Cum sa desfunzi ghena de gunoi

Atunci cand auzi cuvantul ghena de gunoi te gandesti la mirosuri neplacute si la mizerie. Rolul ghenei de gunoi este acela de a elimina resturile menajere. Este zona pe care zilnic o utilizeaza toti locatarii unui bloc, insa de cele mai multe ori aceasta nu este folosita asa cum ar trebui.

Sunt persoane care nu ambaleaza corespunzator resturile menajere, aruncand sacii nesigilati si alte deseuri care se pot depune pe peretii tubulaturii ghenei. Astfel, aceasta ajunge sa se infunde, transformandu-se intr-un adevarat focar de infectie.

Cum sa desfunzi ghena de gunoi?

Exista mai multe metode de curatare, insa sablarea este cea mai eficienta, rapida si care nu provoaca ruginirea ghenelor de gunoi, avand in vedere ca majoritatea sunt confectionate din metal.

Sablarea se realizeaza prin intermediul mai multor substante: cu gheata, umeda (hidrosablare), cu abur uscat, cu bicarbonat de sodiu sau cea abraziva (cu nisip sau alte materiale abrazive). In functie de elementele care trebuiesc curatate sablarea ajuta de obicei, la indepartarea murdariei din acele zone greu accesibile. Sablarea se aplica pe diverse suprafete, de la cele mai dure (piatra, metal) pana la cele mai delicate (lemn, sticla, marmura, etc.). De asemenea, indeparteaza inclusiv mucegaiul, lipicul, graffiti-ul sau uleiuri.

Pentru desfundarea ghenelor de gunoi, se recomanda hidrosablarea.

Cum sa desfunzi ghena de gunoi prin hidrosablare

Hidrosablarea este un procedeu de spalare ce presupune folosirea unui jet foarte puternic de apa care ajuta la eliminarea rezidurilor de pe diverse suprafețe. Poate fi folosit si pentru a indeparta vopseaua sau rugina de pe suprafete solide cum ar fi piatra. Aparatura folosita pentru acest procedeu este special conceputa pentru a ajuta la curatarea zonelor greu accesibile cum este și tubulatura ghenei de gunoi.

Pasi pe care trebuie sa ii urmezi in procesul de hidrosablare

Pentru inceput se aplica pe partea interioara a tubulaturii de pe fiecare etaj o spuma prin intermediului unui nebulizator. Spuma este lasata sa actioneze aproximativ 15 minute si are rolul de a inmuia depunerile grosiere existente. Acest pas se repeta de 3-4 ori pentru ca spuma sa fie cat mai bine absorbita.

Apoi se trece la procesul propriu-zis de hidrosablare, adica la spalarea cu apa si dezinfectarea tubulaturii. Acest pas necesita rabdare si atentie deoarece trebuie insistat in zonele unde stratul de resturi menajere este mai gros. Uneori se poate folosi racleta sau spaclul pentru portiunile accesibile, iar daca stratul persista se reia procesul de aplicare al spumei si de hidrosablare.
In principiu, murdaria se va desprinde de pe peretii tubulaturii pana la etajul inferior. Deci, procesul de hidrosablare nu curata doar partial.

Dupa procesul de hidrosablare se trece la cel de dezinfectare. Tubulatura este spalata cu o solutie care are rolul de a dezinfecta si de a elimina mirosurile neplacute.

Avantajele hidrosablarii

  • Nu produce praf;
  • Nu provoaca scantei;
  • Nu duce la ruginirea ghenelor de gunoi. Solutia folosita pentru indepartarea murdariei este amestecata cu un inhibator de rugina;
  • Substantele folosite in procesul de hidrosablare nu afecteaza sanatatea oamenilor si a mediului inconjurator. Este un proces ecologic.

Ce se intampla daca nu desfunzi ghena de gunoi?

  • Apar mirosurile neplăcute. Depunerile de pe tubulatura ghenei de gunoi putrezesc si emana un miros insuportabil.
  • Apar daunatorii. Ghena de gunoi reprezinta un mediu propice pentru insecte si rozatoare din cauza resturilor menajere care devin o sursa de hrana pentru ele. In plus, daunatorii se pot muta apoi si in locuintele locatarilor.
  • Mediul ideal pentru bacterii. Infundarea ghenei de gunoi duce la acumularea de bacterii care provoaca o multime de boli oamenilor.

Indiferent de cat de bine se face curatenia pe scara blocului, mirosul neplacut din jurul ghenelor de gunoi nu va disparea rapid. Acest miros apare din cauza depunerilor solide din interiorul tubulaturii si adesea este motivul pentru care apar daunatorii in apartamentele locatarilor. De aceea, periodic trebui realizata sablarea si dezinfectarea ghenelor de gunoi.

Conex Clean te poate ajuta in acest sens. Echipa de specialisti are peste 9 ani de experienta in curatenia pentru asociatii de proprietari si asambluri rezindetiale. Produsele folosite sunt profesionale si actioneaza eficient fara sa afecteze sanatatea celor din jur.

Conex Clean isi desfasoara activitatea de luni pana vineri, uneori chiar si sambata in functie de necesitatile fiecare asociatii de locatari. In plus, asociatiile care achizitioneaza un abonament de curatenie Conex Clean beneficieaza de o reducere speciala pentru DDD (Deratizare. Dezinfectie. Dezinsectie). Tot ce trebuie sa faci este sa suni la numarul de telefon 0751.127.227. Programul de curatenie se stabileste de comun acord.

„Cum sa desfunzi ghena de gunoi?” este o intrebare de al carei raspuns nu mai trebuie sa iti faci griji.


Joomla SEF URLs by Artio