WhatsApp

Trucuri pentru curatarea oglinzii

In procesul de curatare a baii din casa, unul dintre elementele principale asupra caruia trebuie sa ne concentram este oglinda, deoarece aceasta se pateaza foarte usor. Zilnic este plina de stropi de apa si alte produse, cum ar fi sapun, machiaj, pasta de dinti etc. Uneori, pete ca acestea pot fi dificil de indepartat. Din acest motiv, pentru a curata oglinda fara a o deteriora avem nevoie de cateva trucuri utile.

Pasi de urmat:

Daca dorim ca oglinda din baie sa fie complet curata si sa arate impecabil, exista o serie de pasi pe care trebuie sa-i urmam. In primul rand, este indicat sa verificam starea oglinzii si, daca este foarte murdara, sa curatam suprafata ei cu o carpa uscata. De asemenea, este foarte important ca aceasta sa fie o carpa care nu lasa scame. Din acest motiv, nu trebuie sub nicio forma sa folosim prosoape. Urmand acest prim pas, vom putea elimina orice strat de praf, particule si reziduuri care exista si rezultatul final va fi unul foarte bun.

In cazul in care observam ca exista pete greu de eliminat, cum ar fi picaturi de apa uscate sau resturi de machiaj intarit, este indicat sa punem in practica urmatoarele metode:

Pentru picaturile de apa uscate: trebuie sa umezim o bucata de prosop de bucatarie in apa si sa frecam usor fiecare picatura. Apoi, putem curata toate oglinzile cu un produs pentru curatarea geamurilor utilizand o carpa uscata, care nu lasa scame.

Pentru pete de machiaj: pentru a inlatura produselor de machiaj uleioase, putem freca petele cu o carpa umezita anterior cu putin alcool.

Pentru petele de grasime: este indicat sa facem un amestec din apa, amoniac si alcool in parti egale, sa adaugam 1 lingurita de glicerina lichida si sa folosim amestecul pentru a curata petele de grasime.

Pentru pete rezistente de pe oglinda: trebuie sa combinam 2 linguri de amoniac, 1/2 cana de alcool izopropilic ( pentru frecare) si 1/4 lingurita detergent delicat. Folosind o palnie, trebuie sa turnam amestecul intr-o sticla curata cu pulverizator. Apoi trebuie sa-l pulverizam pe oglinda si sa frecam pana dispar petele.

Desi putem curata oglinda din baie cu o solutie de curatat geamuri, adevarul este ca aceste produse nu ofera rezultatele asteptate, in special in cazul acelor oglinzi care sunt deja destul de vechi, si au pierdut stralucirea si au inceput sa devina opace. In aceste cazuri, cea mai buna solutie este cea preparata in casa. Aceasta este facuta cu apa si otet alb, ideal pentru degresare si stralucire. Pentru a efectua corect procesul trebuie sa urmam pasii de mai jos:

  • intr-o sticla cu pulverizator, pregatim un amestec din 2 parti de apa cu 1 de otet alb, apoi agitam pentru a amesteca bine ambele ingrediente.
  • odata ce am curatat oglinda cu o carpa uscata, trebuie sa o stropim cu amestecul din apa si otet alb si sa o frecam cu o bucata de ziar. Hartia de ziar este ideala pentru curatarea sticlei, deoarece, spre deosebire de carpe, nu lasa scame sau urme.
  • cand oglinda devine stralucitoare, va trebui sa uscam suprafata cu o noua bucata de ziar pentru a elimina umiditatea. In cazul in care oglinda este de dimensiuni mari, putem utiliza si o perie de cauciuc pentru a o usca complet si intr-un mod mai rapid.

Citeste si: Cum sa cureti eficient cada din baie

Metoda anterioara este cea mai utilizata pentru curatarea oglinzilor, dar nu este singura la care putem apela. Pe langa otet alb, exista si alte produse, cum ar fi amoniac, care sunt, de asemenea, optiuni bune pentru curatarea si degresarea oglinzii.

Pentru a-l folosi, va trebui mai intai sa diluam 1 parte de amoniac intr-una de apa, cu mare atentie, sa o aplicam pe sticla cu o carpa uscata si, in cele din urma, sa uscam oglinda folosind bucati de ziar.

Respectand pasii anteriori, oglinda va arata ca noua, iar baia nu va mai avea un aspect neingrijit si murdar. Pentru ca procesul de curatare sa aiba succes si rezultatul sa fie pe masura asteptarilor, este, de asemenea, important sa tinem cont de urmatoarele lucruri:

  • Sa evitam umezirea oglinzii cu apa, deoarece umiditatea ramane in timp si acest lucru poate provoca aparitia unor pete negre inestetice pe suprafata sa.
  • Sa utilizam carpe care nu lasa scame atunci cand curatam oglinda, cum ar fi carpe din microfibrele, fie sa optam pentru ziare, asa cum am discutat in sectiunile anterioare. Trebuie sa evitam folosirea prosoapelor.

Daca oglinda este foarte murdara, ar fi bine sa o curatam mai intai cu un burete umed si sapun.

Citeste si: Cum sa cureti rosturile gresiei si faiantei

Daca nu ne descurcam cel mai bine este sa apelam la o firma de curatenie profesionala. O astfel de firma poate fi Conex Clean. Specialistii Conex Clean ofera servicii de cea mai buna calitate, la preturi avantajoase: curatenie apartamente, curatenie birouri, curatenie generala, curatenie scari de bloc. Sunati cu incredere!

Spor la curatenie sa avem!


Joomla SEF URLs by Artio