WhatsApp

La cat timp spalam pernele

Pernele sunt lucruri foarte personale. Exista o multime de persoane care indiferent unde pleaca isi iau perna cu ele, caci nu pot dormi decat pe ea. Perna ne ofera confort si relaxare.

Dormim pe perne in fiecare zi. Le folosim adesea, uneori chiar si ca saltea sezut, dar de multe ori uitam ca pernele se imbiba cu praf, se murdaresc si este important sa le spalam, asa cum facem cu lejeriile de pat, cu fetele de perna etc.

Desi le infatam, in cele din urma in perne se aduna praf, bacterii si chiar par sau piele moarta. O perna murdara poate fi o sursa clara de bacterii.

Perna nu se spala la fel de usor ca cearceafurile sau fetele de perna. In primul rand, inainte de a le spala ar trebui sa ne uitam la eticheta cu instructiunile de spalare pentru a vedea daca pot fi puse in masina de spalat sau nu.

In cazul in care le spalam la mana, cel mai indicat este sa le putem fie intr-un lighean, fie intr-o cada. Acolo incap fara probleme. Le acoperim cu apa si le spalam cu detergent manual. Daca perna este facuta din pene sau din materiale sintetice, este bine sa utilizam detergenti neutri si apa calda. Lasam pernele la inmuiat circa 15 minute, astfel incat sa se inmoaie bine si sa se indeparteze toata mizeria. Le clatim bine si le lasam sa se usuce complet, cel mai bine in aer liber, daca se poate.

Unele perne pot fi spalate in masina de spalat. Cel mai bine este sa nu le amestecam cu alte articole de imbracaminte si, in cazul in care acestea sunt perne mari, sa le spalam una cate una, sa nu umplem tamburul masinii noastre de spalat la maxim.

Pernele din latex sau viscoelastice sunt fabricate din material hipoalergenic tratat contra acarienilor si bacteriilor, astfel incat frecventa lor de spalare poate fi mult mai mica. Este indicat sa nu le spalam foarte des sau chiar deloc, cu exceptia cazului in care observam o pata. Nu trebuie sa uitam niciodata ca aceste tipuri de perne nu se spala la masina, ci manual.in ceea ce priveste frecventa lor de spalare, tot la cateva luni ar fi bine sa le spalam (2 sau 6 luni).

De asemenea, acestea trebuie sa poarte huse de protectie cu fermoar, care ar trebui sa fie spalate cel putin o data pe luna.

Pentru ca pernele sa fie mereu perfecte, spalarea lor ar trebui sa se transforme in rutina. Este bine sa le spalam la fiecare cateva luni, deoarece sunt o sursa de acarieni si bacterii. Prin spalarea lor la fiecare cateva luni ele vor fi mai suave, praful acumulat va disparea, iar pernele vor mai curate.

Nu este necesar sa spalam perna atat de des ca fata de perna, dar nu trebuie sa uitam ca petrecem in jur de opt ore in fiecare zi respirand pe ele. Din aceasta cauza, pernele reprezinta o cultura ideala de ciuperci, acarieni si unele bacterii, care isi fac propriul ecosistem.

Cu toate ca nu trebuie spalate decat o data la cateva luni, este bine sa le spalam si dupa ce am scapat de o boala virala precum gripa.

Pe masura trecerii timpului si a spalarilor, umplutura pernelor se deterioreaza. Asa ca, cu cat le spalam mai des, cu atat mai repede va trebui sa le schimbam cu altele noi, mai moi si mai pufoase. inlocuirea lor ar trebui facuta dupa o anumita perioada de timp.

Daca nu vrem sa pierdem timpul cu spalatul pernelor, cea mai buna solutie este sa le ducem la o firma specializata in spalarea pernelor. Acelasi lucru este valabil si in cazul pernelor decorative de pe canapele sau scaune de la birou.

De asemenea, daca dorim sa facem curatenie generala in birouri, cea mai buna solutie este sa apelam la o firma de curatenie din Bucuresti, specializata in curatenie birouri si nu numai.

De ce vom avea parte daca apelam la o astfel de firma? De servicii de cea mai buna calitate, de personal foarte bine instruit, de garantie 100% la servicii, de promptitudine si corectitudine. Dupa cum se poate observa merita sa lasam curatenia pe mana unor profesionisti ca cei de la Conex Clean.


Joomla SEF URLs by Artio