Dupa cati ani trebuie schimbata mocheta?

Este foarte important sa stim cand trebuie schimbata mocheta, deoarece acest lucru poate contribui la cresterea longevitatii acesteia. Nu trebuie sa inlocuim intotdeauna mocheta cand apare o pata sau sa ne achizitionam una noua, dar fi bine sa fim la curent cu problemele legate de mocheta si cu motivelor schimbarii acesteia.

Varsta

In general mocheta trebuie inlocuita la fiecare 5 ani. Mocheta poate fi intr-o forma mai buna sau mai putin buna, totusi, este bine sa verificati starea si sa decideti cum arata. Daca circulati mult pe locul unde este amplasata, mocheta se poate uza mult mai repede, dar daca se afla intr-un spatiu mai putin circulat, poate rezista mai mult.

O modalitate de a testa rapid starea mochetei este sa calcati pe ea. Daca observati ca este imbibata de praf, neuniforma sau uzata pe alocuri, este timpul sa o schimbati.

Pete si mirosuri

Daca ati varsat ceva pe mocheta, este posibil sa eliminati pata si sa uitati de ea. Dar, in unele cazuri, orice ati varsat poate sa patrunda in tesatura si sa contribuie la aparitia mucegaiului sau sa degaje un miros neplacut. Lichidele precum benzina, laptele, otetul degaja mirosuri puternice care nu sunt usor de eliminat sau acoperit.

Mocheta retine mult praf, mizerie si alti alergeni care sunt greu de aspirat si curatat de-a lungul anilor. Daca voi sau membrii familiei suferiti de diverse alergii, este important sa fiti atenti la alergeni, deoarece mocheta murdara ar putea deveni o cauza a declansarii alergiilor.

Daune provocate de apa

Indiferent daca este vorba de inundatii sau o scurgere mare, daca o cantitate mare de apa patrunde in tesatura, mucegaiul si putregaiul isi pot face cu usurinta aparitia. Daca nu inlocuiti mocheta, este absolut necesar sa o uscati cat mai rapid si mai bine. Este indicat ca uscarea sa sa se efectueze in 72 de ore de la incident pentru a va asigura ca nu se dezvolta bacterii.

De asemenea,  in urmatoarele cateva saptamani, asigurati-va ca nu apare niciun miros, deoarece acest lucru poate indica aparitia mucegaiului. In acest caz, va trebui sa inlocuiti mocheta cu una noua.

Mocheta uzata si rupta

Daca mocheta voastra este decolarata, uzata sau rupta, acest lucru indica ca aceasta este destul de veche si ca trebuie sa o inlocuiti in curand. Daca numai anumite sectiuni ale mochetei voastre sunt uzate, puteti opta pentru reconditionarea acelor sectiuni, fara sa inlocuiti mocheta. Dar daca intreaga mocheta este uzata, este timpul sa va ganditi sa o inlocuiti cu una noua.

Dupa cum se poate observa, atunci cand mocheta da semne de uzura este bine sa fie schimbata. insa pentru a o mentine in stare buna o lunga perioada de timp, va dam un pont. Apelati la profesionistii in curatenie de la Conex Clean.

Conex Clean este o firma de curatenie profesionala din Bucuresti.

 care ofera servicii de cea mai buna calitate, la preturi fara concurenta. De indata ce sunt contactati, profesionistii sai intervin cu promptitudine si isi fac parte treaba rapid si eficient.

Firma ofera servicii variate de curatenie reusind sa-i multumeasca chiar si pe cei mai pretentiosi clienti. Printre serviciile oferite se regasesc cele de curatare mocheta, curatenie birouri .

,curatenie generala, servicii DDD etc.

 Procesul de curatare mocheta este unul complet mecanizat si se realizeaza cu monodisc folosind tehnica de injectie-extractie.

Specialistii in curatenie folosesc apa si detergent, iar in cazul in care sub mocheta exista pardoseala din lemn natural sau parchet, folosesc spuma uscata.

Petele de cafea, sucuri etc. sunt scoase aproape in totalitate cu ajutorul unor solutii speciale.

Pentru aspirarea mochetei este folosita metoda de injectie-extractie. Apa este eliminata aproape in totalitate, astfel ca mocheta se usca intotdeauna rapid.

Conex Clean isi doreste ca intotdeauna sa depaseasca asteptarile clientilor si sa le castige increderea si respectul, dand dovada de promptitudine si flexibilitate pe parcursul colaborarii cu acestia.

Prin urmare, se poate spune cu certitudine ca aceasta firma reprezinta solutia ideala pentru o curatenie bine facuta.

Oricand sunt contactati, reprezentatii firmei sunt capabili sa faca tuturor o oferta personalizata pentru casa, biroul sau spatiul acestora.

Contactati-i, caci nu veti regreta decizia luata! in scurt timp va veti convinge ca este cea mai buna decizie pe care ati luata in ceea ce priveste curatenia spatiului vostru.