Remedii casnice contra furnicilor

ConexClean > Blog > Remedii casnice contra furnicilor

Furnicile sunt insecte inofensive, care de obicei nu sunt prea enervante. Problema începe atunci când vă invadează casa.

În mod normal, la începutul primăverii se înmulțesc și puteți găsi în magazinele specializate remedii (de obicei toxice) pentru a le elimina.

O invazie a furnicilor în casă poate fi foarte neplăcută, dar asta nu înseamnă că trebuie să le exterminați cu substanțe chimice nocive care vă pot familia sau animalele de companie.

Fie că este o singură furnică sau un mușuroi, nimeni nu poate suporta furnicile în casă. În mod normal, opțiunea logică de a le extermina este de a pulveriza sau curăța zonele în care apar. Totuși, rețineți că furnicile vizibile reprezintă doar aproximativ 10% din colonie. Cel mai bun remediu pentru a elimina furnicile constă într-o abordare multiplă de eradicare și prevenire.

Sfaturi generale contra mușuroaielor de furnici

Dacă aveți grădină sau terasă și nu doriți să vă deteriorați plantele, puteți planta plante aromatice lângă casă pentru a îndepărta furnicile. Puteți alege dintr-o mare varietate (salvie, rozmarin, menta, busuioc, maghiran, pelin, cuișoare, menta …). De asemenea, le puteți îndepărta (în plus față de multe altele pe care le vom descrie mai jos) cu un repelent pulverizat pe la uși și ferestre, precum și în zonele unde știți că de obicei există mușuroaie de furnici.

Cel mai bun lucru pentru a evita furnicile este de a găsi posibile mușuroaie. Cele mai bune remedii sunt cele care contribuie la prevenire, cum ar fi, de exemplu, remediile folosite pentru a forma bariere la intrările și ieșirile din mușuroi și în altă parte din casă, cum ar fi ferestrele și ușile.

Este indicat să aplicați remediul când furnicile se află în interiorul mușuroiului lor, de exemplu, noaptea. Dacă construiți o barieră între furnici și mușuroiul lor, le va fi greu să pătrundă în casă.

Dacă mențineți casă curată și puneți alimentele, în special dulciurile (miere, zahăr, fursecuri etc), în recipiente închise etanș puteți reduce problema destul de mult.

Pași de urmat pentru a elimina furnicile din casă

Odată ce furnicile au intrat în casă (nu contează dacă sunt negre, roșii etc.), trebuie luate alte măsuri, așa că înainte de a începe să ucideți furnicile trebuie să…

1. Curățați temeinic casa

Păstrarea casei fără furnici necesită obiceiuri riguroase și o abordare organizată. Cu cât în casa dvs. nu există nimic atractiv pentru ele, cu atât vor pătrunde mai puține furnici. Păstrați întotdeauna casa curată și toate produsele alimentare depozitate și bine închise.

Adesea, furnicile sunt mai predispuse să invadeze casa într-o anumită perioadă a anului. Deci, trebuie să fiți pregătiți înainte ca furnicile să vă invadeze casa.

Remedii și soluții repelente casnice împotriva furnicilor

Acestea sunt unele dintre remediile naturale pe care le puteți folosi pentru a elimina furnicile și pentru a evita astfel o invazie de furnici.

Pulbere de talc

Împrăștiați talcul pe interiorul ușilor și ferestrelor.

Ardei roșu

Preferabil ca ulei. Dacă nu îl puteți aplica sub formă de ulei, presărați pudră de ardei roșu sau boia de ardei pentru a împiedica furnicile să intre în casă.

Oțet

Cu o sticlă mică cu pulverizator, pulverizați oțet în zonele unde există furnici (este un excelent repelent). Puteți să înlocuiți pentru un sezon produsul pentru curățat pardoseala cu o soluție de apă și oțet, de preferință alb, astfel încât furnicile să nu mai pătrundă în casă.

Maghiran

Așezați o crenguță de oregano în cămară pentru a menține furnicile departe de mâncare.

Lavandă

Un bun remediu din plante împotriva furnicilor este de a pregăti un pahar de ceai cu puține frunze de lavandă și un litru de apă. Introduceți preparatul într-un recipient cu pulverizator și aplicați-l pe plante, acolo unde găsiți furnici.

Există și alte ingrediente testate de experți în grădini și livezi, care sunt preparate și utilizate în același mod, dar în loc de levănțică puteți folosi ceapa, pelinul, ruta și susanul. De asemenea, puteți pune crenguțe de “lavandă” acolo unde există mușuroaie de furnici.

Zaț și boabe de cafea

O primă opțiune se referă la punerea de zaț de cafea în grădină și în jurul casei pentru a evita pătrunderea furnicilor în casă (furnicile nu pot suporta mirosul). Cea de-a doua opțiune se referă la punerea boabele de cafea în puncte strategice.

A treia opțiune și cea mai sigură este să apelați la o firmă de curățenie profesională din București. Conex Clean, datorită vastei experiențe în domeniul curățeniei și serviciilor DDD vă va ajuta în mod eficient să scăpați de furnici. De asemenea, vă va oferi și servicii de curățenie birouri, curățenie apartamente și case etc., dacă veți dori.