Tehnici de curatare a sticlei ferestrelor

Daca cititi acest articol, cu siguranta nu ati descoperit inca o forma buna de curatare a sticlei ferestrelor fara ca apoi sa apara tipicile scame sau urme. Din acest motiv, in cele ce urmeaza va vom oferi cateva tehnici pentru curatarea sticlei in mod eficient.

Daca aveti de gand sa curatati ferestrele complet, este mai bine sa incepeti cu ramele, pentru ca daca nu procedati astfel, este posibil sa murdariti din nou ferestrele pe care le-ati curatat cu greu.

Incepeti sa spalati ferestrele in exterior. stergeti ramele, jaluzele, deoarece cu siguranta vor fi cele mai murdare elemente din cauza acumularii de praf si a poluarii.

Cum veti utiliza apa si produse care pot deteriora peretii, este indicat sa-i acoperiti cu o rola de plastic in interior, pe partea unde veti curata, pentru a evita raspandirea mizeriei si murdarirea lor.

De asemenea, acoperiti podeaua din zona unde urmeaza sa curatati sticla. Daca pe jos aveti parchet sau mocheta, acoperiti podeaua fie cu o folie de plastic, fie cu un cearceaf sau o carpa suficient de mare.

Inainte de a curata sticla umeda, mai ales la exterior, este bine sa folositi o carpa uscata pentru a elimina stratul de praf, deoarece granulele de praf, daca nu sunt indepartate, pot zgaria sticla, aparand mereu urme pe care nu le veti putea elimina.

Evitati curatarea sticlei atunci cand bate soarele direct in ferestre.

Utilizati intotdeauna carpe din bumbac 100% pentru a usca sticla, chiar si daca utilizati o racleta pentru sticla, deoarece trebuie sa indepartati mereu orice urma de sapun sau murdarie din colturi.

Daca trebuie sa curatati ferestre mari si acestea sunt la inaltime, apelati la o firma de curatenie profesionala din Bucuresti, deoarece specialistii sai dispun de masuri de securitate pentru a face o treaba eficienta fara a risca atat de mult.

Secretul oricarei tehnici de curatare a ferestrelor este rabdarea si priceperea.

Tehnici de curatare a ferestrelor mari si vitrinelor

Cele mai bune tehnici de curatare a vitrinelor de sticla de dimensiuni mari sau ferestrelor mari care sunt accesibile sunt cele utilizate de catre profesionisti.

Pentru a face acest lucru, trebuie sa utilizati un recipient cu pulverizator in care turnati o solutie de apa curata cu sapun.

De asemenea, veti avea nevoie de un burete, o galeata cu apa, cateva carpe de bumbac si o perie moale sau o carpa pentru a indeparta praful exterior in prealabil, plus o racleta cu lame de cauciuc. Daca atunci cand curatati geamurile, veti gasi resturi solide, cum ar fi adezivi lipiti sau alte resturi solide, va trebui sa le indepartati cu grija.

incepeti cu stergerea ramelor cu o perie sau o carpa, curatati sau schimbati racleta si stergeti iar geamul fara a apasa, pentru a indeparta praful. In continuare, curatati ramele exterioare cu o carpa cu apa cu sapun, apoi clatiti numai cu apa.

Pulverizati solutia de apa cu sapun pe geam, apoi cu ajutorul racletei incepeti sa-l stergeti cu atentie. Nu uitati ca dupa un timp sa indepartati murdaria acumulata pe racleta, introducand-o intr-o galeata cu apa, fie stergand-o cu ajutorul unei carpe curate si umezite. Pentru a finaliza curatarea geamurilor, utilizati carpe de bumbac pentru a elimina orice urma.

Tehnica de curatare a sticlei cu miscare orizontala sau verticala a racletei

In cadrul acestor tehnici de curatare a sticlei, in fiecare caz, trebuie sa utilizati tehnica cea mai confortabila in functie de forma ferestrei.

Odatapulverizat produsul care poate fi compus din apa si detergent de spalat vase, amoniac si apa sau otet si apa, sprijiniti racleta vertical, in partea superioara stanga a sticlei, pentru a fi intotdeauna in contact cu suprafata. Avansati glisand-o spre dreapta, curatati cauciucul, apoi incepeti din nou cu urmatoarea parte si tot asa pana ajungeti in partea de jos.

Pentru a misca pe verticala racleta pentru sticla, va trebui sa o plasati pe partea superioara stanga. incepeti sa stergeti de sus in jos, asigurandu-va ca geamul este bine curatat. Curatati lama racletei si incepeti din nou. Odata ce ati terminat de curatat geamurile, stergeti-le cu o carpa de bumbac sau piele de caprioara pentru a elimina orice urma.

Si daca aceasta sarcina vi se pare dificila, apelati la specialistii Conex Clean. Acestia detin secretele unei curatenii perfecte. Ei va vor oferi si servicii de curatenie birouri, curatare mocheta etc. Apelati la ei, caci nu veti regreta.