4 lucruri pe care trebuie sa le stii despre mucegai

Ce este mucegaiul

Mucegaiul este o ciuperca pe care o gasim atat in aer liber cat si in interior. Nimeni nu stie cate specii de ciuperci exista, dar se estimeaza ca pot exista zeci de mii pana la trei sute de mii sau mai mult. Mucegaiul se dezvolta cel mai bine in conditii calde, umede si se raspandeste si se reproduce prin intermediul unor spori. Sporii de mucegai pot supravietui in conditii de mediu, cum ar fi uscaciunea, care nu favorizeaza cresterea normala a mucegaiului.

De ce nu vrem mucegai in casa

Sporii de mucegai se pot dezvolta pe pamant si pot incepe sa colonizeze pe suprafete umede sau pot incepe sa creasca pe un burete umed sau pe ciment sau pe o multime de suprafete din baie. Practic orice suprafata umeda poate fi cuprinsa de mucegai. Mucegaiul s-ar putea sa nu fie vizibil dar ar putea mirosi.

Exista multe probleme de sanatate legate de mucegai, de aceea ne facem griji in privinta lui. Sporii de mucegai sunt considerati alergeni si pot provoca scurgeri nazale, stranut, ochi rosii, eruptii cutanate si, in cazuri mai grave, pot duce la crize de astm. Persoanele cu sistemul imunitar slabit pot fi foarte afectate de mucegai. Mucegaiul poate fi iritant, dar poate fi si toxic.

Prin urmare, daca aveti o problema serioasa de mucegai, ar trebui sa rezolvati aceasta problema cat mai repede. Mucegaiul din baie poate afecta grav sanatatea, asadar trebuie eliminat imediat. Exista o multime de problemele de sanatate asociate mucegaiului. Ar fi bine sa aflati mai multe lucruri despre ele, pentru a sti cum sa le preveniti.

Cum se curata mucegaiul

  1. Otetul este un produs care trebuie folosit nediluat, deci va fi foarte puternic. insa este exact ceea ce aveti nevoie atunci cand luptati impotriva mucegaiului. Atunci cand il folositi asigurati-va ca otetul nu deterioreaza suprafata respectiva. Nu folositi otet pe piatra naturala si pe alte suprafete sensibile

Daca puteti folosi otet, pur si simplu aplicati-l nediluat (sau otet concentrat, daca aveti) pe suprafata cuprinsa de mucegai, lasati otetul sa actioneze timp de 30 de minute si curatati puternic cu o perie. Clatiti, uscati si repulverizati cu otet, lasati-l sa se usuce. Acest lucru va ajuta la tratarea suprafetei si va impiedica reaparitia mucegaiului.

  1. Folositi inalbitor pe baza de oxigen sau peroxid de hidrogen. Puneti un amestec de 50/50 din orice inalbitor lichid pe baza de oxigen sau pulbere de peroxid de hidrogen in apa, aplicati-l pe zona cu mucegai. Lasati amestecul sa actioneze timp de 10 minute si frecati. Apoi, clatiti si repulverizati inalbitor pe baza de oxigen pe zona afectata de mucegai si asteptati sa se usuce, aerisind locul.

inalbitorul pe baza de oxigen nu este acelasi lucru cu clorul, care este o alternativa sigura si eficienta si foarte folosita.

Cum puteti evita aparitia mucegaiului

Nu este surprinzator faptul ca prevenirea este cheia. Cea mai usoara cale de a face fata mucegaiului este de a preveni formarea acestuia in primul rand.

Mucegaiul este favorizat de umiditate, deci daca puteti controla umiditatea din casa dvs., puteti controla si mucegaiul. Prin urmare, iata cateva sfaturi utile pentru a preveni aceasta problema dezgustatoare:

- Dati drumul la ventilatorul din baie, pentru a aerisi spatiul. Doar pentru asta l-ati montat in baie. Ventilatorul va contribui la eliminarea excesului de umezeala din baie, mai ales dupa dusuri. Daca nu aveti unul, lasati usa deschisa sau fereastra deschisa (daca exista).

- Curatati perdelele de dus cu regularitate. Acest lucru ajuta la reducerea reziduurilor de sapun in zona de dus care alimenteaza mucegaiul.

- Folositi gurile de aerisire care permit trecerea aerului astfel incat umiditatea sa nu se acumuleze in aceste zone

- Strangeti prosoapele umede. Puneti-le la uscat astfel incat sa impiedicati aparitia mirosului de mucegai. Daca prosoapele nu sunt uscate corect acesta apare imediat. Acelasi lucru este valabil si pentru bureti. Lasati prosoapele si buretii sa se usuce complet, astfel incat sa nu miroasa.

Nu uitati ca mucegaiul nu va aparea daca in casa dvs. nu exista umezeala. O casa uscata va impiedica aparitia mucegaiului.

Daca nu reusiti totusi sa scapati de mucegai, apelati la specialistii Conex Clean, firma de curatenie Bucuresti, care ofera servicii de curatenie birouri, servicii DDD, curatenie generala, curatare mocheta etc. Apelati cu incredere la serviciile acestei firme, caci nu veti regreta.


Joomla SEF URLs by Artio