La final putem spăla cu apă și săpun, așa cum facem de obicei.

Trebuie frecate temeinic pardoselile cu înălbitor, insistând asupra colțurilor.

Dacă avem animale de companie, zonele în care acestea mănâncă sau stau, vor fi o prioritate constantă în curățarea zilnică, împreună cu bucătăria și baia.

Fecalele șobolanilor și șoarecilor pot fi foarte periculoase pentru sănătatea noastră, după cum am spus.

Dacă trebuie să curățăm excrementele lăsate de aceste rozătoare, trebuie să o facem cu mănuși de protecție și să dezinfectăm zona cu înălbitor sau orice dezinfectant. Trebuie să nu lăsăm niciodată hrana expusă, să depozităm alimentele în recipiente etanșe sau în frigider.