WhatsApp

Trucuri despre curatenia fatadelor

Fatada este cartea de vizita a unei cladiri, astfel incat pentru a mentine o imagine buna este necesar sa se curete periodic.

Petele inestetice, mucegaiul, poluarea, excrementele de pasari si conditiile climatice, printre altele, fac ca peretii principali ai cladirilor sa-si piarda aspectul frumos. Aceste probleme pot fi rezolvate cu o curatare temeinica partiala sau totala a fatadelor.

Pe de alta parte, jgheaburile plasate prost contribuie la aparitia petelor, in unele zone in care in apa care se scurge se aduna praf si alte mizerii, murdarind cladirile in partea de mijloc si de sus.

In zonele inferioare ale cladirilor se gasesc, de asemenea, pete de urina si alte ramasite organice, care pot fi foarte greu de indepartat atunci cand curatati fatadele.

In acest articol va vom spune cum sa eliminati diferite tipuri de murdarie de pe peretii casei si, de asemenea, care sunt cele mai frecvente proceduri profesionale in curatarea fatadelor.

 

Cum eliminati eflorescentele atunci cand curatati fatadelor.

Eflorescenta este un fenomen fizic care produce un reziduu ce contine sare pe suprafete de caramida, beton, pietre naturale care genereaza pete de culoare albicioasa sau cenusie.

Pentru a elimina acest tip de pete de sare atunci cand curatati fatadele, care pot fi produse de aceleasi substante chimice sau alte tipuri de expunere la apa dura, exista diferite metode in functie de tipul de material care trebuie curatat.

In orice caz, procedeul cel mai putin riscant consta intotdeauna in frecarea fatadei in vederea indepartarii petelor de pe perete, cu ajutorul unei perii cu peri tari.

O alta solutie de curatare pe care o puteti incerca, in functie de materialul fatadei, se prepara dintr-un amestec de sapun delicat si apa. Se inmoaie in acest amestec o perie si se freaca pata, apoi se clateste doar cu apa.

In cele din urma, in cadrul proceselor umede, puteti utiliza si o masina de curatat cu presiune, proiectand apa pe pete pentru a le elimina definitiv.

Exista si alte produse, cum ar fi otetul si substantele chimice care pot ajuta in cazul petelor mai rezistente, dar trebuie sa stiti efectele pe care aceste tratamente le pot avea asupra fiecarui tip de material, deci nu va recomandam sa le folositi daca nu sunteti complet siguri.

Cum eliminati graffiti-ul cand curatati fatadele

Exista din ce in ce mai multi pigmenti care sunt mai greu de indepartat de pe suprafetele poroase ale peretilor cladirilor. Atunci cand curatati fatade de acest tip, este mai bine sa cereti mai multe informatii despre cat costa diversele servicii oferite de firmele de curatenie specializate in fatade, pentru a obtine garantiile necesare.

Dar daca incercati sa curatati graffiti-ul pe cont propriu, puteti incerca sa il frecati cu o perie de par din aluminiu, efectuand un test anterior intr-o zona mai putin vizibila, pentru a verifica daca nu afecteaza materialul fatadei.

Pe piata exista diferiti solventi pentru a elimina graffiti-ul, dar, asa cum am spus, este foarte important sa cunoasteti tipul pigmentilor utilizati in realizarea graffiti-ului si reactia pe care produsul o poate declansa asupra materialului fatadei, informatii care se obtin numai prin cunostinte si experienta profesionala.

Cum eliminati petele de rugina atunci cand curatati fatadele

Acest tip de pete care apar pe fatade sunt, de obicei, foarte persistente, motiv pentru care este nevoie de produse chimice pentru a le elimina.

In acest caz, puteti aplica inalbitor intr-un punct foarte mic de pe suprafata si pentru a vedea reactia asupra materialului, apoi clatiti cu apa, inainte de a aplica pe intreaga zona patata.

Cum eliminati petele de mucegai atunci cand curatati fatadele.

Pentru a elimina mucegaiul si ciupercile pe o fatada, trebuie sa asteptati sa se usuce, profitand de zilele insorite pentru a o curata cu o perie cu peri tari. Frecati fatada pana cand ramasitele uscate dispar.

Puteti utiliza si un produs fungicid specific pentru curatarea fatadelor cu acest tip de pete. Pentru a elimina petele aplicati produsul conform instructiunilor si lasati-l sa actioneze. In final, indepartati-l scoateti-l cu apa sub presiune sau clatiti fatada folosind alte mijloace.

Exista produse fungicide care, pe langa faptul ca dau culoare fatadelor vopsite, le protejeaza de ciuperci si mucegai, fiind o buna solutie pentru acest tip de pereti.

Exista multe trucuri pentru curatarea fatadelor, care sunt cunoscute cel mai bine de o firma de curatenie profesionala din Bucuresti. Este vorba de Conex Clean, o firma cu experienta in domeniul curatenie.

Specialistii sai ofera si servicii de curatenie birouri, curatenie mocheta, ii servicii DDD etc. Conex Clean reprezinta oricand solutia unei curatenii perfecte.


Joomla SEF URLs by Artio