WhatsApp

Curatenie in firme: igienizare sau dezinfectare?

In orice mediu ne-am afla ne dorim sa ne bucuram de spatii curate, dar uneori nu reusim sa obtinem rezultatul dorit si comitem greseli deoarece nestiind diferenta dintre igienizare si dezinfectare nu stim ce sa alegem.

Igienizarea si dezinfectarea sunt doua activitati diferite, dar din cauza lipsei de cunostinte nu stim care este diferenta sau cand sa utilizam o tehnica sau alta. Igienizarea este un proces care consta in eliminarea mizeriei prezente pe o suprafata sau spatiu, in timp ce dezinfectarea are in vedere eliminarea tuturor microorganismelor si germenilor.

Igienizare

Igienizarea ne permite sa ne asiguram ca spatiile in care ne desfasuram activitatea sunt mereu in stare buna si ne confera confortul necesar pentru a putea lucra intr-un spatiu curat.

Igiena este importanta deoarece ne confera bunastare, dar si din urmatoarele motive:

- se diminueaza probabilitatea sa ne imbolnavim.

- curatenia prelungeste viata utila a mobilierului si aparatelor electrice.

-imbunatateste imaginea locului in care ne desfasuram activitatea.

- cei care vin in vizita la firma sunt placut impresionati de fiecare data si se simt mult mai comod.

Sarcinile in ceea ce priveste curatenia sunt fundamentale cand vine vorba de industria alimentara sau oricare alta firma care are in vedere manipularea alimentelor precum restaurante, baruri sau servicii de catering.

In acest caz, folosirea produselor de curatenie, dar si a materialelor si instrumentelor adecvate trebuie luata in calcul avand in vedere ca, altfel, nu vom obtine rezultatul asteptat.

In primul rand, trebuie curatate toate suprafetele, mobilierul si celelalte ustensile. Planificarea este fundamentala pentru a ne putea asigura ca se realizeaza periodic.

Dezinfectare

Exista zone unde probabilitatea de a se acumula bacterii este mai mare si, prin urmare, pot fi de mare risc pentru sanatatea persoanelor. Exemple de astfel de zone sunt bucataria, baile sau birourile, locuri care vor trebui dezinfectate bine pentru a ne asigura ca exista conditii optime de igiena.

Aceste locuri trebuie igienizate si dezinfectate frecvent pentru a elimina orice urma de bacterii care se pot acumula si pune sanatatea in pericol.

Sarcinile de dezinfectare trebuie sa inceapa folosind produse chimice specifice pentru atingerea obiectivului avand in vedere ca au proprietati antibacteriene, antifungice si germicide care asigura eliminarea microorganismelor nocive pentru sanatatea noastra.

Un bun produs dezinfectant are un actiune ampla, adica probabilitatea de a elimina agenti patogeni este mai mare. O alta caracteristica a unui dezinfectant bun este faptul ca nu este toxic si nici nu are componente corozive, adica poate fi usor utilizat de catre persoanele care dezinfecteaza.

Importanta ordinii

Pentru a obtine un rezultat potrivit este important de tinut cont de ordinea in care sunt realizate sarcinile si sa folosim produsele si instrumentele indicate atat pentru igienizare, cat si pentru dezinfectare.

In primul rand, trebuie facuta ordine in spatiul care urmeaza a fi igienizat, astfel va fi mult mai usor de realizat igienizarea. Apoi trebuie utilizat un produs de curatat urmarind instructiunile de folosire.

Odata terminata igienizarea trebuie utilizat un produs dezinfectant pentru eliminarea bacteriilor si germenelor de pe suprafata. Spatiile precum baile, birourile si bucatariile trebuie dezinfectate.

Dupa cum se poate observa, atunci cand vorbim despre curatenie in firme sau in orice alt spatiu in care ne aflam, atat igienizarea, cat si dezinfectarea sunt importante. Din acest motiv, nu putem alege fie igienizare, fie dezinfectare. Este indicat ca atunci cand se face curatenie sa se si igienizeze spatiul, sa se si dezinfecteze.

insa pentru a obtine un rezultat de cea mai buna calitate este foarte important sa apelam la profesionisti in curatenie. Adica sa contactam o firma de curatenie profesionala din Bucuresti.

 precum este Conex Clean.

Profesionistii in curatenie de la Conex Clean intervin prompt ori de cate ori sunt solicitati pentru a igieniza si dezinfecta orice spatiu folosind metode inovatoare de igienizare, dezinfectare si nu numai, impreuna cu echipamente si produse de cea mai buna calitate intrebuintate pentru ca rezultatul sa fie unul care sa depaseasca asteptarile clientilor.

Conex Clean este firma care ofera servicii de curatenie birouri.

, curatenie dupa constructor, curatare mocheta, servicii DDD (dezinsectie, dezinfectie si deratizare) de cea mai buna calitate chiar si atunci cand nimeni nu se uita, deoarece scopul lor este de a respecta si multumi clientul in orice clipa.

Conex Clean da mereu dovada de promptitudine, flexibilitate in stabilirea ofertelor si corectitudine in relatiile de afaceri. Prin urmare, este un partener de incredere pe care oricine se poate baza cand vine vorba de curatenie exemplara.


Joomla SEF URLs by Artio