Cum se curăță scaunele tapițate cu stofă: metode și trucuri casnice

ConexClean > Blog > Cum se curăță scaunele tapițate cu stofă: metode și trucuri casnice

Scaunele reprezintă o parte importantă a mobilierului din orice casă. Există diferite culori, tipuri și materiale. Scaunele tapițate dau o notă de eleganță și rafinament spațiilor, de aici și importanța menținerii lor întotdeauna curate. Când mergem să cumpărăm un scaun tapițat și îl vedem în magazin, ne plac atât de mult încât, atunci când îl punem în casă, ne-ar plăcea să punem niște huse ca să rămână întotdeauna la fel ca în prima zi. Cu toate acestea, curățarea scaunelor tapițate cu stofă este o sarcină simplă, dar una care necesită îngrijire și întreținere constantă.

În acest articol vă vom explica cum să curățați scaunele tapițate cu stofă utilizând mai multe metode.

Scaunele sunt prezente în majoritatea locuințelor. Ele pot avea diferite culori, modele, imprimeuri, dar știm cu adevărat cum să curățăm în mod corespunzător scaunele?

Curățarea scaunelor tapițate cu stofă nu este o sarcină complicată. De multe ori o neglijăm fie pentru că nu știm cum ar trebui să fie efectuată, fie din cauza lipsei de timp. Stofele sau scaunele tapițate cu un astfel de material aduc o notă de eleganță sau distincție oricărei case, motiv pentru care este atât de important să aveți grijă de aspectul lor.

Scaunele tapițate cu stofă sunt expuse în mod constant unor agenți externi care pot deteriora aspectul lor. Scaunele tapițate sunt așezate, de obicei, în jurul mesei, când se organizează evenimente de familie. În timpul unei petreceri, de exemplu, se consumă diferite tipuri de alimente și băuturi care pot murdări scaunele: pete de vin, oțet, ulei, sosuri etc.

Din acest motiv, nu este important doar să știți cum să curățați aceste scaune, ci este, de asemenea, necesar să cunoașteți importanța de a face acest lucru în mod frecvent. Este important să curățați scaunele cu o cârpă în mod constant, astfel încât murdăria să nu se acumuleze și curățarea să fie imposibilă.

În momentul în care un scaun tapițat cu stofă se pătează, trebuie curățat. Nu este indicat să lăsați să treacă timpul, deoarece cu cât îl lăsați să treacă mai mult, cu atât pata se va impregna mai tare în țesătură, ceea ce va face dificilă curățarea.

Remedii casnice pentru curățarea scaunelor tapițate

Cum curățați scaunele tapițate cu bicarbonat de sodiu?

Curățarea scaunelor tapițate cu bicarbonat de sodiu este o soluție foarte eficientă atunci când petele s-au impregnat în țesătură și poate fi realizată în mai multe moduri: metodă uscată sau cu un amestec pe bază de apă.

Curățarea scaunelor tapițate cu stofă prin metodă uscată. Dacă v-ați întrebat cum să curățați scaunele tapițate cu stofă printr-o metodă uscată, este foarte simplu. Trebuie să aveți bicarbonat de sodiu pe care să-l împrăștiați pe tapițeria scaunului. Odată aplicat, lăsați-l să acționeze câteva minute. Apoi, pentru a-l elimina, aveți mai multe opțiuni: fiind pudră de bicarbonat de sodiu o puteți aspira cu un aspirator, dar dacă nu aveți, puteți să o îndepărtați cu o perie. Dacă petele nu dispar, puteți amesteca bicarbonatul de sodiu cu oțet de vin sau suc de lămâie. Lăsați această soluție să acționeze pe tapițeria scaunului și apoi ștergeți-o.

Truc casnic pentru curățarea scaunelor cu bicarbonat. Mai întâi de toate, puneți apa la fiert. După fierbere, se amestecă apa într-un recipient mare cu bicarbonat de sodiu. Fiecare litru de apă trebuie să conțină două linguri de bicarbonat de sodiu. După pregătirea amestecului care ar trebui să aibă aspect albicios, aplicați-l pe suprafața scaunului cu un pahar și mănuși care vă vor proteja mâinile. Lăsați soluția să acționeze timp de câteva minute și apoi frecați cu atenție suprafața cu o perie de păr până când îndepărtați pata. În cele din urmă, clătiți cu apă pentru a îndepărta resturile.

După curățarea tapițeriei scaunelor cu oricare dintre aceste soluții cu bicarbonat, scaunul trebuie să-și recapete aspectul inițial.

Dacă scaunul tapițat cu stofă este pătat de grăsime puteți folosi apă oxigenată, lapte sau chiar cu pudră de talc. De asemenea, pentru un rezultat de excepție cea mai bună soluție este apelarea la o firmă de curățenie profesională din București.

Conex Clean este firma ai cărei specialiști oferă cele mai bune servicii de curățenie în apartamente și case, curățenie generală, curățenie birouri, curățare mochetă, printre altele. Apelați la Conex Clean, căci nu veți regreta!