Tehnici de curățat: caracteristicile și aplicațiile acestora

ConexClean > Blog > Tehnici de curățat: caracteristicile și aplicațiile acestora

Curățenia este esențială pentru a menține o igienă minimă care ne permite să ne bucurăm de un mediu curat atât în propria ​​casă, cât și în locurile publice. Se poate face personal sau prin angajarea unei firme curățenie profesională. Dacă este vorba despre o companie mare, este indicat să se apeleze la o firmă de curățenie profesională din București,precum Conex Clean, capabilă să folosească tehniciprofesionale de curățenie.

Tehnici profesionale de curățat

În funcție de situație și de locul care trebuie curățat, caracteristicile fiecărei tehnici de curățat variază și sunt adaptate situațiilor. De exemplu, în cazul spitalelor, curățenia este complet diferită de cea făcută într-un birou, deoarece necesită tehnici mult mai specifice pentru eliminarea mizeriei și prevenirea riscului de transmitere a diferitelor boli.

Tehnici de curățat cu abur uscat

Această tehnică de curățat elimină aburul cu doar 5% apă și, datorită temperaturilor ridicate la care funcționează, este posibilă curățarea, degresarea și dezinfectarea fără niciun fel de produs chimic. Trebuie să fie făcută de profesioniști instruiți să folosească o astfel de mașină de curățat cu aburi.

Tehnici de curățat cu apă sub presiune

Acest tip de tehnică de curățat este destinată curățării și dezinfecției mașinilor industriale. Nu este un proces foarte ecologic, deoarece folosește mai multă apă pentru funcționarea sa și există un număr mai mare de deșeuri.

Tehnici de curățat cu ultrasunete

Această tehnică de curățat este cea mai utilizată în companiile din sectorul de servicii, precum cel automobilistic sau farmaceutic. Este o tehnică destul de complexă în timpul căreia obiectele ce urmează a fi curățate sunt expuse unui proces de micro-explozie a unui lichid. Cu această tehnică de curățat puteți curăța atât înăuntru, cât și în afară. De obicei este folosită cu detergenți biodegradabili.

Tehnică de dezinfectare cu produse chimice

În mod normal, produsele chimice sunt compuse din peroxid de hidrogen, clor, etanol și alcool și sunt de obicei foarte periculoase. Prin urmare, este necesar ca utilizarea să se facă cu mare grijă.

Tehnici de curățat prin dezinfecție cu clor

Companiile de curățenie folosesc adesea clor pentru a dezinfecta diferite suprafețe. Puteți adăuga oțet alb și, împreună cu acesta, clorul devine un dezinfectant mult mai eficient. În niciun caz nu se poate amesteca clorul cu alte produse chimice. Clorul este foarte eficient împotriva bacteriilor și a virușilor, dar aceste substanțe pot irita pielea persoanelor care intră în contact cu ele și sunt chiar corozive pentru metal.

Tehnici de curățat cu ozon

Prin intermediul acestei tehnici, se elimină mirosurile, se purifică aerul și mediul ambient, se previn bolilor contagioase și are loc o mai bună conservare a calității alimentelor. În plus față de puterea de dezinfectare, ozonul este inodor, incolor și insipid și, în comparație cu clorul, ca dezinfectant este foarte eficient și rapid. Are efect de eliminare totală a bacteriilor și a virușilor, un efect fungicid și un efect sporicid. Mulți oameni cred că cu un odorizant de aer vor evita mirosurile, dar în realitate cu această tehnică nu se obține un aer complet nou. Nici cu un aer condiționat și un odorizant de aer acest aspect nu se rezolvă.

Dezinfecție la nivel înalt

Este folosită pentru a curăța materialul care a fost în contact cu membranele, mucoasele sau pielea. Această dezinfecție poate fi efectuată prin două metode: dezinfecția manuală prin imersie sau utilizarea mașinilor care dezinfectează automat. Această dezinfecție se desfășoară în spitale sau centre medicale unde trebuie să existe un nivel ridicat de control al curățeniei pentru a asigura igiena tuturor pacienților și medicilor. Tehnica de curățat prin intermediul dezinfecției la nivel înalt poate fi realizată numai în zone bine aerisite și unde nu există pacienți. Înainte de dezinfectarea întregii zone, materialele și zona trebuie spălate bine.

Cu toate acestea, în plus față de tehnicile de curățat profesionale care contribuie la o curățenie temeinică, nu putem uita tehnicile care pot fi folosite în casă. Tehnica de curățenie generală cunoscută în întreaga lume se bazează pe patru pași simpli:

Înainte de a începe curățenia: Toată murdăria trebuie îndepărtată, se aerisește camera pentru a pentru a putea lucra mai târziu. Curățați pardoseala, îndepărtați praful, strângeți scaunele sau alte obiecte…

Curățenia ca atare: Se alege produsul provit pentru curățarea zonei și se freacă bine orice zonă.

Clătire: Se clătește zona curățată cu multă apă și cu o cârpă, se îndepărtează tot săpunul rămas, folosind multă apă.

Uscare: Este indicat să se usuce zonele curățate cu hârtie și nu cu o cârpă sau lavetă, deoarece acestea nu sunt cu adevărat curate și pot murdări din nou zona curățată.

De asemenea, este indicat să se apeleze după cum am precizat la începutul articolului, la Conex Clean. Specialiștii în curățenie de la această firmă vor oferi servicii de curățenie în apartamente și case, servicii de curățenie birourietc., de înaltă calitate pentru un rezultat impecabil.