Cum se scot petele de vara

Petele reprezinta o mare problema pentru toata lumea. Ele apar atunci cand ne asteptam mai putin, mai ales in sezonul de vara. Din acest motiv, in cele urmeaza, va vom spune cum se scot petele de vara, precum cele inghetata, bere, iarba, guma de mestecat.

Cum scoatem pete de inghetata

Ciocolata, capsuni, vanilie.. Orice aroma de inghetata este minunata si chiar revigoranta. Dar cand mancam inghetata trebuie sa fim atenti sa nu ne patam hainele. Daca ni le patam putem indeparta pata de inghetata cu o carpa curata inmuiata in alcool.

Putem umezi zona patata cu apa oxigenata diluata cu putina apa. De asemenea, putem indeparta pata cu un amestec de apa si amoniac, in parti egale.

Inainte de a folosi oricare dintre aceste solutii, este bine sa le incercam intr-o zona mai putin vizibila a articolului vestimentar patat. Exista articole de imbracaminte care nu pot fi curatate decat cu sapun obisnuit.

Cand umezim pata trebuie sa o facem de ambele parti ale articolului vestimentar, astfel incat pata sa fie bine umezita.

Cum scoatem petele de bere

Daca ne patam articolele vestimentare de bere, nu trebuie sa ne facem probleme. Exista solutii si pentru astfel de pete.

Daca articolul vestimentar patat este de culoare alba, trebuie sa-l inmuiem intr-un amestec de apa cu inalbitor (in proportie de ¼ litri de inalbitor la un litru de apa). Stoarcem bine articolul vestimentar si il introducem intr-un alt amestec de apa cu putin amoniac. Apoi il clatim cum facem in mod normal.

Daca imbracamintea este colorata, cea mai buna solutie este sa frecam pata cu o picatura de glicerina. Trebuie sa facem miscari circulare, astfel incat glicerina sa patrunda in tesutura. In cele din urma, este bine sa clatim articolul vestimentar sub jet de apa calda.

Daca articolul vestimentar este din matase, trebuie sa curatam pata cu mare grija, utilizand un disc de bumbac inmuiat in apa oxigenata. Apoi, intreaga zona patata trebuie inmuiata in apa oxigenata timp de 10 minute (indiferent daca articolul este colorat sau alb).

Dupa 10 minute il scoatem din apa oxigenata si-l inmuiem intr-un amestec de apa cu putin amoniac. In cele din urma, il spalam cu apa si sapun lichid.

Petele de pe tesaturile de lana se dizolva spalandu-le cu apa cu sapun. Daca avem timp, este mai bine sa le frecam cu un amestec de alcool de 96 ° si apa, in parti egale. Trebuie sa clatim bine articolul de lana, sa-l inmuiem bine in sapun lichid si sa-l lasam sa actioneze. Trebuie apoi sa-l clatim din nou si sa-l spalam ca de obicei.

Cum scoatem petele de iarba

Odata cu venirea verii ne place sa mergem la iarba verde. Odata plecati de la padure suntem nevoiti sa scoatem petele de iarba de pe haine. insa si in acest caz exista trucuri simple.

imbracamintea alba este bine sa o inmuiem in apa rece timp de 3 ore. Apoi, trebuie sa o spalam cu apa foarte fierbinte in care am adaugat sapun lichid si sa o clatim cu apa, de asemenea, foarte fierbinte in care adaugam inalbitor. Apoi, o clatim cu apa rece. Daca punem imbracamintea sa se usuce la soare, este bine ca la ultima clatire sa adaugam apa cu putin otet de vin alb.

imbracamintea colorata se spala cu apa fierbinte cu perborat, lasand-o sa se inmoaie cateva ore. Se clateste cu apa rece din abundenta.

imbracamintea de lana si matase se curata de pete cu un disc de bumbac inmuiat in benzen. Apoi se spala cu apa si sapun si se clateste cu apa rece din abundenta.

In cazul imbracamintei de in exista o solutie foarte eficienta. Pata de iarba se curata cu o carpa inmuiata intr-un amestec de alcool si apa fierbinte. Daca pata este rezistenta, se freaca cu alcool pur si se clateste cu apa fierbinte.

Cum se scot petele de guma de mestecat

Un simplu cub de gheata sau o hartie absorbanta ne poate ajuta mult atunci cand avem de-a face cu pete de guma de mestecat.

Daca imbracamintea este de bumbac, o punem in congelator pana cand se intareste guma si se desprinde usor cu ajutorul unui cutit sau cu degetele.

imbracamintea de lana sau matasese freaca, de asemenea,  cu un cub de gheata pentru a intari guma lipita, astfel incat aceasta sa se desprinda usor. Este mai bine sa o dezlipim putin cate putin cu ajutorul unei pensete, pentru a nu deteriora tesatura. Apoi, pentru a elimina posibilele urme, pata trebuie frecata cu alcool metilic, iar imbracamintea trebuie inmuiata in multa apa cu sapun.

Daca exista pete diverse pe covor, pe mobila, pe tapiterie, cel mai bine este sa contactam o firma de curatenie profesionala din Bucuresti. De indata ce ii vom contacta pe specialistii de la Conex Clean, petele din casa noastra vor disparea ca prin minune.

Specialistii Conex Clean sunt renumiti pentru serviciile de inalta calitate. Ei ofera servicii de curatenie generala, servicii de curatenie birouri, curatenie asociatii de proprietari si ansambluri rezidentiale, servicii DDD etc. Datorita Conex Clean, casa noastra poate straluci de curatenie.


Joomla SEF URLs by Artio