Care sunt cele mai bune aspiratoare inteligente?

Lipsa timpului si dorinta de a avea case curate ne determina adesea sa cautam produsele aferente curateniei care sa ne usureze munca si sa scurteze durata de timp si efort depusa. Astazi se pune mare pret pe aspiratoarele autonome, iar cand spunem ca pretul e mare, nu o facem tocmai in sens figurat.

Da, exista modele de aspiratoare autonome care fac aproape toata treaba singure, insa pretul este unul pe masura, raportat la tehnologia folosita si la rezultatele oferite.

Aspiratoarele autonome

Aspiratoarele autonome moderne, precum Xiaomi sau Roomba, fac curatenia mai usoara, cu atat mai mult cu cat acestea sunt programabile sa execute curatarea spatiului conform unor “harti” predefinite de utilizatori (practic o harta a casei). Aspiratorul Xiaomi Roborock, spre exemplu, foloseste aplicatia My Home pentru a permite utiizatorilor sa defineasca spatiile care trebuie curatate din interiorul caselor lor, dar si intervalele de timp in care doresc sa fie programata curatenia. Pe scurt, un astfel de robot poate fi folosit in deplina siguranta chiar si daca esti la sute de kilometri departare de casa.

Ce ofera aspiratoarele autonome?

Aspiratoarele autonome Xiaomi Roborock sunt extrem de cunoscute in special datorita faptului ca ofera posibilitatea de a alege varianta de curatenie dorita. Produsul este disponibil nu doar in culori diferite (aspect irelevant dealtfel) ci si in variante de curatare diferite. Astfel, Roborock S5 este un aspirator de praf programabil, care poate fi folosit fara probleme chiar si pentru covoare si praguri inalte, in vreme ce Roborock S6 este un aspirator de praf dotat cu functie de curatare prin spalare, avand incorporata in acest sens o laveta speciala.

Fireste, pentru ca nu vorbim despre o curatare profesionala cu abur, cu aparate specializate, asa cum s-ar intampla daca ai apela la o firma de curatenie din Bucuresti, produsul este astfel mai potrivit locuintelor individuale, ca un plus in ceea ce priveste curatenia zilnica.

Acelasi lucru se intampla si in cazul aspiratoarelor Roomba, o gama la fel de bine cotata in ceea ce priveste curatenia. Produsele pot face curatenie pana la un nivel mediu-profesional, fiind totusi o masura in plus, un ajutor in ceea ce priveste curatenia, insa nu vor lasa posibilitatea utilizatorilor de a curata in profunzime, asa cum s-ar intampla in cazul curatarii cu aparate profesionale.

Curatenia este importanta si da, uneori ne poate solicita foarte mult, rapind din timpul pretios de zi cu zi. Important este faptul ca solutiile exista, iar alegerile le putem face in functie de acestea. Aparatele autonome isi au in mod cert avantajele lor, la fel cum si curatarea profesionala le are fara doar si poate. Serviciile pot fi imbinate sau nu, insa finalitatea este aceeasi: avem nevoie de curatenie si igiena, pentru ca in acest fel ne putem crea un mediu sigur si igienic in care sa traim. Citeste mai jos care sunt top 10 aspiratoare inteligente, in functie de parerile clientilor. Daca te intereseaza sa cumperi si un purificator de camera, iti recomandam si Top 10 purificatoare de camera in 2020.

Top 10 aspiratoare autonome inteligente:

Robot de aspirare Philips SmartPro Easy FC8794/01

10. Robot de aspirare Philips SmartPro Easy FC8794/01

Caracteristici: sistem de curatare in trei etape, inclusiv functia de stergere umeda, patru moduri de curatare pentru a se adapta la diferite zone, filtru EPA12 ultraigienic, baterie Li-Ion puternica pentru durata de functionare de 105 min.
Recenzii clienti: Aspira foarte bine in toate cele trei moduri. Se incarca singur si nu consuma curent semnificativ. Este un aspirator de intretinere a curateniei, silentios, evita obstacolele. Bateria nu tine mai mult de 90 de minute. Programarea este destul de rudimentara, nu se poate seta o ora anume la care sa porneasca.

Robot de aspirare Samsung VR20M707HWS/GE

9. Robot de aspirare Samsung VR20M707HWS/GE

Caractestici: scaneaza spatiul, detecteaza obstacolele, curata chiar si de-a lungul marginilor peretilor, sistem de auto-curatare a periei, control wifi, controlul puterii.
Recenzii clienti: Strange praful si parul de animale. Sistemul de aspirare "clasic" este un mare plus fata de cel cu perii. Intampina dificultati la conectarea wifi. Recomandata folosirea acestuia impreuna cu un aspirator mic de mana, pentru colturi si spatii in care nu poate ajunge.

Aspirator robot Rowenta Smart Force Extreme RR7126WH

8. Aspirator robot Rowenta Smart Force Extreme RR7126WH

Caractestici: scaneaza spatiul, detecteaza obstacolele, curata chiar si de-a lungul marginilor peretilor, sistem de auto-curatare a periei, control wifi, controlul puterii.
Recenzii clienti: Strange praful si parul de animale. Sistemul de aspirare "clasic" este un mare plus fata de cel cu perii. Intampina dificultati la conectarea wifi. Recomandata folosirea acestuia impreuna cu un aspirator mic de mana, pentru colturi si spatii in care nu poate ajunge.

Aspirator robot amXea E30

7. Aspirator robot amXea E30

Ca si in cazul celorlalte modele, acest aspirator este proiectat ca un robot multifunctional care matura, aspira si sterge podeaua.
Recenzii clienti: Este usor de folosit, curata foarte bine in toata casa, inclusiv covorasele. Nu se incurca intre cablurile din casa, curata pe sub ele. Pe covorasele mai groase functioneaza mai greu, iar in spatiile inguste nu ajunge. Este foarte util daca in casa exista si animale de companie, aspirand bine parul si praful. Poate avea dificultati mici pana isi scaneaza ”harta” casei, parand dezorientat.

Robot de aspirare DEBOOT Ecovacs M88

6. Robot de aspirare DEBOOT Ecovacs M88

Un aspirator inteligent cu o serie de caracteristici: detecteaza automat mobilierul si scarile, control cu smartphone-ul la domiciliu sau in deplasare, curatare in cinci etape cu un sistem avansat de spalare umeda/uscata.
Recenzii clienti: Nivelul de zgomot acceptabil, nu este deranjant, poate fi folosit si noaptea tarziu. Aspira foarte bine scamele si parul de animale. Se urca pe covor, aspira pe sub mobila, se descurca cu obstacolele. Functia de mop nu spala podeaua, ci doar o sterge usor de praf.

Robot de aspirare Liectroux B6009

5. Robot de aspirare Liectroux B6009

Ca si in cazul celorlalte modele de mai sus, este un aspirator inteligent, cu o arie de acoperire de 98%, care are inclusa functia mop. Poate curata pana la 90 de minute in continuu.
Recenzii clienti: Cei care l-au cumparat sustin ca functioneaza si pe covor foarte bine, spala gresia cu functia mop, aspira inclusiv in colturi. Un cumparator care locuieste intr-un apartament de 90 mp cu doi pomeranieni, doi copii și doi adulți, sustine că strange tot parul si praful din casa.

Robot de aspirare C30B(E30)

4. Robot de aspirare C30B(E30)

Un aspirator inteligent care stie unde a spirat si unde nu. Aria de acoperire este de 98% iar rata de repetivitate este 1%. Puterea de aspirare poate fi selectata in functie de suprafata ce trebuie curatata.
Recenzii clienti: Persoanele care au achizitionat acest produs sunt multumite de calitatea acestuia. Sustin ca aspira foarte bine, inclusiv sub mobila care este la 8 cm de podea. De asemenea, sterge cu mopul din dotare si in zonele greu accesibile.

Robot de aspirare C30B(E30)

4. Robot de aspirare C30B(E30)

Un aspirator inteligent care stie unde a spirat si unde nu. Aria de acoperire este de 98% iar rata de repetivitate este 1%. Puterea de aspirare poate fi selectata in functie de suprafata ce trebuie curatata.
Recenzii clienti: Persoanele care au achizitionat acest produs sunt multumite de calitatea acestuia. Sustin ca aspira foarte bine, inclusiv sub mobila care este la 8 cm de podea. De asemenea, sterge cu mopul din dotare si in zonele greu accesibile.

Robot de aspirare Roborock 3 S6

3. Robot de aspirare Roborock 3 S6

Cu ajutorul laserului se invarte la 300 rpm in timp ce iti scaneaza camerele. Printr-un algoritm personalizat reuseste sa realizeze o harta exacta de pana la 98%. De asemenea, il poti programa pentru a face curatenie intr-o camera sau chiar in toata casa.
Recenzii clienti: Majoritatea persoanelor care l-au achiziționat au confirmat utilitatea si eficienta acestuia. Poate fi programat pentru a face curat inainte sa ajungi acasa, aplicatia permitandu-ti sa selectezi o camera, doar o zona dintr-o camera sau chiar toata casa. Aspira foarte bine praful si poate inlocui un mop mediu, fara a lasa balti prin casa, ci un strat foarte subtire de apa, care se usuca in cateva minute.

Robot de aspirare iRobot Roomba

2. Robot de aspirare iRobot Roomba

Aspiratorul Roomba scaneaza intreaga suprafata a casei, urmarindu-si locatia si mergand sa se incarce de cate ori este necesar, pana cand finalizeaza curatenia. Are incorporat un sistem care ii permite sa creasca automat puterea de aspirare pe covoare, acolo unde este necesar.
Recenzii clienti: Este recomandat pentru eficienta sa inclusiv prin cotloanele casei, pe sub mobila. Foarte util daca ai animale de casa. Se urca lejer pe covoarele clasice, fara a se incurca in ciucuri si aspira destul de bine.

Robot aspirare Xiaomi Mi

1. Robot aspirare Xiaomi Mi

Un aspirator inteligent cu o serie de caracteristici, cum ar fi: conectivitate suport wireless, are 12 tipuri de senzori, are mai multe functii: activarea/oprirea robotului de la distanta, selectarea unui mod de curatenie, vizualizarea in timp real a statusului procesului de curatare, programarea periodica a curateniei, reincarcare automata.
Recenzii clienti: Persoanele care deja folosesc acest aspirator sustin ca este eficient, curate foarte bine suprafetele, inclusiv prin colturile casei. Este foarte util pentru casele in care locuiesc si animale. Bateria este durabila, poate fi manevrat de la distanta, de pe telefon. Poate fi setat sa curete doar o anumita zona, iar aplicatia iti permite sa vezi pe unde a aspirat. La covoarele mai groase si pragurile mai inalte trebuie ”ajutat”, dar isi face treaba.

Pentru o curatenie mai aprofundata iti recomandam sa ne contactezi. Suntem o firma de curatenie din Bucuresti care lucreaza cu echipamente si aspiratoare profesionale pentru a eficientiza procesul de curatare. Beneficiile echipamentelor profesionale sunt multiple, mai ales daca vorbim despre spatii de birouri si centre comerciale cu un trafic intens, sau despre curatenie in apartamente, acolo unde eficienta trebuie sa fie cuvantul de ordine. Pentru o oferta personalizata completati acest formular sau contactati-ne direct la 021.780.00.80.