WhatsApp

Cum sa cureti parchetul

Ne place parchetul, confera o eleganta deosebita, distinctie si da o senzatie de caldura. Cu toate acestea, cu totii stim ca intretinerea parchetului necesita timp si efort (desi nu este imposibil).

In acest articol iti vom oferi cateva informatii despre cum sa-l cureti astfel incat pardoseala sa fie curata si in stare perfecta.

Cum se curata parchetul: Instructiuni generale

Una dintre cele mai frecvente intrebari este despre cum se curata parchetul. De fapt, curatarea parchetului este o sarcina relativ usoara si rapida. In cele ce urmeaza, iti vom oferi cele mai bune trucuri si solutii privind curatarea parchetului, pentru ca acesta sa arate impecabil.

Cel mai important lucru pentru pastrarea parchetului in stare optima este ingrijirea zilnica. Evitarea zgarieturilor si varsarea lichidelor pe parchet este esentiala, daca vrei ca acesta sa fie mereu in stare perfecta.

Zgarieturi

Este esential sa eviti zgarierea parchetului, indiferent daca este parchet laminat, realizat din material sintetic sau din lemn masiv. Avantajul unui parchet din lemn masiv este faptul ca se poate rascheta de cate ori este necesar. Parchetul din material sintetic, in cazul unei zgarieturi sau fisuri semnificative, va trebui inlocuit complet.

Parchetul poate fi zgariat in special de unghiile animalelor de companie. De asemenea, evita mersul prin casa cu pantofi. Tocul pantofilor de dama poate zgaria in mod constant parchetul. Descalta-te inainte de a intra in casa pentru a evita zgarierea parchetului si pentru a evita murdarirea lui.

Acorda atentie picioarelor mobilierului. Cea mai buna optiune este sa acoperi picioarele mobilierului din casa, in special picioarele meselor si fotoliilor, deoarece acestea sunt obiectele cele mai des deplasate dintr-un loc intr-altul.

Razele directe ale soarelui

In acest sens, parchetul sintetic este mult mai rezistent la razele directe ale soarelui. Cel din lemn masiv poate fi afectat de razele solare. Prin urmare, evita expunerea sa la soare.

Produse si obiecte destinate curatarii

De multe ori, fara sa ne dam seama, deterioram parchetul cand il curatam necorespunzator. Maturile, neutilizarea unui mop pentru parchet, produsele abrazive nespecifice si curatarea cu apa excesiva sunt doar cateva din lucrurile pe care le facem si care sunt contraproductive pentru parchetul din lemn masiv.

Curatarea parchetului

Parchetul necesita doar o curatare pe saptamana. Nu trebuie curatat prea des deoarece acest lucru poate deteriora lemnul. Cum poti curata parchetul?

Curatarea va depinde de obiectivul stabilit. In acest sens, unele trucuri vor fi mai eficiente decat altele.

Cum sa cureti parchetul in mod obisnuit

Pentru a mentine parchetul in stare buna, trebuie doar sa indepartezi praful si mizeria o data pe saptamana. Cel mai bun sfat este sa folosesti un aspirator, evitand astfel firele groase ale maturii care pot produce zgarieturi.

Pentru a curata parchetul, este mai bine sa utilizezi un mop si un produs specific care sa nu afecteze stratul de lac care protejeaza pardoseala. Astfel, intr-o galeata vei amesteca apa si produsul nediluat, in proportia indicata de producator. Inainte de a sterge parchetul cu acest amestec, asigura-te ca ai scurs bine mopul (retine ca parchetul este foarte sensibil la umezeala).

Dupa curatarea parchetului, ar trebui sa-l usuci cat mai repede posibil. Aeriseste cu atentie zona si indeparteaza umezeala excesiva cu o carpa moale si uscata.

Daca ai varsat lichid trebuie sa-l stergi repede pentru ca parchetul sa nu-l absoarba si sa se deteriozeze.

Cele mai bune trucuri despre cum sa cureti parchetul in timp util

indepartarea urmelor de alimente si bauturi de pe parchet este relativ usoara si se face rapid si eficient cu o carpa semi-umeda. Cu toate acestea, exista si alte tipuri de pete mai agresive, cum ar fi vopseaua sau grasimea.

Daca din diferite motive pe parchet au aparut pete de grasime, respira profund si urmeaza sfatul nostru pas cu pas:

indeparteaza imediat produsul ce a contribuit la aparitia petelor de grasime.

Pe pete adauga pudra de talc. Acest produs este usor de gasit si foarte economic. El are capacitatea de a absorbi orice tip de grasime sau lichide. Acopera bine pata cu o cantitate suficienta de talc si las-o sa actioneze cel putin 24 de ore. Dupa asta aspira pudra cu aspiratorul.

Odata ce tot talcul este indepartat, curata zona albicioasa. Poti curata parchetul cu o carpa moale sau semi-umeda curata, cu un amestec de apa si un produs specific pentru parchet.

indeparteaza excesul de umiditate cu o carpa uscata.

Daca nu ai timpul necesar pentru a pune in practica aceste sfaturi de curatenie, te ajuta specialistii Conex Clean. Datorita lor casa ta poate sclipi de curatenie in scurt timp.

Cine este Conex Clean? Este o firma de curatenie profesionala din Bucuresti, care ofera servicii de curatenie mocheta, curatenie generala, curatenie birouri etc., la cele mai avantajoase preturi.

Sunt servicii de inalta calitate care ii satisfac chiar si pe cei mai pretentiosi clienti!


Joomla SEF URLs by Artio