WhatsApp

Intretinerea covoarelor din lana si matase - Top sfaturi utile

Covoarele mereu reprezinta o problema. Covoarele transforma locuinta intr-un spatiu intim si elegant, dar sunt greu de curatat si intretinut. Acestea se murdaresc foarte repede si atrag acarienii, determinand aparitia alergiilor. Ce se poate face? Iata cateva trucuri pentru intretinerea covoarelor de lana si matase.

Trucuri pentru intretinerea covoarelor de lana

Covoarele de lana sunt obiecte de decor foarte frumoase. Rezistenta si moale, lana este materialul ideal pentru covoare. Merita sa investiti in covoare de lana daca stiti cum sa le intretineti. Covoarele dvs. vor arata frumos o lunga perioada de timp daca veti urma sfaturile noastre.

Cum sa elimini petele de pe covoarele de lana

Petelor ar trebui sa li se acorde o atentie deosebita pentru a preveni deteriorarea permanenta a covoarelor de lana. De asemenea, este important sa utilizati metodele corecte de curatare, care nu va vor deteriora covoarele de lana. Utilizati urmatoarele sfaturi pentru a elimina petele de pe covoarele de lana.

Pentru a indeparta petele de cerneala, amestecati o lingurita de detergent de vase cu apa. Stergeti pata cu o carpa inmuiata in acest amestec.

Pentru a indeparta petele de grasime, asigurati-va ca mai intai eliminati orice urma de mancare solida. Utilizati o solutie preparata dintr-o lingura de detergent de vase adaugata in apa si stergeti pata cu o carpa inmuiata in aceasta solutie. Apoi, uscati zona umeda.

Daca animalul dvs. de companie a facut mizerie pe covorul de lana, nu va temeti. Mai intai, stergeti mizeria pentru a elimina excesul de lichid. Apoi amestecati detergent de vase, otet alb si apa. Stergeti mizeria cu aceasta solutie.

Cititi si: Tips & Tricks: Cum sa mentii casa curata daca ai un animal de companie

Pentru a elimina urmele de marker de pe covorul de lana, folositi o solutie de curatat covoare. Functioneaza cel mai bine. Aplicati putina solutie pe o carpa si stergeti pata. Apoi, folositi apa calda pentru a elimina solutia de curatat si urmele de pe covor.

Inainte a indeparta noroiul, asigurati-va ca nu exista urme de noroi uscat pe covor. Daca pata este inca destul de umeda, eliminati lichidul in exces folosind o carpa uscata sau un prosop de hartie. Apoi, aplicati pe pata o solutie preparata din detergent de vase si apa. Folosind o carpa stergeti pata, apoi uscati zona umeda.

Pentru a elimina o pata de vin rosu, eliminati lichidul in exces folosind un prosop de hartie. Apoi, amestecati detergent de vase, otet alb si apa pentru a crea o solutie pentru scos pete. Pulverizati pe pata sau curatati pata cu acest amestec. Frecati pata pana cand o indepartati.

Trucuri privind intretinerea covoarelor de matase

Covoarele de matase au o stralucire naturala si textura neteda, moale, care nu se compara cu a altor materiale. Compusa in mare parte dintr-o proteina numita fibroina, matasea este, de asemenea, surprinzator de puternica.

Covoarele de matase trebuie protejate in permanenta pentru a nu avea probleme cu ele. Nu le asezati in camere cu trafic intens sau unde exista se pot varsa des lichide. In caz contrar, veti fi nevoiti sa le curatati des si astfel se vor deteriora.

De asemenea, nu asezati covoarele de matase in lumina directa a soarelui, deoarece se pot decolora, iar fibrele de matase se pot deteriora .

Trebuie sa aspirati frecvent covoarele de matase, pentru a nu permite ca murdaria sa patrunda in fibre. Cu toate acestea, retineti ca nu ar trebui sa utilizati o perie pentru a indeparta murdaria. O alta alternativa sigura este sa scoateti covorul de matase afara si sa-l bateti pentru a indeparta praful si murdaria. Daca il scoateti afara, de asemenea, se va aerisi.

Cand curatati covoarele de matase nu:

  • folositi apa calda sau abur, caldura poate micsora matasea;
  • nu frecati covoarele, pentru a evita deteriorarea fibrelor;
  • nu aplicati clor pe covoarele de matase, deoarece clorul va decolora covorul si va distruge fibrele;
  • nu bagati covoarele in apa;

Pentru pete serioase, nu ezitati sa apelati la o firma de curatenie. Specialistii in curatenie va vor curata covoarele fara a le deteriora.

Pentru petele mai putin serioase, puteti prepara o solutie in casa. Atunci cand pe covor au aparut pete, este indicat sa actionati cat mai repede. Nu asteptati sa se usuce pata lichida inainte de a incerca sa o indepartati.

Utilizati mai intai un prosop de hartie pentru a elimina lichidul in exces. Nu frecati sub nicio forma covorul.

Amestecati intr-o sticla cu pulverizator parti egale de apa si otet, asigurandu-va ca solutia este rece sau cel mult calda. Pulverizati solutia pe zona patata si stergeti cu grija. Repetati acest procedeu pana cand pata a fost complet eliminata. Apoi, lasati covorul sa se usuce in mod natural.

Contactati-i pe specialistii Conex Clean, firma de curatenie de top din Bucuresti, pentru a va da cele mai bune sfaturi in ceea ce priveste curatenia. Acestia va ofera cele mai bune servicii de curatenie birouri, curatenie generala, curatare mochete etc. Contactati acum Conex Clean pentru informatii suplimentare si preturi.


Joomla SEF URLs by Artio