Pentru a-ti mentine frigiderul in stare buna si pentru a evita mirosurile neplacute, aduna cateva ingrediente naturale de curatat si obiecte obisnuite de uz casnic, cum ar fi bicarbonat de sodiu, detergent de vase si carpe sau prosoape uscate. Apoi muta-ti alimentele intr-un racitor si esti gata sa iti incepi treaba.
Cum sa cureti rafturile si sertarele frigiderului
Indeparteaza si spala manual cu apa fierbinte si detergent de vase rafturile detasabile ale frigiderului. Lasa componentele din sticla sa se incalzeasca la temperatura camerei inainte de a le aduce in contact cu apa fierbinte. Altfel, s-ar putea sa crape. Acopera scurgerile de alimente cu o carpa calda si umeda timp de cateva minute pentru a se inmuia. Apoi indeparteaza-le cu un burete non-abraziv.
Cum sa cureti interiorul frigiderului
Atat interiorul frigiderului, cat si sertarele si rafturile pe care nu le poti scoate, curata-le cu bicarbonat de sodiu si putina apa. Amesteca o parte de bicarbonat de sodiu cu sapte părti de apa. Evita sa folosesti produse de curatat din comert deoarece parfumul lor se poate impregna in alimente. Sterge de sus in jos pentru a preveni murdarirea suprafetelor deja curatate. Utilizeaza o periuta de dinti sau scobitori pentru a ajunge la fisurile si crapaturile pe care nu le poti curata cu carpa. La final sterge totul cu un prosop sau cu o carpa curata.
Citeste si: Cum se curata cuptorul cu microunde corect si eficient
Cum sa elimini mirosurile neplacute din frigider
Frigiderul reprezinta un mediu favorabil pentru mirosurile neplacute. Din fericire, le poti face fata fara a utiliza produse de curatare chimice dure. Dupa ce ai clatit si uscat toate suprafetele, dezodorizeaza frigiderul umpland un recipient deschis cu bicarbonat de sodiu uscat si lasa-l pe raftul de jos. Acesta va absorbi mirosurile neplacute, asa ca pastreaza-l acolo cat timp organizezi alimentele la loc, in interiorul firgiderului.
Citeste si: Cum sa scapi de mirosul neplacut de la chiuveta din bucatarie
Cum sa cureti garnitura frigiderului
Acorda o atentie deosebita garniturii de cauciuc din jurul usii frigiderului. Trebuie curatata regulat pentru a mentine o inchidere etansa. Foloseste apa calda si sapun lichid de vase pentru a indeparta murdaria normala si un detergent pe baza de inalbitor daca observi mucegai. Clateste bine, sterge si apoi acopera sigiliul cu un strat subtire de vaselina pentru a nu-l usca.
Cum sa cureti frigiderul de mucegai
Cu mediul lor rece si uneori umed, frigiderele pot fi susceptibile la mucegai. Pentru a-l elimina evita sa folosesti produse de curatare abrazive sau pe baza de inalbitor. In schimb, amesteca o lingura de bicarbonat de sodiu intr-un litru de apa calda. Sterge suprafata mucegaita, apoi indeparteaza excesul de umiditate.
Cum sa cureti congelatorul
Opreste congelatorul, scoate alimentele din interiorul acestuia si goleste tavile de gheata. Lasa-le sa se incalzeasca la temperatura camerei apoi inmoaie-le in chiuveta plina cu apa calda si detergent de vase. Cel mai bine este sa folosesti sapun de vase fara parfum pentru a evita transferul de mirosuri inapoi in congelator, care implicit pot fi preluate de alimente. Clateste bine si asteapta sa se usuce.
Prepara o solutie din parti egale de apa fierbinte si otet sau un litru de apa fierbinte cu doua linguri de bicarbonat de sodiu. Pulverizeaza in interiorul congelatorului. Sterge congelatorul cu un burete de vase. Pentru particulele de alimente lipite, pulverizeaza solutia de curatare pe un prosop de hartie si asaza-l peste zona lipicioasă. Lasa-l sa actioneaza zece minute, apoi sterge zona. Daca este necesar, foloseste o periuta de dinti veche.
Nu uita sa stergi usa congelatorului si sigiliul din jur! Poti utiliza si in acest caz o periuta de dinti. Usuca bine interiorul congelatorului cu un prosop de hartie sau cu un prosop de vase.
Atat frigiderul cat si congelatorul trebuie curatate constant. Astfel eviti riscul aparitiei culturilor de bacterii si a mucegaiului. De asemenea, verifica regulat alimentele si arunca tot ce e expirat sau alterat.
Curatarea regulata a frigiderului la fiecare trei luni te va ajuta sa maximizezi spatiul de depozitare si sa mentii un mediu proaspat pentru alimente. Pentru sanatatea ta si a familiei tale evita utilizarea produselor dure de curatare care contin inalbitor sau alte substante ce pot fi toxice. Deci "cum sa cureti frigiderul?" nu ar mai trebui să fie o intrebare care sa iti dea batai de cap.
Pentru servicii de curatenie profesionale apelati la Conex Clean. Cititi aici despre serviciile de curatenie scari de bloc si curatenie birouri!