Cum să eliminați gândacii: sfaturi și produse utile

ConexClean > Blog > Cum să eliminați gândacii: sfaturi și produse utile

Având în vedere că toată lumea poate avea la un moment dat gândaci în casă, vrem să vă spunem în acest articol cum să eliminați definitiv gândacii din casă, birou, depozit și altele spații. Știm că sunt insecte destul de enervante și că pot transmite multe boli, așa că este mai bine să știți cum să scăpați de ele.

Cum preveniți apariția gândacilor în casă

Curățați în profunzime pentru a elimina gândacii din casă

Deși gândacii pot intra în casă prin diferite căi, îi puteți elimina realizând o curățenie temeinică la o anumită perioadă de timp.

Gândacii au întotdeauna tendința să se stabili în locuri umede, calde și murdare, de preferință își vor stabili cuiburile în locurile murdare și liniștite. Cel mai bine este să faceți o curățenie temeinică:

Faceți o curățenie profundă în bucătărie și baie, cu o anumită frecvență pe tot parcursul anului, în special în sezoanele de primăvară și de vară.

Trebuie să îndepărtați, dacă puteți, mobilierul și aparatele din bucătărie, curățați-le cu amoniac sau înălbitor, dezinfectați orice spațiu sau suprafață pentru a evita ca ouăle de gândaci să rămână. Deși nu vă place această activitate, trebuie să curățați și covoarele și mochetele.

Puteți curăța interiorul mobilierului și sertarelor, rafturilor, cămară folosind oțet, alcool sau peroxid de hidrogen, scoțând și dezinfectând fiecare cutie, borcan sau oală, precum și ustensilele pe care nu le folosiți în mod constant.

Nu lăsați mâncarea afară din frigider sau în pungi deschise, deoarece o veți transforma într-o sursă ușoară de hrană pentru gândaci.

Scoateți coșul de gunoi în fiecare zi.

Frecați cu înălbitor sau amoniac pervazurile și ramele ferestrelor.

Evitați să lăsați farfurii murdare în bucătărie, în principal noaptea. Amintiți-vă că gândacii sunt mai activi pe întuneric.

Nu adunați hârtie sau cartoane pe care nu le folosiți într-un colț al casei dvs.

Dacă aveți animale de companie, zonele în care aceștia mănâncă sau stau, vor fi o prioritate constantă în activitatea de curățenie zilnică, împreună cu bucătăria și baia.

Acoperiți crăpăturile, găurile și spațiile de la îmbinări, sunt locuri bune pentru ei.

Acoperiți scurgerea de la chiuvete pe timp de noapte, dacă ați văzut deja gândaci în casă.

Gândacilor maro, alungiți, le place cafeaua, așa că nu lăsați pachetul de cafea la îndemână și nici zațul. Dezinfectați cafetiera zilnic, dacă ați văzut gândaci mici.

Produse casnice pentru eliminarea gândacilor

În această secțiune vă vom spune cum să ucideți sau să eliminați gândacii cu produse pe care le aveți în casă, evitând la maxim efectele potențiale ale aerosolilor cu insecticide chimice, asupra copiilor voștri, animalelor de companie și asupra voastră. Nu îi veți elimina pe toți, ci doar pe câțiva, dar pe termen lung nu veți mai avea probleme.

Bicarbonat și zahăr pudră: O modalitate de a ucide aceste insecte este preparând un amestec de bicarbonat de sodiu cu zahăr pudră și răspândindu-l prin cutii în locurile unde au apărut. Zahărul îi va atrage, dar fiind amestecat cu bicarbonat de sodiu, ingestia nu este foarte sănătoasă pentru ei, ci se transformă într-o otravă bună.

Zahăr pulverizat și borax: Faceți un amestec cu zahăr pudră și borax, aceasta este o otravă foarte eficientă, care întotdeauna funcționează și îi ucide. Puneți capcane din cutii cu găuri, în zonele în care apar. Zahărul va funcționa ca momeală și boraxul îi va deshidrata prin uciderea acestora.

Ceapă, făină și acid boric: O altă modalitate eficientă și economică pentru a elimina gândacii din casă este prepararea unui amestec din ceapă fin tocată, făină și acid boric, pe care îl răspândiți prin cutii închise cu capac, care dispun de o gaură suficient de mare pentru a intra gândacii. Această soluție preparată în casă este, de asemenea, destul de eficientă.

Pământ de diatomee: Folosiți pământ de diatomee, numit și aditiv E-551C. Acest produs este constituit din organisme fosilizate, deci este complet organic și natural, dar foarte eficient pentru a elimina gândaci, țânțari, purici și acarieni. Acesta conține dioxid de siliciu și este inofensiv pentru animale și plante pe care le protejează de dăunători și ajută la creșterea acestora. În casă îl puteți utiliza în dulapuri, oficii etc … Find inofensiv la alte animale și plante este o otravă foarte recomandat, în cele mai multe cazuri.

Însă, pentru a scăpa definitiv de gândaci, apelați la specialiștii în curățenie de la Conex Clean. Această firmă de curățenie profesională din București oferă servicii DDD de cea mai bună calitate, dar și servicii de curățenie generală, curățenie birouri, curățenie apartamente și case etc.

Profitați de oferta lor, căci nu veți regreta!