Ghidul petelor

Exista diverse probleme care trebuie clarificate, astfel incat petele de pe haine sa nu fie imposibil de scos.

Daca nu scoatem la timp petele de pe haine, acestea se impregneaza mai tare in fibrele articolelor de imbracaminte, fiind mai greu de indepartat. Cel mai bine este sa curatam imediat imbracamintea, de indata ce observam ca s-a patat.

insa, este important sa nu frecam petele atunci cand incercam sa le scoatem. Petele nu ar trebui  frecate, deoarece murdaria va patrunde si mai tare in tesatura articolelor de imbracaminte.

Este mai usor sa indepartam petele daca intoarcem hainele pe dos.

Trebuie sa curatam petete intotdeauna cu miscari circulare, dinspre exterior spre centru.

Curatarea fiecarui tip de pata

Pentru a aborda corect curatarea unei pete, trebuie sa stim ce tip de pata este. In viata noastra de zi cu zi vom gasi trei tipuri de pete principale: tanin, grasime si sange. Dar, in plus, inainte de a ne apuca de spalat, va trebui sa cunoastem tipul de tesatura patata. Petele de pe o camasa de bumbac nu se elimina la fel ca in cazul unei batiste de matase.

Pete de tanin sau de grasime

Taninurile sunt polimeri complexi responsabili pentru colorarea numeroaselor plante. Traim cu acesti polimeri in fiecare zi. Ei suntem cei vinovati de culoarea caracteristica a unor alimente precum vin, fructe, sos de rosii, ciocolata sau ceai. In plus, taninurile fac dificila indepartarea petelor. Petele de grasime includ toate tipurile de uleiuri si unturi. Procedura este aceeasi pentru ambele tipuri de pete, dar este diferita pentru fiecare tip de imbracaminte.

 imbracaminte din bumbac, in si fibre sintetice conventionale

Trebuie aplicata o substanta de indepartare a petelor direct pe zona patata.

Deschidem robinetul de apa calda, asteptam sa se infierbante foarte bine apa si plasam zona patata sub jetul de apa, astfel incat apa sa cada cu presiune pe pata. Lasam haina sa se inmoaie. Daca pata nu a disparut complet, repetam operatiunea pana cand pata dispare. Apoi, punem imbracamintea in masina de spalat cu restul rufelor.

Matase, lana si articole sintetice delicate

Aplicam o substanta de indepartare a petelor direct pe zona patata.

Umplem un lighean cu apa calda, adaugam detergent. inmuiem articolul de imbracaminte in aceasta solutie, apoi il spalam la mana. Daca pata a iesit complet, stoarcem cu grija articolul de lana si il punem la uscat.

Atunci cand spalam un articol de imbracaminte din matase, trebuie sa avem mare grija, deoarece matasea este un material care se deterioreaza usor.

Trebuie sa inmuiem imbracamintea in apa calda pana cand este complet scufundata. O spalam cu grija, apoi o stoarcem pentru a elimina excesul de apa.

Pete de sange

Petele de sange sunt deosebit de dificil de indepartat. Nu putem aplica apa calda pe ele, deoarece sangele se poate impregna si mai mult in fibrele tesaturii. In cazul in care patam de sange un articol de imbracaminte de matase sau lana, trebuie sa renuntam sa le spalam acasa, trebuie sa mergem cu ele direct la curatatorie. Pentru restul hainelor trebuie sa urmam pasii urmatori.

Aplicam o substanta de indepartare a petelor direct pe zona colorata.

Deschidem robinetul de apa rece si asezam zona patata sub jetul de apa, astfel incat apa sa cada cu presiune pe pete. Lasam haina sa se inmoaie.

Daca pata nu a disparut complet, repetam procesul pana cand dispare complet. Daca nu putem folosi apa calda, va trebui sa repetam operatiunra de mai multe ori. Apoi, punem haina in masina de spalat cu restul rufelor.

Pete vechi sau pe care nu le-am putut elimina

Pentru a curata petele vechi de pe haine (pete pe care nu le-am curatat la timp), este mai bine sa folosim apa oxigenata. O aplicam pe pata dupa inmuierea hainelor in apa fierbinte. Este sigura pentru toate culorile si este o alternativa buna de inalbire. Desigur, nu o putem folosi pentru a curata matasea sau lana.

Daca vrem sa scoatem pete de pe diverse suprafete din casa. Daca vrem sa facem o curatenie exemplara in casa, trebuie sa apelam la profesionisti. Conex Clean, firma de curatenie profesionala din Bucuresti.

, este pregatita sa-si trimita specialistii pentru a ne ajuta sa eliminam toate petele nedorite si pentru a face o curatenie impecabila.

Cu o vasta experienta in spate, specialistii Conex Clean stiu exact ce solutii sa foloseasca pentru a curata cum se cuvine orice urma de murdarie. Prin urmare, ei reprezinta alegerea ideala atunci cand avem nevoie de servicii de curatenie generala, curatenie dupa constructor, curatare mocheta, curatenie birouri 

etc.

Conex Clean este solutia la indemana oricui!


Joomla SEF URLs by Artio