Tehnici de curatat: caracteristicile si aplicatiile acestora

Curatenia este esentiala pentru a mentine o igiena minima care ne permite sa ne bucuram de un mediu curat atat in propria ​​casa, cat si in locurile publice. Se poate face personal sau prin angajarea unei firme curatenie profesionala. Daca este vorba despre o companie mare, este indicat sa se apeleze la o firma de curatenie profesionala din Bucuresti,precum Conex Clean, capabila sa foloseasca tehniciprofesionale de curatenie.

Tehnici profesionale de curatat

In functie de situatie si de locul care trebuie curatat, caracteristicile fiecarei tehnici de curatat variaza si sunt adaptate situatiilor. De exemplu, in cazul spitalelor, curatenia este complet diferita de cea facuta intr-un birou, deoarece necesita tehnici mult mai specifice pentru eliminarea mizeriei si prevenirea riscului de transmitere a diferitelor boli.

Tehnici de curatat cu abur uscat

Aceasta tehnica de curatat elimina aburul cu doar 5% apa si, datorita temperaturilor ridicate la care functioneaza, este posibila curatarea, degresarea si dezinfectarea fara niciun fel de produs chimic. Trebuie sa fie facuta de profesionisti instruiti sa foloseasca o astfel de masina de curatat cu aburi.

Tehnici de curatat cu apa sub presiune

Acest tip de tehnica de curatat este destinata curatarii si dezinfectiei masinilor industriale. Nu este un proces foarte ecologic, deoarece foloseste mai multa apa pentru functionarea sa si exista un numar mai mare de deseuri.

Tehnici de curatat cu ultrasunete

Aceasta tehnica de curatat este cea mai utilizata in companiile din sectorul de servicii, precum cel automobilistic sau farmaceutic. Este o tehnica destul de complexa in timpul careia obiectele ce urmeaza a fi curatate sunt expuse unui proces de micro-explozie a unui lichid. Cu aceasta tehnica de curatat puteti curata atat inauntru, cat si in afara. De obicei este folosita cu detergenti biodegradabili.

Tehnica de dezinfectare cu produse chimice

In mod normal, produsele chimice sunt compuse din peroxid de hidrogen, clor, etanol si alcool si sunt de obicei foarte periculoase. Prin urmare, este necesar ca utilizarea sa se faca cu mare grija.

Tehnici de curatat prin dezinfectie cu clor

Companiile de curatenie folosesc adesea clor pentru a dezinfecta diferite suprafete. Puteti adauga otet alb si, impreuna cu acesta, clorul devine un dezinfectant mult mai eficient. in niciun caz nu se poate amesteca clorul cu alte produse chimice. Clorul este foarte eficient impotriva bacteriilor si a virusilor, dar aceste substante pot irita pielea persoanelor care intra in contact cu ele si sunt chiar corozive pentru metal.

Tehnici de curatat cu ozon

Prin intermediul acestei tehnici, se elimina mirosurile, se purifica aerul si mediul ambient, se previn bolilor contagioase si are loc o mai buna conservare a calitatii alimentelor. in plus fata de puterea de dezinfectare, ozonul este inodor, incolor si insipid si, in comparatie cu clorul, ca dezinfectant este foarte eficient si rapid. Are efect de eliminare totala a bacteriilor si a virusilor, un efect fungicid si un efect sporicid. Multi oameni cred ca cu un odorizant de aer vor evita mirosurile, dar in realitate cu aceasta tehnica nu se obtine un aer complet nou. Nici cu un aer conditionat si un odorizant de aer acest aspect nu se rezolva.

Dezinfectie la nivel inalt

Este folosita pentru a curata materialul care a fost in contact cu membranele, mucoasele sau pielea. Aceasta dezinfectie poate fi efectuata prin doua metode: dezinfectia manuala prin imersie sau utilizarea masinilor care dezinfecteaza automat. Aceasta dezinfectie se desfasoara in spitale sau centre medicale unde trebuie sa existe un nivel ridicat de control al curateniei pentru a asigura igiena tuturor pacientilor si medicilor. Tehnica de curatat prin intermediul dezinfectiei la nivel inalt poate fi realizata numai in zone bine aerisite si unde nu exista pacienti. inainte de dezinfectarea intregii zone, materialele si zona trebuie spalate bine.

Cu toate acestea, in plus fata de tehnicile de curatat profesionale care contribuie la o curatenie temeinica, nu putem uita tehnicile care pot fi folosite in casa. Tehnica de curatenie generala cunoscuta in intreaga lume se bazeaza pe patru pasi simpli:

Inainte de a incepe curatenia: Toata murdaria trebuie indepartata, se aeriseste camera pentru a pentru a putea lucra mai tarziu. Curatati pardoseala, indepartati praful, strangeti scaunele sau alte obiecte...

Curatenia ca atare: Se alege produsul provit pentru curatarea zonei si se freaca bine orice zona.

Clatire: Se clateste zona curatata cu multa apa si cu o carpa, se indeparteaza tot sapunul ramas, folosind multa apa.

Uscare: Este indicat sa se usuce zonele curatate cu hartie si nu cu o carpa sau laveta, deoarece acestea nu sunt cu adevarat curate si pot murdari din nou zona curatata.

De asemenea, este indicat sa se apeleze dupa cum am precizat la inceputul articolului, la Conex Clean. Specialistii in curatenie de la aceasta firma vor oferi servicii de curatenie in apartamente si case, servicii de curatenie birourietc., de inalta calitate pentru un rezultat impecabil.


Joomla SEF URLs by Artio