Cum ingrijim parchetul

Daca podeaua dvs. este din lemn si vreti sa stiti cum sa o curatati in mod corespunzator, va vom dezvalui cele mai bune sfaturi despre cum sa curatam parchetul.

In prezent, parchetul este unul dintre cele mai solicitate materiale pentru podelele casei. Aspectul sau frumos si confortul oferit, a facut ca acest material sa cunoasca o evolutie importanta. Aceasta, la randul sau, a dus la aparitia diferitelor tipuri de parchet, care se adapteaza la caracteristicile spatiului unde este montat.

Atunci cand alegem intre un tip de parchet sau altul, trebuie sa luam in considerare caracteristicile meteorologice ale locului sau tipul de utilizare a spatiului in care acesta va fi montat.

Unul dintre marile mituri care exista in legatura cu acest material se refera la curatarea sa. Fiecare persoana are propriul truc, dar  curatarea parchetului este o parte esentiala a intretinerii sale. Prin urmare, nu ar trebui sa incercam foarte multe trucuri.

  Cum curatam parchetul: trebuie avut grija la excesul de apa

Nu este recomandat ca lemnul sa aiba pare de multa umiditate. Este indicat sa curatam parchetul cu un mop umed si cu apa calda. De asemenea, ar fi bine sa utilizam un singur mop pentru acest tip de podea, deoarece contactul cu alte produse mai agresive ar putea deteriora pelicula parchetului.

  Cum curatam parchetul: mitul otetului

Este curios cati oameni recomanda utilizarea otetului pentru curatarea acestui tip de podea. Expertii spun ca aceasta substanta nu este benefica pentru aceste suprafete. Motivul este simplu: otetul provoaca uzura stratului de lac al parchetului. Cand aplicam otet diluat in apa, rezultatul ne poate surprinde prin luminozitatea imediata, dar pe termen lung afectam rezistenta acestui material.

  Cum curatam parchetul: produse specializate

Asa cum am discutat mai devreme, trebuie sa fim foarte atenti cu produsul pe care il folosim pentru a curata parchetul. Acele produse cu continut ridicat de amoniac sau produse de curatare, cum ar fi inalbitorul, cum ar fi otetul, indeparteaza stratul de lac al acestui material. Acest strat este cel ce protejeaza lemnul de daunele cauzate de folosirea indelungata si de pasi.

Din acest motiv, daca dorim sa stim cum sa curatam parchetul, trebuie sa avem in vedere ca ar trebui sa investim in produse specializate in curatarea acestui tip de podea.

  Cum curatam parchetul pas cu pas

PASUL 1. Pentru a preveni patrunderea murdariei in lemn, trebuie sa efectuam o curatare zilnica generala cu un aspirator sau cu un mop moale. Daca dorim sa folosim o matura, parul acestuia trebuie sa fie moale, pentru a nu deteriora stratul de lac al parchetului.

PASUL 2. Daca exista o pata anume, putem folosi o carpa usor umeda pentru a sterge pata.

PASUL 3. O data sau de doua ori pe saptamana, este indicat sa curatam parchetul cu un produs special pentru parchet. Inainte de a curata parchetul trebuie sa stoarcem foarte bine mopul.

PASUL 4. O data pe luna putem aplica un produs special pentru a da luminozitate podelei, protejand si ingrijind stratul cel mai superficial al lacului. Trebuie sa evitam sa aplicam ceara, deoarece va atrage murdaria care va fi greu de indepartat.

Daca urmam acesti pasi, ingrijirea parchetului va fi usoara, iar el isi va pastra aspectul frumos mai mult timp.

  Cum curatam parchetul: conservare

Nu este important sa stim doar cum sa curatam parchetul, ci si cum sa prevenim deteriorarea prematura a sa.

Primul pas este sa punem autocolante pe picioarele mobilei. Daca mutam mobilierul putem zgaria parchetul.

Urmatorul truc are legatura cu zonele de sosire si cu zonele de trecere. Adica, intrarea in casa este un loc unde se va aduna foarte multa mizerie de pe strada. In plus, in zilele ploaiase, aceasta zona se va uda. De aceea, este indicat sa punem covorase pentru a ne curata incaltamintea inainte de a intra in casa.

 Pantofii si platformele cu toc inalt pot fi o cauza a urmelor. De asemenea, trebuie sa fim atenti la eventualele pietre care se lipesc de talpa pantofului. Acestea sunt mari dusmani ai parchetului, deoarece pot cauza zgarieturi serioase.

Daca in ciuda acestor sfaturi nu ne descurcam cu ingrijirea parchetului, cea mai buna solutie este sa apelam la o firma de curatenie profesionala din Bucuresti.

. Conex Clean este mereu pregatita sa intervina cand este nevoie.

Specialistii sai au vasta experienta in curatenie si ofera calitate chiar si atunci cand nimeni nu se uita. Acestia presteaza servicii de curatenie generala, curatenie birouri.

, curatenie dupa constructor etc.

Conex Clean reprezinta solutia ideala pentru o curatenie impecabila!


Joomla SEF URLs by Artio